Skocz do zawartości
IGNORED

Solid Core Audio Power No. 6

szaman777

Rekomendowane odpowiedzi

Tak się zastanawiam nad tym kabelkiem.

Do Q21 dodzwonić się graniczy z cudem (godz. 17-18), a na oddzwonienie nie ma co liczyć.

Przed świętami planowałem kupić u nich Silver Lunę Prestige i kupiłem u innego sprzedawcy, który do mnie oddzwonił.

Niestety bez tego kabelka.

Czy mógłbym się coś więcej dowiedzieć o końcówkach (Gold, Rhodium, Gold złącze 8)

Które z nich proponujecie do Luny?

Czy mógłbym oddać kabel gdyby nic nie wniósł do systemu, a mam takie obawy.

Ja jestem z tych niewierzących w sieciówki (póki co). ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/131719-solid-core-audio-power-no-6/

serdecznie zapraszam do lektury na naszej stronie: www.solidcoreaudio.pl

dowie się Pan o wpływie na brzmienie danego rodzaju wtyku.

obecnie No. 6 występuje z wtykami z mosiądzu w pokryciu złotym i rodowanym.

kable oczywiście można wypożyczać w celu odsłuchu we własnym systemie.

jeśli mamy sporo basu ze słabą kontrolą a góra pasma jest lekko wycofana to polecam wtyk rodowany, jeśli te cechy nie występują to na pewno wtyk pozłacany będzie bardziej uniwersalny.

Z muzycznymi pozdrowieniami

Solid Core Audio

Posiadaczem no.6 zostałem przy okazji zakupu Marantz'a Na6005. Również jak ty byłem niewierzący w kable zupełnie. Zacząłem się przekonywać po tym jak pewnego razu w Best Audio Pan wpiął zamiast przewodów głośnikowych za 300zika, takie za 1500... efekt był taki, jakby wpiął inny klocek w system. Oczywiście zakupiłem przewody zaczynając od IC przez głośnikowe. Ale do rzeczy, kabel podłączyłem do wzmacniacza Opera Consonance 100a, kolumny to AP Spark 5. Wcześniej słuchałem na zwykłym czarny. To co się stało dość mocno mnie zaskoczyło, brzmienie się uspokoiło, plany poszły głęboko za kolumny, brzmienie się znacząco poprawiło, góra pasma fajnie się ułożyła a miałem z tym trochę problemy. Przekaz się trochę ocieplił, to podobno sprawka wtyków Gold bo takie mam. Przestrzeń która zapewniają AP zrobiła się większa a lokalizacja poszczególnych instrumentów się wyostrzyła. Generalnie zachęcony wypożyczyłem w Q21 No.3 na wtykach srebrnych, Gigawatta LC-2 oraz Cardas Parsec który zachwalali sprzedawcy. I tu się zaczęła zabawa, kable przełączałem między urządzeniami w różnych kombinacjach. Bawiłem się cały weekend. No.6 został przy Marantzie, no.3 mam przy wzmacniaczu. Synergia obu tych kabli wpłynęła super na cały przekaz. Jest tak jakby wyciągnieciem tego co najlepsze z obu kabli. Reasumując no.6 super kabel, szkoda że nie kupiłeś w Q21 bo mieć ponad 6 stów w kieszeni i taki kabel to na prawdę okazja, ja nie żałuję. No.3 nie widzę teraz na stronie sklepu ale zapłaciłem około 1300 ale to już wyższa liga i wyższa cena. Ja osobiście uważam, że warto. Zbieram teraz kasę na kolejne gdyż pojawił się u mnie DAC do którego jest obecnie wpięty no.6 a nie mam nic do CD i streamera, ale jeszcze nie wiem co kupię, czy dwa no.6, czy no.6 i no.3. Jeden ze sprzedawców powiedział mi że jego kolega kupił no.2 i jest zachwycony. Na pewno będę chciał też go posłuchać w systemie.

Dzień dobry.

Rzeczywiście przed świetami był ogromny problem z dodzwonieniem się do nas, po prostu mieliśmy w salonie wielu Klientów, odsłuchy. Bardzo przepraszam i już teraz pracujemy nad tym, aby takie sytuacje w przyszłości nie miały miejsca. W takiej sytuacji jednak najlepiej wysłać krótkiego maila z nr telefonu, gwarantuję że niezwłocznie oddzwonimy.

Natomiast w kwestii wyboru odpowiedniego modelu kabla proszę o kontakt z naszym salonem, ewentualnie proszę na priv nr telefonu do Pana, możemy zapewnić, że bardzo szybko oddzwonimy, ewentualnie na Pana życzenie może oddzwonić także konstruktor kabli Solid Core, który udzieli Panu wszelkich szczegółowych informacji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W takim razie lepszy chyba będzie złoty.

Q21 wczoraj również próbowałem się dodzwonić i albo telefony nie odbierały albo były zajęte.

A jak to jest z tą fazowoscią? Z czego to wynika, że trzeba ten kabel wkładać do gniazdka zgodnie z fazą?

gniazdko-logo-221x300.jpg

Z tej strony powinna być faza w prawidłowej instalacji elektrycznej oraz każdym urządzeniu typu: przedłużacz, listwa, kondycjoner.

Prawidłowa-fazowość-small.jpg

Natomiast kabel zasilający powinien być zbudowany zgodnie z powyższym schematem.

Nasze kable posiadają oznaczenia z której strony powinna być faza.

Wystarczy sprawdzić miernikiem czy wszystko się zgadza przed wpięciem do urządzenia.

Pozdrawiam

Solid Core Audio

Dlaczego faza powinna być właśnie z tej strony a nie z drugiej?

Q21 nadal milczy mimo, że podałem nr telefonu dwa dni temu. Ciekawe podejście do klienta.

Czy to jedyny sklep gdzie można wypożyczyć/kupić ten kabel?

W ciemno nie kupię.

witam ponownie

otrzymałem numer do Pana od Q21, dzwoniłem ale nikt nie odbierał, proszę o kontakt w wolnej chwili, porozmawiamy i wszystko wyjaśnię.

PS. Nasze kable oczywiście można wypożyczać do odsłuchu z możliwością zwrotu, zapraszamy do Salonu Q21.

Pozdrawiam

Solid Core Audio

508616444

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.