Skocz do zawartości
IGNORED

Sony Android TV

marcusSE

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz ja prosiłem o argumenty. Ja mam Philipsa z nagrodą EISY za najlepszą jakość obrazu, której SONY wtedy nie dostał. Komentarz odnośnie Androida dotyczył myśli, że Android TV to tylko Sony. Tak jak byś napisał, że smartfony to tylko Samsung, który sprzedaje ilościowo ich najwięcej. Philips ogarnął już Androida - nie ma zwiech, przycinek, kosztów na input lagu. Tak jak pisałem wcześniej. I najpewniej wynika to z faktu, że Philips ten rok Sony wyprzedził.

Brzmi dumnie Philips z nagroda EISY ;) , marka Sony skaczyla sie dla mnie wiele wiele lat temu , wybierajac tv bronilem sie jak moglem przed Sony , dokladnie wiedzialem czego oczekuje od tv i na celowniku byl duzy tv Samsunga , Sony pomimo mojej niecheci wygralo i powrocilo do mnie po wielu latach nieobecnosci . Na chwile obecna nie jest wcale latwo kupic tv , dlatego jestem bardzo zadowolony z wyboru ktory umozliwi mi przeczekac i kupic moze za 3lata naprawde super dopracowany duzy Oled , o ile wczesniej jednak nie kupie projektora SONY ;))). Co do Philipsa to nie ma o czym mowic ich tv sa poprostu marnej jakosci , nawet gdy znajdzie sie cos fajnieszego to tez co z tego , na tle konkurentow i tak szalu nie ma . Gdyby bylo mnie stac to nie Sony by teraz stalo u mnie a Oled LG 77G6V . Niedawno odebralem okolary Sony 3D aktwne , a w kartonie nadal lezy i czeka ich odtwarzacz wieloformatowy :))) , to moze byc ciekawe doswiadczenie bo ja skaczylem z Sony na ich ES/QS , troszke szkoda ze juz nie mam Oppo do konfrontacji . Zobaczymy czym jeszcze mnie zaskoczy ten calkiem niezle zbudowany tani plasticzek , to cos gra lepiej niz budzetowe CD /SACD Pioneer PD-10 ;)))

Wkoncu udalo mi sie wygrzebac z kartonu Sony UHP-H1 i okularki 3D TDG-BT500A , co do tego plastikowego Blu-ray Sony poczatkowo uczucia mieszane czy warto , z okularami wyjscia nie bylo ;) . Generalnie w cenie tego Sony jest wysyp przeroznych innych Blu-ray i to niekiedy z 4K , osobiscie zalezalo mi jedynie na jak najlepszym obrazie , wmiare dobry dzwieku no i oczywiscie 3D , 4K obecnie jest mi obojetne . Juz po pierwszych testach jestem naprawde zadowolony , jakosc obrazu z plyt BD jest naprawde nie do odroznienia od Oppo , obraz 3D jest rewelacyjny a dzwiek jak w budzetowych CD , Super , brawa dla SONY . To troche taki tani Blu-ray dla "ubogich" prawie wszystko mogacy ;) , co by nie mowic Sony sie postaralo to cos z wygladu nic nie udaje ale oferuje swietny obraz i dzwiek . Naprawde obraz w 3D na moim 75" Sony robil niezle wrazenie :)) , wszystko dziala plynnie ciuchutko ( zobaczymy jak dlugo ) Okulary TDG-BT500A sa swietnie zaprojektowane , z moimi poprzednimi nia ma co porownywac ( nie Sony wczesnie byly LG i Samsung ) , bardzo dobrej jakosci plastik , ergonomia , swietnie leza choc troszke ciezkawe no i co wazne pasuja do projektorow SONY np do modelu VPL-HW65ES , ktory mnie coraz bardziej kusi . Na zakonczenie dodam ze z tv Sony ( Panel VA ) pelna satysfakcja , zobaczymy co pokaze wiecej ich Blu-ray , byc moze na SACD zaskoczy do tego stopnia ze uslysze cos wiecej na swoich malutkich Olympicach ;)))

Wkoncu znalazlem powod dla ktorego warto faktycznie kupowac bd 3D ;) , 75" Sony sprawdza sie rewelacyjnie , jakosc obrazu kolory , efekty 3D no i ostrosc obrazu ;))) , napewno nie zapewnia takich wrazen jak przy projektorze ( to nie ta wielkosc ) ale naprawde jest to jakas calkiem rozsadna alternatywa wzamian . Dokupiony BD Sony UHP-H1 bez zastrzezen ciuchutki , szybki , android w tv dziala swietnie i nie wiesza sie ;))) . To pare plytek na weekend jeszcze w foli .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.