Skocz do zawartości
IGNORED

STX Electrino 150 + Yamaha jaka

cronos20

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam pytanie:

jaki amplituner do STX Electrino 150 polecicie ?

Zastanawiam się nad używaną yamahą ale nie wiem który model będzie najlepszy.

możne być używana.

Chcę zbudować KD w pokoju 16m2

TV: Sony KDL-55W755C

na początek postanowiłem spróbować z tymi STXami bo czytałem dużo pozytywnych opinii.

mam też zamiar dokupić suba STX Electrino 150 S i możne jak kasa pozwoli to STX Electrino 150 C

raczej zrezygnuję z STX Electrino 150 E ponieważ mam TONSIL SIESTA SAT.

Gdybyście mogli mi doradzi, będę wdzięczny!

https://www.audiostereo.pl/topic/130389-stx-electrino-150-yamaha-jaka/

A ja zamiast suba od STX radzę kupic z innej firmy i szykować ok 2-2,5 tys bo inaczej efekt będzie kiepski. A to fundament dzwięku. Bez porządnego nie ma dobrego kina. Jak na subwofer efektywnośc na poziomie 91dB to słabo.

To będzie pierwszy mój taki sprzęt, wiec proszę o wyrozumiałość.

@artiz_ a po co mi wzmacniacz do tego amplitunera, możesz mi to rozwinąć, albo link do poczytania :-) ?

@Adek45 miałem zamiar wydać ok 1400 na kolumny i 1600 na amplituner, co w tej cenie proponujesz ? ewentualnie ile muszę dopłacić i co za to będę miał lepszego ?

Witaj,

A czemu wogole stx? Maja dobre opinie bo są tanie.

Zastanawiam się czy quadral quintas 6500 set czy taga 606 nie będą po prostu lepsze.

Uważam że jeśli nieco dolozysz to będziesz miał u nas model 656 od onkyo właśnie z quadralami 6500. Ten zestaw zapewni ci bardzo dobry odbiór w kinie i nieźle stereo. Można to wspomóc subem magnata.

W razie pytań lub wycen zapraszam

A czemu wogole stx?

Mają dobra opinię i podobają mi się z wyglądu, te co podesłałeś to z wyglądu na zdjęciach słabo - no ale suma sumarum to ma grac a nie wyglądać.

stx polecają je nawet na diyaudio więc postawiłem na nie.

szukam tylko amplitunera do nich, nie mam żadnej wiedzy na ten temat wiec próbuję się dowiedzieć tu i ówdzie.

jak w ogóle rozpoznać który model yamahy jest lepszy w sensie mocniejszy mocniejszy, nowszy.

tyle tych modeli i nie widzę żadnej logiki w tych oznaczeniach.

Rowniez chwale sobie stxy. Napewno nie sa to kolumny do sluchania "bum bum" neutralnosc jest ich wysoka cechą. Dlaczego wzmaciacz stereo? A no dlatego bo zaden amplituner nie zagra tak dobrze jak wzmacniacz ze względu na tor dzwieku. Im krotszy tym lepiej.W amplitunerze tor dzwiekowy jest długi i napotyka na siebie "ulepszacze,procesory " dzwieku ktory wcale nie poprawiaja dzwieku wrecz przeciwnie. Dlatego zaproponowałem amplituner z pre-out czyli wyjsciem na zewn. wzmacniacz

Wysłane z mojego Vienna przy użyciu Tapatalka

U mnie wyglada to tak :

Ja również posiadam STX w KD z serii N i je chwalę jakość wykonania,stosunek ceny i dźwięk w KD super. W testach w branży też wypadają bardzo dobrze jak czyta się testy różnych serii STXów.Co do subów to faktycznie maja słabe dla tego używam innego

Co do stxów jestem przekonny na 90%.

Polećcie mi amplituner jaki z nimi będzie dobrze grał. Mogę na niego wydać ok1600

Moje wymagania to hdmi żeby tv podpiąć.

Jeżeli potrzebny będzie jeszcze wzmacniacz to tez napiszcie jaki. Z góry dzięki.

U mnie wyglada to tak :

Kolego artiz , nie mów, że to w Twoim pokoiku masz tak czysty dzwięk bez żadnego pogłosu itp , jeśli tak to aż zazdroszczę Ci. A i to jest ten wyższy model Electrino - 250-tki a nie 150-tki , które chce nabyć Kolega cronos20. Acha i powiedz czym nagrywałeś, że brzmienie jest takie czyściutkie , dynamiczne, z odpowiednią ilością basu. Osobiście nie znam takiej kamery , która by tak czyściutko (bez dzwięków z otoczenia) z takim basikiem nagrywała. Chyba, ze chodzi Ci tylko o sfilmowany popodłączany sprzęt a nie o muzykę z niego, która leci jako podkład :) :) .

A Electrino widziałem i słyszałem na ubiegłorocznym audioshow (i chyba właśnie 250-tki) i odebrałem je dobrze zatem ja też polecam je natomiast tu Kolega ma rację. Ze wzmakiem zagrają o wiele lepiej niż z amplitunerem tym bardziej, że za tą kwotę , którą chcesz wydać nie będzie za ciekawie w stereo.

@artiz_ a po co mi wzmacniacz do tego amplitunera, możesz mi to rozwinąć, albo link do poczytania :-) ?

jak wcześniej zaznaczyłem (zresztą nie tylko ja ) kolumny te (jak i inne) zagrają lepiej w stereo ze wzmacniaczem. Po to własnie byłby Ci wzmacniacz. Do tego musi być amplituner z wielokanałowymi wyjściami PRE-OUT do których (tylko do L i R ) wpinasz wzmacniacz do wejsć w nim MAIN-IN a do niego podpinasz same fronty. Wzmacniacz musi mieć wejścia MAIN IN ( lub zworki, ale wtedy jest zabawa z wypinaniem zworek) inaczej to nie zda egzaminu.Ten wzmacniacz napędza kolumny frontowe i w stereo i w kinie ale tu za pośrednictwem amplitunera a amplituner napędza tylko resztę czyli surroundy i centralny. Gdy słuchasz muzy włączony jest tylko wzmak a gdy oglądasz jakiś film to włączony jest wzmak (napędzający fronty) i amplituner. Wtedy głośnością całego zestawu (fronty podłaczone do wzmaka, surroundy i centralny podłaczone do ampla) sterujesz za pomocą ampla.

Z nowych żadnego z wyjściami PRE-OUT nie kupisz za 1600, ani za 1800 ani za 2 tys. Natomiast za te 1600 zł jak wspomniałem brzmienie nawet z chwalonych 150-tek nie będzie za ciekawy i padnie z Twojej strony pytanie/stwierdzenie : co oni wszyscy pieprzyli, przecież to nie gra w ogóle.

Z używek w tej cenie będzie o wiele wyższy model mający już wyjścia PRE , które nawet mogą Ci się nie przydać z uwagi na dobre brzmienie w stereo np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Minusem wg Ciebie pewnie zaraz okaże się brak hdmi do podłączenia TV ale są jeszcze takie złącza jak component (czerwony, zielony,niebieski czincz) którego jakośc obrazu jest taka jak hdmi jednak ni eprzesyła dzwięku ale on będzie leciał z kolumn podłaczonych do ampla.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nastepny bez hdmi ale za to bardzo wysoki model

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A czy component czasem nie przepuszcza 720p albo 1080i(progresywnym skalowaniem) tak jak w odtwarzaczach było bo jak pamiętam chyba xbox potrafił tylko puszczać na componencie 1080p.Jak to się ma w amplitunerach względem playerów? Ja swego czasu w odtwarzaczach DVD jak i BR na componecie miałem tylko 720 i 1080i na TV PDP Panasa FHD jak nie miałem amplifa jeszcze takie nie pełne full HD.Pamiętam jak wybierałem na compnencie 1080p w menu nie miałem obrazu i trza było robić reset

Kolego artiz , nie mów, że to w Twoim pokoiku masz tak czysty dzwięk bez żadnego pogłosu itp , jeśli tak to aż zazdroszczę Ci. A i to jest ten wyższy model Electrino - 250-tki a nie 150-tki , które chce nabyć Kolega cronos20. Acha i powiedz czym nagrywałeś, że brzmienie jest takie czyściutkie , dynamiczne, z odpowiednią ilością basu. Osobiście nie znam takiej kamery , która by tak czyściutko (bez dzwięków z otoczenia) z takim basikiem nagrywała. Chyba, ze chodzi Ci tylko o sfilmowany popodłączany sprzęt a nie o muzykę z niego, która leci jako podkład :) :) .

A Electrino widziałem i słyszałem na ubiegłorocznym audioshow (i chyba właśnie 250-tki) i odebrałem je dobrze zatem ja też polecam je natomiast tu Kolega ma rację. Ze wzmakiem zagrają o wiele lepiej niż z amplitunerem tym bardziej, że za tą kwotę , którą chcesz wydać nie będzie za ciekawie w stereo.

jak wcześniej zaznaczyłem (zresztą nie tylko ja ) kolumny te (jak i inne) zagrają lepiej w stereo ze wzmacniaczem. Po to własnie byłby Ci wzmacniacz. Do tego musi być amplituner z wielokanałowymi wyjściami PRE-OUT do których (tylko do L i R ) wpinasz wzmacniacz do wejsć w nim MAIN-IN a do niego podpinasz same fronty. Wzmacniacz musi mieć wejścia MAIN IN ( lub zworki, ale wtedy jest zabawa z wypinaniem zworek) inaczej to nie zda egzaminu.Ten wzmacniacz napędza kolumny frontowe i w stereo i w kinie ale tu za pośrednictwem amplitunera a amplituner napędza tylko resztę czyli surroundy i centralny. Gdy słuchasz muzy włączony jest tylko wzmak a gdy oglądasz jakiś film to włączony jest wzmak (napędzający fronty) i amplituner. Wtedy głośnością całego zestawu (fronty podłaczone do wzmaka, surroundy i centralny podłaczone do ampla) sterujesz za pomocą ampla.Z nowych żadnego z wyjściami PRE-OUT nie kupisz za 1600, ani za 1800 ani za 2 tys. Natomiast za te 1600 zł jak wspomniałem brzmienie nawet z chwalonych 150-tek nie będzie za ciekawy i padnie z Twojej strony pytanie/stwierdzenie : co oni wszyscy pieprzyli, przecież to nie gra w ogóle.

Z używek w tej cenie będzie o wiele wyższy model mający już wyjścia PRE , które nawet mogą Ci się nie przydać z uwagi na dobre brzmienie w stereo np

Ukryta Zawartość

Minusem wg Ciebie pewnie zaraz okaże się brak hdmi do podłączenia TV ale są jeszcze takie złącza jak component (czerwony, zielony,niebieski czincz) którego jakośc obrazu jest taka jak hdmi jednak ni eprzesyła dzwięku ale on będzie leciał z kolumn podłaczonych do ampla.http://allegro.pl/yamah-a-rx-v1800-i6615465493.htmlhttp://allegro.pl/amplituner-kina-domowego-nad-t748-t-748-i6630813328.html#thumb/2http://allegro.pl/denon-avc-a1se-super-stan-bcm-i6624733137.html#thumb/1

nastepny bez hdmi ale za to bardzo wysoki modelhttp://allegro.pl/yamaha-rx-v1900-i6625062807.html

Czy ja wiem czy czysty. Do sprawy nagrywania podeszłem profesionalnie. Dzwiek był nagrywany za pomoca rejestratora dzwieku. Umiejscowionego w srodkowej czesci pokoju.gdybym nagrywał kamera,dzwiek byłby dobry ale nie az tak dobry.

Tak to model elektrino 250 ale model 150 ma tą samą charakterystykę dzwieku.

Ukryta Zawartość

Czy ja wiem czy czysty. Do sprawy nagrywania podeszłem profesionalnie. Dzwiek był nagrywany za pomoca rejestratora dzwieku. Umiejscowionego w srodkowej czesci pokoju.gdybym nagrywał kamera,dzwiek byłby dobry ale nie az tak dobry.

Tak to model elektrino 250 ale model 150 ma tą samą charakterystykę dzwieku.

Napisz jeszcze co to za sprzęt gra!

jak wcześniej zaznaczyłem (zresztą nie tylko ja ) kolumny te (jak i inne) zagrają lepiej w stereo ze wzmacniaczem. Po to własnie byłby Ci wzmacniacz. Do tego musi być amplituner z wielokanałowymi wyjściami PRE-OUT do których (tylko do L i R ) wpinasz wzmacniacz do wejsć w nim MAIN-IN a do niego podpinasz same fronty. Wzmacniacz musi mieć wejścia MAIN IN ( lub zworki, ale wtedy jest zabawa z wypinaniem zworek) inaczej to nie zda egzaminu.Ten wzmacniacz napędza kolumny frontowe i w stereo i w kinie ale tu za pośrednictwem amplitunera a amplituner napędza tylko resztę czyli surroundy i centralny. Gdy słuchasz muzy włączony jest tylko wzmak a gdy oglądasz jakiś film to włączony jest wzmak (napędzający fronty) i amplituner. Wtedy głośnością całego zestawu (fronty podłaczone do wzmaka, surroundy i centralny podłaczone do ampla) sterujesz za pomocą ampla.

Z nowych żadnego z wyjściami PRE-OUT nie kupisz za 1600, ani za 1800 ani za 2 tys. Natomiast za te 1600 zł jak wspomniałem brzmienie nawet z chwalonych 150-tek nie będzie za ciekawy i padnie z Twojej strony pytanie/stwierdzenie : co oni wszyscy pieprzyli, przecież to nie gra w ogóle.

Ukryta Zawartość

Minusem wg Ciebie pewnie zaraz okaże się brak hdmi do podłączenia TV ale są jeszcze takie złącza jak component (czerwony, zielony,niebieski czincz) którego jakośc obrazu jest taka jak hdmi jednak ni eprzesyła dzwięku ale on będzie leciał z kolumn podłaczonych do ampla.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nastepny bez hdmi ale za to bardzo wysoki model

Ukryta Zawartość

dzieki za linki.

a co powiesz na YAMAHA RX-V3900

cenowo podobno do tych wyżej, ale czy model ten jest wyższy od RX-V1900 czy lepiej zagra ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@artiz_ po co te nerwy, nie podjąłem jeszcze decyzji.

Zawróciłeś mi w głowie tym wzmacniaczem i teraz kombinuję:-)

Zastanawiam się teraz czy wziąć wzmacniacza, znalazłem podobny do Twojego Denon PMA-1500AE za 1800, ma PRE-OUT.

i doskładać do jakiegoś amplitunera ale już może nie tak drogiego.

Znalazłem też AMPLITUNER DENON AVR-X2200W używany za 1900zł to chyba dobra cena bo nowy 2300, co myślicie ?

Nie wiem czy lepiej kupić droższy wzmacniacz a tańszy wzmacniacz czy odwrotnie !?

coś mi się źle napisało: nie wiem czy kupić droższy wzmacniacz a tańszy amplituner, czy na odwrót?

RX-V 3900 to mocniejszy i lepszy model od 1900 był droższy o ponad 2 tyś,co do STX i Yamah ,to totalne bzdury że kłują po uszach,najpierw trzeba mieć,a potem pisać głupoty,ja miałem STX FS-250n,oraz STX FX-300,i grało to z Yamaha RX-V 3800,potem 3900,oraz 3067,i nic nie grało ostro,wymieniłem kolumny na Flagowe Tagi które okazały sie lepsze od STX,one były dla mnie do pokoju 50 m2 za cherlawe,ale do tych 20 m to dobre kolumny,tańsze modele STX to jednak lipa,i nic dobrego o nich nie powiem.

STX KD 200 F-200 N SUB Tych kolumn nikomu bym nie polecał,mimo dobrej ceny to straszna lipa,i wykonanie gorsze od najtańszych Chińczyków.

Kolego cronos20 piszesz

Zastanawiam się teraz czy wziąć wzmacniacza, znalazłem podobny do Twojego Denon PMA-1500AE za 1800, ma PRE-OUT.

ale to nie wzmacniacz ma mieć wyjścia PRE-OUT a amplituner. Wzmacniacz ma mieć wejścia MAIN- IN . Denon 2200 nie ma wyjść wielokanałowych PRE-OUT tylko na 2 strefę i na subwofery. Wyjścia PRE ma dopiero model 3200.

Kolego dariusz964 na jakie flagowce Tagi wymieniłeś i w parze z jaką elektroniką grają.

No właśnie jakaś taka opinia chodzi o Yamaszkach, że grają ostro, ja mam 773 z Taga Harmony 606v.3 i wcale nie jest ostro. I właśnie moja Yamaszka była najtańszym amplitunerem z wyjściem PRE (2300zł). Już jej następca 775 był droższy chyba o jakieś 2 stówy , 777 jeszcze droższy a 779. Wystarczy poszukać w necie. To i tak najtańsze modele z takimi wyjściami. Nowe. Na alle gro :) są dwa fajne modele 1800 i 1900 za ok 1300 i 1350 zł

No właśnie, dużo zrobił DAC SMSL M8.

Yamaha rx-v767 szczerze polecam, ja kupiłem ponad rok temu używkę za 1400zł i jestem mega zadowolony. Do moich warunków mieszkaniowych w sam raz. Dla mnie najważniejsze było, żeby ampli miał hdmi, dts hd, true hd i koniecznie wyjścia pre. Gra w filmach super, spore możliwości konfiguracji.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Poszukałem trochę znalazłem z używanych:

Yamaha RX-V1067 za 2100zł

Yamaha RX-V3900 za 1600zł

Yamaha RX-V1900 za 1350zł

Yamaha RX-V1800 za 1300zł

Yamaha RX-V767 145Wx7 za 1300zł z tego co widzę ma Pre-out.

Yamaha RX-V767 za 999 tylko że czarno-srebrny

Amplituner Denon X3200 poza zasięgiem cenowym

Amplituner Denon AVR-X2200W - 2200zł ale jaki piszecie bez Pre-out

Amplituner Denon AVR-X2200W - 1900zł jak wyżej

X3200 poza zasięgiem cenowym

wcześniej polecany

Denon AVC-A1SE - 1300zł

co tu wybrać, czego szukać dalej z czego zrezygnować.?

Kolego cronos20 piszesz

ale to nie wzmacniacz ma mieć wyjścia PRE-OUT a amplituner. Wzmacniacz ma mieć wejścia MAIN- IN . Denon 2200 nie ma wyjść wielokanałowych PRE-OUT tylko na 2 strefę i na subwofery. Wyjścia PRE ma dopiero model 3200.

Kolego dariusz964 na jakie flagowce Tagi wymieniłeś i w parze z jaką elektroniką grają.

No właśnie jakaś taka opinia chodzi o Yamaszkach, że grają ostro, ja mam 773 z Taga Harmony 606v.3 i wcale nie jest ostro. I właśnie moja Yamaszka była najtańszym amplitunerem z wyjściem PRE (2300zł). Już jej następca 775 był droższy chyba o jakieś 2 stówy , 777 jeszcze droższy a 779. Wystarczy poszukać w necie. To i tak najtańsze modele z takimi wyjściami. Nowe. Na alle gro :) są dwa fajne modele 1800 i 1900 za ok 1300 i 1350 zł

No właśnie, dużo zrobił DAC SMSL M8.

Taga Platinium cały zestaw 7,0 oparty na największych frontach do tego sub JBL es250 bo Tagi Platinium buczał,i był za słaby.

Myślałem, że Diamond jest flagowcem Tagi ale spoko, Pltinum też wyglądają dobrze. Swego czasu myślałem o nich ale nie mam jeszcze wzmaka. A co je napędza. Czyli Platinum F100 na fromtach?

Czy 120-tki

Poszukałem trochę znalazłem z używanych:

Yamaha RX-V1067 za 2100zł

Yamaha RX-V3900 za 1600zł

Yamaha RX-V1900 za 1350zł

Yamaha RX-V1800 za 1300zł

ja tak wysoko nie "zachodziłem" bo widziałem Twój budżet ale tak patrząc od najwyższegoto 1067najnowszy z nich , zaraz po nim z tych najnowszych 767 ale to niższy model pózniej najwyższy model serii 900 to 3900 następnie 1900 i 1900 jednak żaden z nich nie zbliżał się nawet do półki cenowej Denona AVC-A1SE . To flagowy model Denona swego czasu wiec chyba to mówi samo za siebie.

Cytat z alle gro :)

Flagowy amplituner Denon AVC-A1SE Zero rys, uszkodzeń mechanicznych i gwarantuje że sprzęt nigdy nie był naprawiany. W zestawie komplet pilotów oraz dokumentów dodawanych przez producenta. Zdjęcia w wysokiej jakości dają nam pogląd w jakim stanie jest sprzedawany sprzęt. W latach produkcji Denon AVC-A1SE był najwyższym modelem z serii na którego mogli pozwolić sobie jedynie nieliczni. Cena jego wynosiła ponad 20 tys. zł które przy zarobkach z tamtych lat stanowiło ogromną barierę finansową. Sprzęt jest wykonany z najlepszych podzespołów jakie można było zamontować w tamtych czasach. Tranzystory Sankena kondensatory Nichicon oraz Elna które są zamontowane w Denon AVC-A1SE są tym o czymmogą jednie pomarzyć posiadacze nowych amplitunerów a nawet posiadacze wzmacniaczy stereo wysokiej klasy. Grubość blach aluminiowych z których wykonana jest obudowa można zaliczyć do kategorii pancernej. Jedyną rzeczą jaką odróżnia model Denon A1SE od Denon A1SR który widniej na aukcjach oscylując w cenie ok. 4000zł jest brak modułu z DenonLink. Nie mi oceniać czy jakość dźwięku poprzez ten transport poprawia adekwatnie do ceny jakość dźwięku... Z ciekawości dodam że moduł z DenonLink jest uniwersalny i swojego czasu posiadacze A1SE mogli bez problemu uaktualnić swój model do A1SR. Pomijając duży cenę i konieczność posiadania transportu kompatybilnego z DenonLink dla mnie gra nie warta świeczki. Wszystkie inne podzespoły są identyczne jak w mojej sprzedawanej wersji. Pilot urządzenia ma możliwość nauki dzięki czemu używając jednego pilota jesteśmy w stanie sterować amplitunerem, projektorem czy nawet elektrycznymi roletami. Gorąco zapraszam do licytacji i pozdrawiam.

Z tym, ze to jest "klocuch" (35kg) do wielgachnych pomieszczeń a nie do 16-tu metrów choć niektórzy w takich malych pomieszczonkach mają po dwa 30-to cm-owe suby więc nie zdziwiłoby mnie gdybyś zakupił tego kloka. Za to gdybyś zapuuuuuścił ulubioną muzęęęę to micha cieszyłaby Ci się od teraz do nowego roku :) słuchając sobie oczywiście po cichutku.

A jaki masz napęd albo jaki planujesz kupic bo to ważne bo nie wiadomo czy będzie się opłacało go kupować do jakiegoś cienkiego blu-ray-a. Najlepiej gdybyś zakupił odtwarzacz z analogowym wyjściem wielokanałowym (7.1 ch.out - chinche). I muzę dobrej jakości trzeba by było słuchać nie mp-3 czy aac :) .

A jeśli nie uda Ci się wyrwać tego Denona to zasadzaj się na Yamahę 1067 lub 3900 + te Electrino i będzie gicio a możesz też przyjżeć się tym Taga Harmony Platinum F100 set jednak za same fronty to ok 3 tys.

A jaki masz napęd albo jaki planujesz kupic bo to ważne bo nie wiadomo czy będzie się opłacało go kupować do jakiegoś cienkiego blu-ray-a. Najlepiej gdybyś zakupił odtwarzacz z analogowym wyjściem wielokanałowym (7.1 ch.out - chinche). I muzę dobrej jakości trzeba by było słuchać nie mp-3 czy aac :) .

w tej chwili to mam Odtwarzacz CD Technics SL-PS670D z Wzmacniacz stereo TECHNICS A700MK3 + dwie satelity tonsila siestasat

ale planuję sprzedać.

Nie wiem jeszcze co dokupię myślałem nad tym co @artiz_ ma w swoim zestawie: dac SMSL M8 widziałem na alledrogo po 850 zł w chinach 225$ raczej się nie opłaca przy dzisiejszym kursie.

a wg Ciebie co by trzeba było dokupić do odtwarzania CD żeby zagrało dobrze z tym Denonem AVC-A1SE?

Z chin sie nie opłaca bo jeszcze wat zapłacisz 200zł z powodu duzego pudełka.Lepiej kup nowke lub uzywke z polski. Co do jakosc grania grania to naprawde b. Dobry dac, porownywanie z kompaktami z przedziału 3-4 tys.

Nasłuchałem siebtroche sprzetu wiec to nie oponia wyssana z palca

Z chin sie nie opłaca bo jeszcze wat zapłacisz 200zł z powodu duzego pudełka.Lepiej kup nowke lub uzywke z polski. Co do jakosc grania grania to naprawde b. Dobry dac, porownywanie z kompaktami z przedziału 3-4 tys.

Nasłuchałem siebtroche sprzetu wiec to nie oponia wyssana z palca

wszystko fajnie, tylko nie mogę załapac co będzie mi odtwarzać płyty CD ? ;-))

Komp + dac+ wzmacniacz

Dac to przetwornik ktory za ponmoca kompa pozwala przetworzyc sygnał na bardziej "zgrabny" nadajacy sie do słuchania

Myślałem, że Diamond jest flagowcem Tagi ale spoko, Pltinum też wyglądają dobrze. Swego czasu myślałem o nich ale nie mam jeszcze wzmaka. A co je napędza. Czyli Platinum F100 na fromtach?

Czy 120-tki

ja tak wysoko nie "zachodziłem" bo widziałem Twój budżet ale tak patrząc od najwyższegoto 1067najnowszy z nich , zaraz po nim z tych najnowszych 767 ale to niższy model pózniej najwyższy model serii 900 to 3900 następnie 1900 i 1900 jednak żaden z nich nie zbliżał się nawet do półki cenowej Denona AVC-A1SE . To flagowy model Denona swego czasu wiec chyba to mówi samo za siebie.

Cytat z alle gro :)

Flagowy amplituner Denon AVC-A1SE Zero rys, uszkodzeń mechanicznych i gwarantuje że sprzęt nigdy nie był naprawiany. W zestawie komplet pilotów oraz dokumentów dodawanych przez producenta. Zdjęcia w wysokiej jakości dają nam pogląd w jakim stanie jest sprzedawany sprzęt. W latach produkcji Denon AVC-A1SE był najwyższym modelem z serii na którego mogli pozwolić sobie jedynie nieliczni. Cena jego wynosiła ponad 20 tys. zł które przy zarobkach z tamtych lat stanowiło ogromną barierę finansową. Sprzęt jest wykonany z najlepszych podzespołów jakie można było zamontować w tamtych czasach. Tranzystory Sankena kondensatory Nichicon oraz Elna które są zamontowane w Denon AVC-A1SE są tym o czymmogą jednie pomarzyć posiadacze nowych amplitunerów a nawet posiadacze wzmacniaczy stereo wysokiej klasy. Grubość blach aluminiowych z których wykonana jest obudowa można zaliczyć do kategorii pancernej. Jedyną rzeczą jaką odróżnia model Denon A1SE od Denon A1SR który widniej na aukcjach oscylując w cenie ok. 4000zł jest brak modułu z DenonLink. Nie mi oceniać czy jakość dźwięku poprzez ten transport poprawia adekwatnie do ceny jakość dźwięku... Z ciekawości dodam że moduł z DenonLink jest uniwersalny i swojego czasu posiadacze A1SE mogli bez problemu uaktualnić swój model do A1SR. Pomijając duży cenę i konieczność posiadania transportu kompatybilnego z DenonLink dla mnie gra nie warta świeczki. Wszystkie inne podzespoły są identyczne jak w mojej sprzedawanej wersji. Pilot urządzenia ma możliwość nauki dzięki czemu używając jednego pilota jesteśmy w stanie sterować amplitunerem, projektorem czy nawet elektrycznymi roletami. Gorąco zapraszam do licytacji i pozdrawiam.

Z tym, ze to jest "klocuch" (35kg) do wielgachnych pomieszczeń a nie do 16-tu metrów choć niektórzy w takich malych pomieszczonkach mają po dwa 30-to cm-owe suby więc nie zdziwiłoby mnie gdybyś zakupił tego kloka. Za to gdybyś zapuuuuuścił ulubioną muzęęęę to micha cieszyłaby Ci się od teraz do nowego roku :) słuchając sobie oczywiście po cichutku.

A jeśli nie uda Ci się wyrwać tego Denona to zasadzaj się na Yamahę 1067 lub 3900 + te Electrino i będzie gicio a możesz też przyjżeć się tym Taga Harmony Platinum F100 set jednak za same fronty to ok 3 tys.

Diamond jest flagowcem Tagi, ale jak kupowałem Platinium to jeszcze tego nie było,cena jest jednak bardzo wysoka,i szczerze to nie ryzykował bym kupno takich kolumn za takie pieniądze,bo to już wysoki pułap.Ja dałem za cały zestaw 7,1 dwa lata temu trochę ponad 7 tyś,i to była bardzo atrakcyjna cena,tylko sub był lichy,i wymieniłem go na JBL.

Obecnie gra to z Yamahą rx-v 2067,bo zmieniam amplitunery jak rękawiczki,wcześniej 1087,3067,oraz LX81,a także Onkyo 828 i 929,gra to wzystko podobnie różnica w mocy. Njmocniejszy był 929,oraz LX81.Wzmacniaczy mam parę wszystkie z main-in,ale najbardziej podoba mi się gra starego amplitunera stereo Sansui g-4500

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.