Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner av do kina pod heco celan

sono26

Rekomendowane odpowiedzi

witam ponownie a co powiecie o zestawieniu z yamaha 3010 lub pionner lx 85 poczytalem troche o roznych amplitunerach ale przeraza mnie ze cos np wazy 13 kg ma 9 czy 11 koncowek nowe koszowalo prawie 10 tys jak bylo nowe i to tendencja u wiekszosci marek jakos dlatego rozgladam sie nad czym starszym zeby choc trafo to uciaglo choc zeby wazylo kolo 20 kg ale tez coraz bardziej mnie neci sterowanie ze smartfona mam chromecasta i doceniam latwosc takiej obslugi wiem ze zadanie bardzo trudne latwosc obslugi nowoczesne urzadzenie dobry dzwiek i niska cena okolo 3tys

acha ma pytanie jesli zakup do pre outa wzmacniacza to jak to bedzie dzialac w praktyce np polecanego denona ustawiam jakas glosnosc maksymalna ? na wzmacniaczu i zeby wlaczyc sprzet zawsze odba urzadzenia wlaczam na glownym wlaczniku potem juz steruje z amplitunera a z kalibracja nie nastrecza to klopotow?

Kupując wzmacniacz z funkcją końcówki mocy sterowanie jest banalne.

Podchodzisz do wzmacniacza i wciskasz odpowiedni guzik, to tak jakbyś zmienił wejście sygnału.

Sterowanie głośnością w kinie odbywa się z poziomu Amplitunera.

Wzmacniasz sygnał wychodzący po pre out, tak to działa jak sub aktywny.

Do stereo włączasz tylko wzmacniacz plus jakieś źródło, cd lub sieciowiec, wtedy głośnością sterujesz z poziomu pma.

Chyba że źródłem będzie ampli, to tak jak wyżej.

Teraz to norma. Stosowanie impulsowych końcówek mocy. Odpadło wszystko to co było balastem. Duże trafo i radiator.

Zwolenników prądu pewne urządzenia mogą jeszcze zadowolić ale widać tendencje w tą stronę.

Kolega wyjaśnił kwestie pre outa. Zostaje kwestia wyboru wyższego starszego amplitunera.

Sprawdź go przed zakupem, funkcje, końcówki, warto wejść do menu serwisowego aby sprawdzić czy wszystko z nim dobrze

posiadam projektor lubie ogladac teledyski i sluchac muzyki i czasem objerze film itp wiec muzyka 60/40 kino moze nawet 70/30 z powodu projektora potrzebuje wejscia hdmi a nie ma takich wzmacniaczy stereo z wejsciami hdmi anie chce tez miec kupe klockow to dosc drogie hobby

jakie byly wady tych wzmacniaczy ?

myslalem na trzema modelami

pioneer lx 85

yamaha 3010

arcam avr 400

Ja ci polecę z czystym sumieniem LX od Pioneera jest ich sporo modele 75,76,86,można spokojnie kupić w tej cenie,to amplitunery raczej nie awaryjne,a Onkyo faktycznie zapomnij,bo już i nowsze 818,czy 828 zaczynają się sypać,co do SR Marantza to seria 5 jest cherlawa,jak ci nie przeszkadza mały i nie czytelny wyświetlacz to min seria 6009,lub 7 też można dostać w cenie około 3 tyś.

a jak model 85?

warty uwagi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.