Skocz do zawartości
IGNORED

Jbl e100 czy Mission m35i do Yamaha ax-1050

dddavid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie, posiadam wzmacniacz Yamaha ax-1050 chcę do niego dokupić kolumny które ma na sprzedaż znajomy i zastanawiam się nad jbl e100 lub mission m35i. Proszę o pomoc i opinie które z tych kolumn byłyby lepsze itp. Dziekuje. Pozdrawiam :))

Nie wiem jakiej masz wielkości pomieszczenie. Nie wiem czego słuchasz. Nie wiem też jaki dźwięk lubisz. Więc określę po swojemu.

Missiony są miękkie, grają gęsto ciężko powiedział bym miło. Potrzebują mocnego wzmacniacza.

JBL E100 to kolumna do przesuwania ścian. Potężny bas który jednak wymaga nico podkręcenia na potencjometrze Volume. Gorsza góra.

Pod kątem stereofonicznym Missiony graja ciut lepiej, pod względem dynamiki JBL. Do zestawienia dodaj sobie jeszcze Klipsch F3.

Łączy zalety obu tamtych konstrukcji. MA także swoje wady :)

Jesli to znajomy to nie może Ci wypożyczyć na odsłuch?

Pozdrawiam

Pokoj 25m2 , muzyki slucham wszelakiej od rocka progresywnego przez jakis dance po polski rock. No mysle ze yamaha ax-1050 ma dosc mocy zeby napedzic kazde z tych kolumn.. Tak moze mi je dac na odsluch ale chcialem troche zasiegnac tez opinii na tym forum :) dzięki za odpowiedz :)

Witajcie, akurat tak się składa, że jestem posiadaczem W/W kolumn. Kiedyś grały z Yamahą AX-500 i byłem bardzo zadowolony. Kolumny te jednak lubią dużo miejsca, żeby dobrze zagrały to trzeba je odsunąć dość mocno od ścian. U mnie pokazały swój potencjał dopiero po odpowiedniej adaptacji akustycznej. Osobiście polecam.

Pozdrawiam.

Witam, zakupiłem dla siebie jednak JBl jakos bardziej do mnie przemówiły i bardziej podobaja mi sie wizualnie te "szafy" :D no i mocowo jednak tez jest róznica. Mission tez nic nie brakuje ale mnie bardziej wpadlo w ucho "granie" jbl. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.