Skocz do zawartości
IGNORED

Czym napędzić Eposy m12

benedick

Rekomendowane odpowiedzi

-> Benedick

Zgadzam się z przedmówcami, że na AS dobrze wypadły Creeki z serii 50 wraz z tymi nowymi Eposami , chyba M12.2, czy tak jakoś się nazywały... Ogólna opinia jest taka, że Eposy "lubią się" z mocnymi wzmacniaczmi (jak wszystkie dobre kolumny ;-) Polecałbym Ci sprawdzić je z np. Creekiem 5350 (firmowe zestawienie) lub może z czymś z polskiej produkcji - Baltlab Epoca, Amplifikator, czy SoundArt Rock, to też może być ciekawe.

Exposure 2010 + Epos ES-14 ćwiczyłem nieco ponad rok. Zestawienie uważam za synergistyczne. Szczególnie z dodatkową końcówką mocy. Połączenie dwóch wzmacniaczy zapewnia rzeczywiście dużą wydajność prądową. Zestaw świetnie sprawdza się w rocku, jazzie i klimatach audiofilskich. Nie boi się też klasyki. Przekaz jest bardzo "energetyczny", ale nie narzucający sie wprost na twarz. Bardzo dobra rozdzielczość przy zachowanej muzykalności. Duże składy symfoniczne będą odtwarzane równiez dynamicznie, może nieco mniej przejrzyście, ale to przez ograniczenia dwudrożnych głośników.

Wskazane są dobre miedziane kable. U mnie najlepiej zagrały AudioQuesty.

nie podajesz cen, jeśli idzie o wyższy segment, to zgadzam się że z Creekiem było super, a exposure tez musi być fajny, z niższych słuchałem z nadem 320bee i też mi się podobało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.