Skocz do zawartości
IGNORED

Canton RL-C zamiana na coś mniejszego

gumbas

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam sobie taki zestaw Densen B-100 i wspomniane Cantony. Gra to w pokoju w kształcie równoramiennej L-ki o powierzchni prawie 40m no ale faktycznie gra w jednym z ramion czyli jakieś ~30m.

Ostatnio doszedłem do wniosku, ze kolumny mi się duszą i chętnie bym je sprzedał (mam pudełka, oryginalną f-rę z DE - info na PW) lub zamienił na coś mniejszego. Budżet mniej więcej taki jaki będę miał po sprzedaży Cantonów z ewentualną dopłatą +/- 1kzł.

Co słucham? Ciężko się określić bo właściwie wszystkiego z wyjątkiem oczy zielone :) - od filharmonii po ciężki rock wliczając muzykę elektroniczną.

Oczywiście zarówno używki jak i nowe wchodzą w grę.

Jakieś sugestie?

Dzień dobry.

Bardzo trudno jest jednoznacznie podać Ci konkretne modele kolumn, które będą odpowiadały Twoim preferencjom.

Na pewno ze wzmacniaczem Densen dobrze zagrają Audio Academy Phoebe III (https://www.q21.pl/audio-academy-phoebe-iii.html) lub lepsze Phoebe IV (https://www.q21.pl/audio-academy-phoebe-iv.html), proponowałbym posłuchać także Kef Q550 (https://www.q21.pl/kef-q550.html).

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Za dużo dołu, aż się gotuje. Jak jest cicho jest świetnie, ale jak odkrece to już nie jest tak dobrze.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Żeby było jasne, zgadzam się grają rewelacyjnie, ale imho są za duże do mojego salonu i rozpoznaje temat zmiany na coś mniejszego co zagra pod densenem

Nie sądzę, byś kupował "w ciemno" najważniejszą część zestawu audio.

Jest parę modeli u pumpurka w Myślenicach np. B&W CM czy P5.

Są też na alle Phonary P20S, Avance Epsilon, Usher Compass 730 czy V-602,

ale nie wiem, czy szukasz czegoś w rodzaju JBL'a czy raczej AudioPhysic'a.

Cantony miały twardą kopułkę, więc pewnie będziesz szukał dźwięku bardziej "oczywistego" ;-)))

Może go znajdziesz gdzieś w pobliżu ŚŚ ;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Za dużo dołu, aż się gotuje. Jak jest cicho jest świetnie, ale jak odkrece to już nie jest tak dobrze.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Żeby było jasne, zgadzam się grają rewelacyjnie, ale imho są za duże do mojego salonu i rozpoznaje temat zmiany na coś mniejszego co zagra pod densenem

Wzmacniacz nie jest w stanie ich poprawnie napedzic, przy wyzszym poziomie glosnosci kompresuje dzwiek i daje efekt dudniacego basu przez co wydaje Ci sie ze jest go za duzo.

Tak jak mowilem, te kolumny graly u mnie w 15m2 ale podstawa do nich to wydajna elektronika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.