Skocz do zawartości
IGNORED

Powrót_Audiowave_Jazz

sady

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy

Powoli po przymusowej hibernacji na budżetowym sprzęciku pora wrócić lecząc rany zadane przez "skarbówkę". Kilka lat słuchałem na lampie i szerokopasmowych Goodmansach. Z 10 lat temu miałem jeszcze Audiowavy Solidusy. Na fali nostalgii za szczęśliwymi latami pomyślałem, by do nich wrócić. W zasadzie i tak kupię coś od nowa więc jestem jeszcze otwarty.

Ktoś ma jeszcze Solidusy? (na Focalach). Poszukać do nich mocnej lampy czy jakiś Denon, Marantz, Creek, Audiolab?

Na wzmak budżet ok. 2 tys, kolumny do 3 tys.(monitory)

Słucham głównie akustycznego jazzu.

A może tylko zapłakać nad Audiowave'ami i poszukać jakiś Cabasse, Xaviana, Ushera? Podrzućcie proszę sprawdzone w boju i we wzajemnych synergicznych połączeniach klocki, bu ustawić zabawkę, by długo grała ciepło i przestrzennie.

https://www.audiostereo.pl/topic/132224-powr%C3%B3t_audiowave_jazz/

Jak rozważasz Ushery i do takiej muzyki to jeszcze możesz popatrzyć na Akkusy. Albo szukaj starszych serii na Usherach, albo kup nawet nówki na Scanpeakach. Tylko musiałbyś się upchnąć z podłogówkami. Ale IHMO to jest granie na dużym poziomie i stosunek cena/jakość jest bardzo fajna.

Bardzo fajna jest z nich scena, wokalistka stoi i śpiewa przed tobą. Wrażenie jest silne. Możesz ich podpytać, jaką by elektronikę do tego dokupić żeby grało dobrze i nie zgubić charakteru kolumn. Na pewno sami testują.

Tylko musiałbyś się upchnąć z podłogówkami. Ale IHMO to jest granie na dużym poziomie i stosunek cena/jakość jest bardzo fajna.

Wolałbym mieć lekko i czysto w pokoju. Wolę podstawki. Parę lat stały wielkie skrzynie. Za wielkie. Stąd łakomy wzrok na Audiowave. Niestety miałem je z małą i chyba za słabą lampą i stąd podpytuję tu i teraz jaki obrać kierunek.

Koledzy

Powoli po przymusowej hibernacji na budżetowym sprzęciku pora wrócić lecząc rany zadane przez "skarbówkę". Kilka lat słuchałem na lampie i szerokopasmowych Goodmansach. Z 10 lat temu miałem jeszcze Audiowavy Solidusy. Na fali nostalgii za szczęśliwymi latami pomyślałem, by do nich wrócić. W zasadzie i tak kupię coś od nowa więc jestem jeszcze otwarty.

Ktoś ma jeszcze Solidusy? (na Focalach). Poszukać do nich mocnej lampy czy jakiś Denon, Marantz, Creek, Audiolab?

Na wzmak budżet ok. 2 tys, kolumny do 3 tys.(monitory)

Słucham głównie akustycznego jazzu.

A może tylko zapłakać nad Audiowave'ami i poszukać jakiś Cabasse, Xaviana, Ushera? Podrzućcie proszę sprawdzone w boju i we wzajemnych synergicznych połączeniach klocki, bu ustawić zabawkę, by długo grała ciepło i przestrzennie.

Ktoś wystawil Solidusy na allegro.... Przypadek?

Arenia..

Przyglądałem się tym z Alle. Ale są też drugie, inne, nigdzie nie wystawione..

Ważniejsze kto jeszcze na nich gra i z czym. (tamten z All pisze o lampie-ja aż tak z zachwytem nad moją lampeczką nie piałem)

Arenia..

Przyglądałem się tym z Alle. Ale są też drugie, inne, nigdzie nie wystawione..

Ważniejsze kto jeszcze na nich gra i z czym. (tamten z All pisze o lampie-ja aż tak z zachwytem nad moją lampeczką nie piałem)

Tylko wspomniałem. Nie mój geszeft. Ja gram na Chario Lynx i napedzam je Music Hallem serii 35.2. Kable: IC Oyaide PA 02TR i głośnikowy Explorer v2 2.0 mm2 Dla mnie system bardziej niz OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.