Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner do MA RX8,RX-LCR,RX1,RX-FX do 5tys.

Gość Stivi89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

pewny jestes bo moim zdaniem w trybie stereo w onkyo odciecia byly pomijane

S4Home dobrze pisze. Dzialaja i to pierniczy sprawe w odsluchu. Na pure direct jest wszystko odlanczane i omijane korek tory, ulepszacze pozostaje tylko potencjometr do regulacji. A z mojej strony denon to nie onkyo a onkyo to nie denon jeden cos tam ma inny nie I tak w druga strone jest tak samo

no nie do konca dobrze bo dam sobie reke uciac ze w 636 w trybie stereo wylaczal tryb kalibracji a w trybie kalibracji byly wlasnie odciecia, w rz900 jest to troche inaczej rozwiazane ale szczerze jeszcze go nie kalibrowalem heheh

Nie mam tego jak sprawdzić na nowszym sprzęcie bo aktualnie podpięty jest u nas Denon.

Ale w domu na starszym modelu onkyo z 7 na końcu w trybie stereo wciąż pracuje dynamic eq, oraz wszystkie levele, odległości i odcięcia.

W pure direct puszcza pełne pasmo, gasi suba ustawienia odległości, level i audysseya

hmm mowisz audysseya ale 636 go nie mialo wiec stad ta roznica, na bank jak przelaczalem na stereo sam wylaczal accueq, a w niej byly ustawienia odciecia odleglosci i inne bajery, moze dzisiaj skalibruje 900 to zobacze jak to tu sie zachowuje

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Witam. Mam pytanie chcemy z kolegami zrobić test kolumn na amplitunerze Denona wiem ze można wykożystać 6 I 7 koncówke do zasilenia frontów czy jeżeli podepne pod A Monitor Audio a pod B Klipsch bede mógł w tedy zmieniać kolumny tak jak to ma miejsce we wzmacniaczach? Czy denon nie ma takiej funkcji?

Nie pamiętam jaki masz model amplitunera. Ale tylko starsze modele Denona miały typowe gniazda jak wzmacniacz czyli A i B.

6 i 7dmą końcówkę mocy do frontów korzystasz jako bi-amping to co innego.

Pozdrawiam

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Panowie szukam kabli głośnikowych do 250zł/m.b. czy ktoś coś pomoże? Chciałbym góre zeby była bardziej szczegółowa, srednica bardziej analogowa miekka, no i bas żeby dostał wigoru ale z dobrym zejściem słyszałem ze do MA poleca sie kable The Chord Company, oraz Qed np.Signature Genesis Silver Spiral

Brakuje Ci szczegółowej góry przy serii silver?

To kwestia akustyki albo źle dobranego wzmacniacza wobec tego.

Kimber 8TC, lub wspomniany Chord.

Pozdrawiam

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Do celowo RX8 mają grać pod wzmacniaczem jakim jeszcze na 100% nie wiem jak na razie moim faworytem jest Denon 2020AE ale to z czasem się okaże. Słucham ostatnio b.dużo muzyki w stereo więc nie długo będę się bardziej rozglądał za wzmakiem i być może parę rzeczy się pozbędę m.i. ampla, centra, dipoli i suba na rzecz stereo... ach wiecznie człowiekowi mało....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.