Skocz do zawartości
IGNORED

AT-LP120 + Denon PMA-880R - całość gra bardzo cicho na phono

Jacek_65854

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam straszny rebus. Posiadam nowy gramofon AT-LP120, kiedy podłączę go w torze LINE (wbudowany preamp) do Denona PMA-880R (wejscie AUX) to wszystko ładnie gra, natomiast gramofonowe PHONO podpięte do wejścia PHONO na tym wzmacniaczu (preamp ustawiony w MM) gra - jak to się zwykło określać w przypadku braku preampa - cicho. Niestety nie mam innego wzmacniacza ani gramofonu, żeby sprawdzić ewentualnie, która strona jest źródłem problemów. Można do tego jakoś dojść?

Pozdrawiam,

-J

Tam jest przełącznik albo-albo. Jeżeli by nawet ustawić LINE to na wejściu phono w Denonie powinien o wiele głośniejszy przester a jest - co wynika z opisu - dokładnie coś odwrotnego.

Czyli pytanie do autora - jest jakaś różnica przełączając LINE/PHONO na wejściu Phono w Denonie ?

Czyli pytanie do autora - jest jakaś różnica przełączając LINE/PHONO na wejściu Phono w Denonie ?

Dokładnie :) Właśnie wpadłem na ten sam pomysł. Po przestawieniu na LINE (AT) i wpięciu do PHONO (Denon) jest wyraźny, ale przesterowany dźwięk - czyli tak jak powinno być według mej wiedzy.

-Jacek

wyraźny, ale przesterowany dźwięk

No nie bardzo - jedno przeczy drugiemu.

Dźwięk ma być "normalny" , co nieco jednak cichszy (najczęściej) od innych źródeł.

A co słyszysz przy Phono(AT) - Phono(D) ? Cichutkie cykanie wysokich i to przy Volume niemal na max?

Dźwięk ma być "normalny" , co nieco jednak cichszy (najczęściej) od innych źródeł.

A co słyszysz przy Phono(AT) - Phono(D) ? Cichutkie cykanie wysokich i to przy Volume niemal na max?

Źle się wyraziłem. Jest dokładnie tak jak piszesz, w obydwu przypadkach.

Przez przesterowany miałem na myśli nie tak czysty jak w przypadku line->aux.

Dziękuję za pomoc,

Jacek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.