Skocz do zawartości
IGNORED

rozdzielczy i precyzyjny preamp

Tal

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie proszę u sugestie w kwocie do 2,5k.

Wczoraj mną wstrząsnęło jak może zagrać moja końcówka, gdy kumple przywieźli swoje klocki tj. pre Hegel P4 i DAC HD25.

Po prostu nie chciało się odrywać od słuchania. Pojawił się bas, kontrola, precyzja, wszystko się poukładało..jeszcze lepszej jakości góra, dźwięk nabrał ogłady i szlachetności. Pomijam już kable, bo Albedo Monolith jest więcej wart niż mój DAC, że nie wspomnę o zasilających przypominające węże ogrodowe.. REL był odłączony, bo był zbędny i będę go sprzedawał, także zainteresowanych już teraz proszę o kontakt. Podobna sprawa z DACiem, Nostromo5H idzie pod młotek w przyszłym tygodniu. Kumpel obiecał pożyczyć mi na jakiś czas Hegla HD12, a drugi znajomy zostawił mi swojego Hegla H200, którego na spokojnie posłucham dopiero po weekendzie. Przywiezione klocki są poza moim zasięgiem, dlatego proszę o wskazanie kierunku poszukiwań pre w danym budżecie, aby choć zbliżyć się do tego co usłyszałem. Accu zostaje do końca moich dni, ten dźwięk to po prostu magia :)

Z góry dziękuję.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

https://www.audiostereo.pl/topic/133394-rozdzielczy-i-precyzyjny-preamp/

przecież oczywistym faktem jest że to była zasługa kabli :P

kup te kable co oni mieli , i bedzie git :P

Albedo i prądowe

:

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

Też się rozglàdałem za czymś do mojego p-11.Ostatnio kupilem ps audio preamplifier 7.0(jest stereo.nazwa trochę myláca).Lekko starawy,ale jak na razie brzmi świetnie.No I cena przystępna(300€).

Ze swoich poszukiwań preampu w okolicach do 4 kawałków mogę polecić dwa.

Atoll pr200 - nowy kosztuje 3200 chyba, wiec używany podejrzewam że może być do wyrwania za te 2,5

Niewiem jakie masz kolumny (jak grające) ale z moimi audiolabem 8200m i oberonami II ten przedwzmacniacz dokładnie pokazał jakie sa realizacje płyt. Niestety efekt był przy okazji taki że cały system stracił klimat na którym mi zależy.

Drugi przedwzmacniacz który ma naprawdę dobrą kontrolę ale nie traci klimatu to Audiolab 8200q

Słyszałem go w dwóch kompletnie rożnych systemach i cechą wspólną jest kontrola, nawet przy dużych składach.

Też się rozglàdałem za czymś do mojego p-11.Ostatnio kupilem ps audio preamplifier 7.0(jest stereo.nazwa trochę myláca).Lekko starawy,ale jak na razie brzmi świetnie.No I cena przystępna(300€).

Dzięki, przybliżę sobie dostępne informacje na jego temat.

Ze swoich poszukiwań preampu w okolicach do 4 kawałków mogę polecić dwa.

Atoll pr200 - nowy kosztuje 3200 chyba, wiec używany podejrzewam że może być do wyrwania za te 2,5

Niewiem jakie masz kolumny (jak grające) ale z moimi audiolabem 8200m i oberonami II ten przedwzmacniacz dokładnie pokazał jakie sa realizacje płyt. Niestety efekt był przy okazji taki że cały system stracił klimat na którym mi zależy.

Drugi przedwzmacniacz który ma naprawdę dobrą kontrolę ale nie traci klimatu to Audiolab 8200q

Słyszałem go w dwóch kompletnie rożnych systemach i cechą wspólną jest kontrola, nawet przy dużych składach.

O taki wpis mi chodziło, dziękuję. Oba przedwzmacniacze wezmę pod uwagę i postaram się zestawić z accu.

Przy tych poziomach cenowych lepiej zainwestować w dobrą integrę...

Nie wiem jak kolega podchodzi do tematu, ale dla mnie pieniądze nie grają.. Moja końcówka zjada Hegla H200 na śniadanie pod każdym względem, przede wszystkim barwy, zejścia na basie, wyrafinowania dźwięku, klasa A robi swoje. Jedyna przewaga Hegla to kontrola niskich częstotliwości, ale twierdzenie, że bas accu się wlecze byłoby przesadą, po prostu ma swoje tempo i charakter.

Poznałem potencjał P-260 i chciałbym na miarę swoich możliwości jak najlepiej go wykorzystać.

Pre lampowe Sonus Oliva

Przyznam, że bardzo mnie zaciekawiłeś tą manufakturą i na pewno w odpowiednim czasie będę chciał porozmawiać z Panem Andrzejem. Dzięki.

Ja mam jeszcze Kora Equinoxe w dobrym stanie, ale tu 3000 złotych to cena minimalna.

Zaczynam budowę nowego systemu jesienią.

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.