Skocz do zawartości
IGNORED

NAD M2 - wrażenia, opinie, wskazówki?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam opinii nt brzmienia i użytkowania NAD M2. Mam M50 i M51. Zastanawiam się czy M2 ma ten sam rodzaj DAC i konwersji co M51? Dodatkowo jako użytkowników również gramofonu zachodzę w głowę jak też może brzmieć z M2 gramofon gdy dźwięk analogowy z preampu phono zostaje ucyfrowiony do 24/192?

No i - biorąc pod uwagę moc M2 (2x200-250w przy 8ohm) to jakie realne zastosowanie może mieć z kolumnami typu 90dB albo nawet 100dB?

Będę wdzięczny za opinie bo trochę chodzi mi po głowie taki "minimalistyczny" zestaw M50 + M2 plus ew gramofon/phono + odtwarzacz bluray podpięty po coaxialu do M2 (kina i tak slucham w 2.0 - tylko szkoda że M2 nie ma wejścia HDMI tak jak M51...) ?

Ja coś napisze żebyś nie był sam, kurde nie znam odpowiedzi...

Ale chwila, zgadaj do q21. klawy facet robi majówki,grile,piwko to i pewnie doradzi

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.