Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do cec , monitor audio gold

Gość bartosz_55239

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Witam. Rozglądam się za jakimś wzmacniaczem do mojego stereo. Mój CEC tl 5100 z na pewno zasługuje na coś lepszego niż Yamaha as 700. W grę wchodzi sprzęt używany. Na razie mój wybór to denon pma 1055 r lub 1500 r. Po za tym myślę o jakimś rotelu np 03 lub audio analogue crescendo.

Chciałbym kupić coś co da słyszalną różnice . Z drugiej strony moja Yamaha działa bezawaryjne od 8 lat i nie chciałbym wpaść na minę kupując używkę ale to zawsze loteria

Słucham rocka no u2, floyd, nin ,marilyn manson, brzmień 4AD, pop rocka np Sheryl crow, Bryan Adams... grunge, punk...

https://www.audiostereo.pl/topic/133365-wzmacniacz-do-cec-monitor-audio-gold/

Chcesz uslyszes roznice,poszukaj wzmacniacza z torem zbalansowanym i wyjsciami xlr. Ten model Cec to swietne zrodlo i moze byc najtanszym elementem w systemie. Ma spory potencjal. Poszukaj np Krella kav 300i.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

No nie wiem czy usłyszysz wyraźną różnicę po przejsciu na któregoś z tych Denonów. 1500R jest wyraźnie lepiej zbudowany, ale czy ci podejdzie?

Czyli lepiej jednak dozbierac na coś lepszego

Chcesz uslyszes roznice,poszukaj wzmacniacza z torem zbalansowanym i wyjsciami xlr. Ten model Cec to swietne zrodlo i moze byc najtanszym elementem w systemie. Ma spory potencjal. Poszukaj np Krella kav 300i.

Tak ten krell trochę po za zasięgiem przynajmniej na razie. Na pewno kosztuje więcej niż wspomniane rejony.

Ma spory potencjal.

Z tego cec jestem zadowolony. Trafił mi się nie grzebany egzemplarz i mam nadzieję trochę pochodzi.

Gość numik

(Konto usunięte)

to co wymieniasz to raczej inne niż lepsze. jak zmieniać to na lepsze. słuchamy podobnej muzyki, nie wiem jaki masz budżet - Dayensy, Haiku, używka najwyższego Music Halla, Baltlab, Leema Pulse (Tucana najlepiej), Audia Flight 3, wyższe Audio Analogue choć tu warto odsłuchać, Rega Elex-R.

Jest tego trochę - poczytaj recenzje i opinie, poczytaj fan-kluby na AS, poluj na fajną używkę

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

To dlugowieczny sprzet. Bezawaryjny i niezawodny. A co do Krella warto dozbierac bo przesok jakosciowy bedziesz mial ogromny.

Na to właśnie liczę, by odczuć różnicę

Jest tego trochę - poczytaj recenzje i opinie, poczytaj fan-kluby na AS, poluj na fajną używkę

W recenzję za bardzo nie wierzę a z opiniami to wiadomo jak jest. Czytałem ostatnio opinie o moich goldach że strasznie sieją górą...parodia

Co do budżetu na razie się rozglądam i jeśli będzie trzeba to będę oszczędzał przez parę miesięcy. Myślę że max to 2 tysiące. Na krella chyba za mało.

Na to właśnie liczę, by odczuć różnicę

W recenzję za bardzo nie wierzę a z opiniami to wiadomo jak jest. Czytałem ostatnio opinie o moich goldach że strasznie sieją górą...parodia

Co do budżetu na razie się rozglądam i jeśli będzie trzeba to będę oszczędzał przez parę miesięcy. Myślę że max to 2 tysiące. Na krella chyba za mało.

No to radze pooszczedzaj kilka mmiesiecy dluzej i za 3 tys z haczykiem kup Kav 300i. Raz ze nic lepszego jesli chodzi o amplifikacje za te pieniadze nie kupisz,dwa, sluchasz muzyki ktora Krell zagra wspaniale,po trzecie bedzies, mial tor w pelni zbalansowany,po czwarte cec swietnie pracuje z 300i ,po piate kupisz piec ktory wszystkie wymienione tutaj zostawi daleko w tyle,po szoste kupisz sprzet ktory sprawi ze za rok nie bedziesz pragnal kolejnej wymiany ,po siodme co w rezultacie paradoksalnie pozwoli Ci zaoszczedzic grosza mimo ze teraz wydasz wiecej niz zakladasz,po osme,nie bedzie problemu z odsprzedaza i po dziewiate ,zwyczajnie bedziesz nim tzn brzmieniem zachwycony . Roznica miedzy tym co masz a nim jest ogromna.
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

No to radze pooszczedzaj kilka mmiesiecy dluzej i za 3 tys z haczykiem kup Kav 300i. Raz ze nic lepszego jesli chodzi o amplifikacje za te pieniadze nie kupisz,dwa, sluchasz muzyki ktora Krell zagra wspaniale,po trzecie bedzies, mial tor w pelni zbalansowany,po czwarte cec swietnie pracuje z 300i ,po piate kupisz piec ktory wszystkie wymienione tutaj zostawi daleko w tyle,po szoste kupisz sprzet ktory sprawi ze za rok nie bedziesz pragnal kolejnej wymiany ,po siodme co w rezultacie paradoksalnie pozwoli Ci zaoszczedzic grosza mimo ze teraz wydasz wiecej niz zakladasz,po osme,nie bedzie problemu z odsprzedaza i po dziewiate ,zwyczajnie bedziesz nim tzn brzmieniem zachwycony . Roznica miedzy tym co masz a nim jest ogromna.

Widzę że jest na alle ten krell, ale cena jak za model z 1998 to nie 3 tys z hakiem niestety

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.