Skocz do zawartości
IGNORED

Koniec Black Gate'ów

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/13367-koniec-black-gate%C3%B3w/

Podczas gdy nie ma co zalowac ze Cerafine zniknely, wstrzymanie produkcji BG to jednak wieksza strata dla potrzeb audio. Podczas gdy wiekszosc prawdopodobnie probowala jedynie STD grade, moja preferencja idzie w kierunku N type. Probowalem wiele electrolitow, ale do tej pory nie znalazlem nic co by sie rownalo z organiczna prezentacja tych wlasnie kondensatorow.Z pewnoscia ne sa one idealne, ale kiedy jakosc dobrego kondensatora foliowego mozna uzyskac w postaci elektrolitu ( maly rozmiar i stosunkowo niska cena), kto moze odrzucic taka propozycje?

Dwa tygodnie temu rozmawialem z Viki i Chris'em z Partsconnexion, i stwierdzili ze BG to ich glowna linia. Nie pozostaje im nic innego jak zainwestowac $100K aby zakupic wystarczajaca ilosc tych kondensatorow na nastepne 2 lata. Prawdopodobnie Percy sie do nich podlaczy aby wspolnie uzyskac 10,000 parts discount.

Jesli rozwazymy ze maja na tym przynajmniej 50% return (guaranteed), selling parts is not such a bad business investment after all ;)

Czy ktoś wie gdzie można w Polsce kupić BG ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Peter Daniel

Orientujesz się może jak zapłacić za towar u Percy'ego? Myślę poważnie o większym zakupie między innymi Black Gate z serii N i być może kilku innych drobiazgów. Ewentualnie jeśli byłbyś łaskaw wykonać taki zakup w moim imieniu, to jeśli ktoś jeszcze ma u Ciebie jakieś pieniężne zobowiązanie - to dołączyłbym pieniądze w określonej przez Ciebie kwocie do wspólnego zakupu. Oczywiście nie chcę stwarzać jakiegoś wielkiego problemu - jeśli byłoby to niemożliwe, to może mógłbyś wskazać jakąś drogę jak najlepiej dokonać takiego zakupu?

Percy akceptuje Money Orders, paypal i bidpay. Jesli to stanowi klopot, moge posredniczyc we wspolnym zamowieniu. Tomant (lukar forum) w tej chwili prowadzi ze mna dialog odnosnie Panasonikow, mozna by wiec do tego takze dolaczyc inne rzeczy. Platnosc tylko poprzez Western Union (w przypadku wiekszej sumy).

>Peter

właśnie, prowadzę dialog i czekam na odp. ;-). czy dostałeś mego maila? chyba na Western Union się to zakończy. a dołączenie do panasoników blackgatów podniesie przecież kwotę do przelewu.

dla zainteresowanych: prowadzę z Peterem dialog w sprawie Panasoników FC, BlackGatów N, LM3875TF i kompletu rezystorów do GC. jakby co to proszę o kontakt ze mną do poniedziałku.

Kilka jeszcze przelewów do Petera a być może w Westen zorientują się że trochę ta jego rodzina w polsce za duża jest. Ja w/g tego co napisałem (a wymagają tego przepisy dewizowe) jestem z jego bliskiej rodziny ;).

Pytanie do znawców tematu: jakie Black Gate'y warto dać do zasilacza w DACu ? na stronie parts connection widzę, że jest ich kilka rodzajów ...

A może nie Black Gate'y tylko coś innego ?

W koncu udalo mi sie zlozyc GainClona w obudowie, zrobiona z plaskownikow aluminiowych, zostala mi tylko czolowka i drewniane boki. Zrobienie obudowy to straszna udreka, zwlaszcza jak chce sie zeby jakos wygladala. Jeszcze troche czasu minie zanim calosc bedzie miala koncowy ksztalt i wyglad, ale juz sobie gra i to jest najwazniejsze. Sporo czasu czekalem na odsluchy wersji Brian'a (rezystory Caddoka i Rikena i kondesatory Panasonic FM 1000u/50Vza miast FC 1500u/50V, Alps RK18 2x20k). Do tej pory sklecilem sobie GainClona na zwyklych rezystorach i Elnie RJH 1000u/63V - tez niezle gralo (pozyczonego NAD314 zaraz oddalem jak tylko uruchomilem wzmaka). W nowej konfiguracji GainClon gra znacznie lepiej, bas jest bardzo dobrze kontrolowany (poprzednio troche buczal), wysokie ladniejsze i milsze dla ucha, jestem pod wrazeniem. Docelowo GainClona chce zasilac z akumulatorow, obudowe zrobilem tak ze ma wyprowadzenia do zasilania, osobne dla kazdego kanalu, tak wiec mozna zrobic dual mono z trafami albo z akumulatorow :). Teraz wzmaka zasilam z jednego trafa. W sumie niezla zabawa i frajda z tego co sie zrobi, a koszty na szczescie nie sa az tak straszne. Jak sie oslucham i oczywiscie dokoncze obudowe to wrzuce fotki i dokladniejszy opis na forum. Teraz w sumie jak mi wszystko sprawnie ruszylo to moge sie pozbyc zapasowego kompletu LM3875TF i odstapie chetnym (szczegoly na priva).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.