Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC do hegel 160? (Oppo 105d, ca851n, Dynaudio exite x38

Carmelcalif

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Potwierdź proszę - szukasz przetwornika, który wepniesz pomiędzy CA 851N i Oppo BDP-105D a wzmacniaczem?

Co podoba Ci się w aktualnym brzmieniu systemu, a co chciałbys zmienić, poprawić z poszczególnych źródeł.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry.

Potwierdź proszę - szukasz przetwornika, który wepniesz pomiędzy CA 851N i Oppo BDP-105D a wzmacniaczem?

Co podoba Ci się w aktualnym brzmieniu systemu, a co chciałbys zmienić, poprawić z poszczególnych źródeł.

Tak. Chce go wpiac miedzy np oppo a hegel. Kablami xlr lub rca analog. Jak najlepiej polaczyc ze soba oppo DAC i wzmacniacz tak by dzwiek byl oparty na DAC zewnetrznym?

W podobnym zestawieniu testowałem HD25 i z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu kto szuka neutralnego dźwięku bez podbarwień. Podłączony był cyfrowo kablem Tellurium Q Black z Oppo, a dalej do Wzmacniacza xlr też Tellurium Q Black.

Gość numik

(Konto usunięte)

miałem trochę H80, mocno przejrzysty piec, reagujący na źródło. DAC Hegla to naturalne skojarzenie, ale Black Dragon, M2tech, Schiit Gungnir, Audio-gd, Cyrus itp.--- nie wykluczałbym z góry. Z Audiolabem 8200cdq w tym połączeniu brakowało już barwy. To chyba kwestia osobistych preferencji

W podobnym zestawieniu testowałem HD25 i z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu kto szuka neutralnego dźwięku bez podbarwień. Podłączony był cyfrowo kablem Tellurium Q Black z Oppo, a dalej do Wzmacniacza xlr też Tellurium Q Black.

Właśnie chciałem nieśmiało w pierwszym poście zaproponować HD25, ale czekałem na rozwój wydarzeń i jie chciałem wydarzeńyjść na heglowca :) chociaż bardzo sobie chwałę HD12.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Właśnie chciałem nieśmiało w pierwszym poście zaproponować HD25, ale czekałem na rozwój wydarzeń i jie chciałem wydarzeńyjść na heglowca :) chociaż bardzo sobie chwałę HD12.

Czy czasem hd12 nie jest juz w heglu 160???

Szkoda dublowac....

Może kość przetwornika, ale implementacja i towarzystwo elektroniki napewno nie.

HD12 to taki 3w1 DAC, PreAmp i do tego świetny słuchawkowiec pomimo tego, że HD25 "podobno" lepszy, to obok hD12 nie można przejść obojętnie, bo to rasowe brzmienie zwłaszcza w swojej cenie, a już w cenie po jakiej krąży na rynku wtórnym to bezdyskusyjnie.

P.S.

No i się rypło w H160 siedzi kość Tenora (popularna)TE7022, a w HD 12 w sekcji wej. cyfrowych pracuje CM6632A (obsługuje USB w interf. 2.0 ), a serduchem jest bardzo dobry 32-bitowy przetwornik AKM AK4399EQ. Nie porównywał bym tego do Tenora który siedzi w H160.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Może kość przetwornika, ale implementacja i towarzystwo elektroniki napewno nie.

HD12 to taki 3w1 DAC, PreAmp i do tego świetny słuchawkowiec pomimo tego, że HD25 "podobno" lepszy, to obok hD12 nie można przejść obojętnie, bo to rasowe brzmienie zwłaszcza w swojej cenie, a już w cenie po jakiej krąży na rynku wtórnym to bezdyskusyjnie.

P.S.

No i się rypło w H160 siedzi kość Tenora (popularna)TE7022, a w HD 12 w sekcji wej. cyfrowych pracuje CM6632A (obsługuje USB w interf. 2.0 ), a serduchem jest bardzo dobry 32-bitowy przetwornik AKM AK4399EQ. Nie porównywał bym tego do Tenora który siedzi w H160.

Dzieki. I to mnie przekonuje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.