Skocz do zawartości
IGNORED

jak w kinie domowym włączyć dźwięk z neta puszczony w tv :)

damiankino

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, proszę o pomoc jeśli ktoś wie co mam zrobić żeby działało:

Mam telewizję i internet przez światłowód. Jambox telewizja. Z Routera puszczony hdmi do kina domowego. Z kina domowego hdmi do telewizora. Do telewizji też mam podpięty internet na kablu. Kino domowe to YAMAHA RXV 481B/NS51/NSP51. Telewizor to Samsung smart tv.

Kiedy puszczam telewizję to dźwięk idzie z 5 głośników tak jak ma działać, natomiast kiedy włączam w telewizorze internet i puszczam np youtube to z kina domowego (5 głośników) dalej idzie mi dźwięk z telewizji (dekodera telewizyjnego) natomiast obraz i dźwięk na telewizorze jest z youtuba.

Chciałbym żeby z kina domowego leciał dźwięk z youtuba kiedy go włączam. Co zrobić? Ustawienia tv? sprawdzałem i nic. Może kabel optyczny dołożyć z tv do kina domowego? Miał ktoś taką sytuacje?

Kiedy puszczam telewizję to dźwięk idzie z 5 głośników tak jak ma działać

a jaki jest napis na wyświetlaczu amplitunera gdy puszczasz film z niby 5.1 i ile wyświetla głośniczków na tym wyświetlaczu

hmm po 1wsze skad bierzesz dzwiek 5.1 w naszej poczciwej tv. stacji jest jak na lekarstwo w kablowce ktore tak nadaja, co najwyzej jakis film czasem puszcza w orginalnej sciezce, ale wtedy napisy, piszez ze z routera idzie hdmi rozumiem ze to jumbo ma router i tuner kablowki w jednym??? po drugie na bank podlaczyles ampli z tv po przez arc ?? u siebie mam podobnie wszystko spiete i jak ampli wykrywa u tuba lub cokolwiek co daje dzwiek bezposrednio z tv sam sie przelacza na odbior dzwieku z tv i na wyswietlaczu ampla zrodlo jakie widnieje to tv, po kolejne czy wszystko ma zalaczone hdmi cec ?? jesli nie to w tv trzeba recznie przestawiac zrodlo dzwieku czyli przelaczyc z tv na dzwiek po hdmi

Musisz włączyć arc, zarówno na amolitunerze jak i w TV. Jeśli twój TV nie obsługuje tego dodatkowy kabelek optyczny i po problemie.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.