Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal: Naim + Dynaudio czy Onkyo+Atoll+Tannoy?

Łukasz_66066

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Szukam zestawu stereo do słuchania muzyki przez usługę HiFi Tidala. Po wizycie w 2 lokalnych salonach i odsłuchach wybór zawęziłem do 2 zestawów:

1. Naim UnitiQuite 2 + Dynaudio (chyba emit 30, za parę 6 kPLN)

2. Onkyo NS-6170 + Atoll 100 SE + Tannoy Revolution 8F.

Oba w tej samej cenie (ok. 13 tys) i oba podobały mi się najbardziej ze wszystkiego czego słuchałem w tych 2 miejscach. Przy czym nie mam możliwości porównać ich bezpośrednio, a w domu mogę przetestować przed kupnem zestaw numer 2.

Wydaje mi się, że muzycznie lepiej wypadł Naim i Dynaudio (ale wpływ na to odczucie mogły mieć różne pomieszczenia i odstęp czasowy). Zestaw nr 2 jest bardziej funkcjonalny i mocniejszy i jego granie też mi się podobało.

Co waszym zdaniem powinienem wybrać?

Zestaw ma grać w skrajnej części prostokątnego salonu: kanapa 3.5 m od ściany przy której będzie stał zestaw, a która ma 2.2 m - lewa kolumna będzie stała w rogu pokoju, prawa na końcu tej ściany gdzie salon otwiera się na przedpokój (obrazek).

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Łukasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co waszym zdaniem powinienem wybrać?

Zestaw nr 2 jest bardziej funkcjonalny i mocniejszy i jego granie też mi się podobało.

Jest pytanie i sam dałeś odpowiedź.

A że inne miejsca, twój pokój też będzie inny.

2. Onkyo NS-6170 + Atoll 100 SE + + Tannoyevolution 8F.

Obstawiał bym ten wybór. Jednak podmień Atolla który i tak jest dobry do tych kolumn na Cayina A55TP lub Roksana K3.

Po negocjacji ceny dla forumowicza i tak wyjdzie dość blisko zakładanego budżetu.

Pozdrawiam i zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.