Skocz do zawartości
IGNORED

Używany zestaw stereo

niezdyscyplinowany

Rekomendowane odpowiedzi

Jako nowy użytkownik, na samym początku proszę o wyrozumiałość. Moje doświadczenie z światem stereo jest skromne. Jedyne doświadczenie to kilka razy słuchałem u kuzyna. To był Marantz chyba pm 7001, cd 7003 i kolumny Tannoy revolution dc6t. Z tego co zapamiętałem to była fajna barwa, bardzo fajny wokal, urocza średnica i ta muzykalność. Bardzo fajne odczucia przy muzyce jakiej słucham czyli rock z lat 70,80 i 90tych. Na razie jestem na początku drogi w oszczędzaniu i do pełnej kwoty jaką chciałbym uzbierać to jeszcze pozostało trochę czasu. Moje plany to jakieś 20tys na używkę, z czego od kuzyna odziedziczyłem odtwarzacz Marantz 7003. WIęc tutaj w planach mam zakup za 20tys. wzmacniacz i kolumny do pokoju ok 27m2. Co jeszcze? Moje ulubione zespoły to Pink Floyd, Queen, U2, Genesis, John Lennon itp. Co radzicie? Chodzi raczej o używki, bo wiem, że wtedy można lepiej.

Gdzieś przeczytałem, że w rocku jakiego słucham, to odtwarzacz cd ma najmniejszy wpływ na jakość brzmienia? Czy to prawda, czy ten Marantz 7003 sobie poradzi, czy też lepiej go w planach wymienić?

https://www.audiostereo.pl/topic/130596-u%C5%BCywany-zestaw-stereo/

Jako nowy użytkownik, na samym początku proszę o wyrozumiałość. Moje doświadczenie z światem stereo jest skromne. Jedyne doświadczenie to kilka razy słuchałem u kuzyna. To był Marantz chyba pm 7001, cd 7003 i kolumny Tannoy revolution dc6t. Z tego co zapamiętałem to była fajna barwa, bardzo fajny wokal, urocza średnica i ta muzykalność. Bardzo fajne odczucia przy muzyce jakiej słucham czyli rock z lat 70,80 i 90tych. Na razie jestem na początku drogi w oszczędzaniu i do pełnej kwoty jaką chciałbym uzbierać to jeszcze pozostało trochę czasu. Moje plany to jakieś 20tys na używkę, z czego od kuzyna odziedziczyłem odtwarzacz Marantz 7003. WIęc tutaj w planach mam zakup za 20tys. wzmacniacz i kolumny do pokoju ok 27m2. Co jeszcze? Moje ulubione zespoły to Pink Floyd, Queen, U2, Genesis, John Lennon itp. Co radzicie? Chodzi raczej o używki, bo wiem, że wtedy można lepiej.

Gdzieś przeczytałem, że w rocku jakiego słucham, to odtwarzacz cd ma najmniejszy wpływ na jakość brzmienia? Czy to prawda, czy ten Marantz 7003 sobie poradzi, czy też lepiej go w planach wymienić?

Witaj Młody Użytkowniku.Nie mogę się zgodzić z teorią,że odtwarzacz CD ma najmniejszy wpływ na dźwięk.Ktoś inny napisze,że wzmacniacz nie wpływa na jakość.Co wtedy,zaczniemy kupować z zamkniętymi uszami?

De gustibus non est disputandum

Gość numik

(Konto usunięte)

to nie tak, we wzmakach z określoną barwą ten wpływ jest mniejszy (Audiolab, MF itp.), a we wzmakach przejrzystych (Hegel, Baltlab) ogromny. Ogólnie najbezpieczniej jest mieć zestaw firmowy, sa 7003 to ok źródło, ale najlepiej do Marantza.

Rozumiem. W takim razie co warto posłuchać za 20tys jeśli chodzi o wzmacniacz i kolumny. Oczywiście zakładając, że np odziedziczony Marantz warto połączyć z wzmacniaczem Marantza.

Rozumiem. W takim razie co warto posłuchać za 20tys jeśli chodzi o wzmacniacz i kolumny. Oczywiście zakładając, że np odziedziczony Marantz warto połączyć z wzmacniaczem Marantza.

Marantz PM8005 i Tannoy Revolution DC6T - i nawet taniej cię wyjdzie, czyli będziesz mógł kupić szybciej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - nowy i wysyłają do Polski.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tannoy DC6T broni się ceną. To po prostu bardzo dobra kolumna jak na swoją kwotę za jaką chodzi w UK i na rynku wtórnym.

Budżet masz pokaźny jak na sprzęt używany. Może być lepiej. Czy to wykorzystasz nie wiem, zależy jakie masz oczekiwania od danego sprzetu.

To co proponuję odsłuchać to:

wzmacniacze: Roksan Caspian M2, Musical Fidelity M6i, Cayin A-88T, Denon PMA2020AE pewnie wiele innych

Kolumny (jeśli Tannoy Ci się podobał) PMC Twenty 23 może 24, Tannoy Definition DC8T,

Z nowych w gre wchodzą także: Elac FS 407, Heco Direkt, Dali Rubikon 6.

Dobrze było by gdyś odsłuchał jakiegoś zestawu z podanego budżetu i określił jakie brzmienie jest Ci bliższe.

W razie pytań pozostaje do Twojej dyspozycji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.