Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Onkyo 656 charakterystyczny KLIK w trakcie odsluchu.

Raphael30

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie. Mam pytanie techniczne odnosnie amp onkyo 656. Podczas przelaczania trybow muzycznych pojawia sie taki charakterystyczny dzwiek podobny do tego ktory pojawia sie podczas uruchamiania ampka, wiem ze to jest normalne np podczas przelaczania z trybu pure audio na inny, natomiast moje obawy wzbudza pojawienie sie tego dzwieku przy dluzszym suchaniu w trybie dolby surround, podczas grania na ps3 przy sesji 2h srednio po 1h pojawia sie ten charakterystyczny klik. Czy to moze byc objaw uszkodznego ampla?

Czy następuje przerwa w odtwarzaniu? Czy na wyświetlaczu się coś pojawia?

To jest normalne w przypadku zmiany dekoderów, jednak nie naturalne jesli odtwarzasz ciągle to samo.

Czy to nie dźwięk nagrzewajacej się obudowy?

powtorze sie:

Witaj - mialem cos takiego na swoich dwoch poprzednich amlitunerach - winne jednak bylo raz zrodlo a raz kabel. I to nawet nie sam kabel tylko mocowanie (wystarczylo poprawic - to byl kabel optyczny). A poprzednio - zrodlo - po prostu film mial cos nie tak z dzwiekiem (ktos niefachowo przerobil dzwiek z 23,967 na 25 fps) ten klik pojawial sie u mnie w chwili gdy ampli stracil sygnal DD, a wlasciwie w chwili gdy go juz odzyskal (trwalo to ulamek sekundy, ale jest wtedy przerw w dzwieku i troche to denerwowalo). Jak mowie, raz winne bylo polaczenie a raz zrodlo - sprawdz u siebie - moze to tez jakis drobiazg - obecnie mam 3ci ampli i takich problemow nie zaobserwowalem.

SONY HW55, DENON PMA-2020AE + Cambridge Audio 751R, Monitor Audio: GX200, GX50, GXC150, Silver W12, Oppo BDP-95 (ISO), Mede8er 600X3D, DAC Nostromo 5 & wzm. Nostromo, Denon AH-D7200, BT: qudelix5k & 10kg kabli wszelakiej maści 🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.