Skocz do zawartości
IGNORED

Ktoś robił kolumny z takimi głosnikami ?

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Z Sonus Oliwa mam możliwość zakupu kolumn z takimi głośnikami i parametrami, ktoś już takie składał, jak brzmią takie głośniki w kolumnach DIY ?

- okablowanie Neotech, miedź złocona w gniazdach Eichmanna,

- na głośnikach Audio Technology, a wysoko tonowy Aurum Cantus,

- 4 omowe, 90 dB efektywności, wym 110 x 20 x 30 cm /wys szer głęb/ Waga 30 kg szt, moc 140 Watt, pasmo 34 .... 30 000 Hz,

Kolego posłuchaj ich najpierw, bo może być, że szybciej wyjdziesz niż wszedłeś do tego pokoju, pochodź po pomieszczeniu czy czasem gdzieś coś nie gra dodatkowego za kotarą w formie subwoofera.

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Takie doświadczenia z Sonus Oliwa ?

Osobiście słuchałem ich produktów u jego klientów, którzy chcieli się wszystkiego pozbyć za bezcen - granie beznamiętne, głośniki klasowe ale tak zabite sercem(zwrotnicą) że aż wierzyć się nie chce że tak może to grać, dobry znajomy był w SO na odsłuchu i opowiadał właśnie jak to wyglądało, z tym ukrytym subem za kotara.

Ogólnie dźwięk nie porywa, nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii na temat tej firmy chodź na wybrzeżu to więcej ubawu mają audiofile z tej firmy niż dźwięku.

Piszę tylko moje spostrzeżenia.

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

To dobrze wiedzieć, choć w zakładce kluby są dobre opinie o kolumnach z SO, ja raczej odpuszczę i pozostanę przy swoich HECO 900. Za tydzień odbieram zrobione w SO monobloki i przedwzmacniacz na lampach, mam nadzieję obędzie się bez niespodzianek

Bez obrazy ale chyba Gucio leków dziś nie wziął. Przerabialem w SO swoje tannoy stirling se i zapraszam na odsluch z oryginalnymi. Jeśli w tannoy pracują zawodowcy a Pan Andrzej nie ma pojęcia to możemy to sprawdzić empirycznie. Z jakiegoś powodu oddałem mu również swój wzmacniacz na 2a3 i kupiłem pre gramofonowe. Rozumiem ze pewnie jestem slupem, który udaje zadowolonego klienta. pozdrawiam

Dlatego bardzo się zdziwiłem co Gucio opisał, czyli są podzielone zdania o SO, ja do tej pory od Pana Andrzeja miałem tylko akcesoria - listwa z filtrem, kable, teraz przyszła pora na sprzęt, kolumny które mnie interesują a z chęcią bym odsłuchał ale we wtorek bierze klient a ja po sprzęt jadę tydzień później, mam na nie prawo pierwokupu ale nie chce ryzykować bez odsłuchu

Wygląd mają ciekawy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dlatego bardzo się zdziwiłem co Gucio opisał, czyli są podzielone zdania o SO, ja do tej pory od Pana Andrzeja miałem tylko akcesoria - listwa z filtrem, kable, teraz przyszła pora na sprzęt, kolumny które mnie interesują a z chęcią bym odsłuchał ale we wtorek bierze klient a ja po sprzęt jadę tydzień później, mam na nie prawo pierwokupu ale nie chce ryzykować bez odsłuchu

Wygląd mają ciekawy

Kilka "kroków" obok SO macie Witka z Akkusa - zdecydowanie inna klasa podejścia do tematu.

To w końcu SO to Witek czy Andrzej bo coś się rozjeżdżacie w zeznaniach :)

Opisałem tylko moją opinię, lecz każdy kto ze mną był, każdy kto słuchał SO z środowiska ludzi naprawdę znających się na dźwięku (osłuchany) po prostu woli przemilczeć :) a zadowoleni klienci na pewno będą i wcale nie mówię iż to może się nie podobać komuś bo na pewno taki rodzaj grania się podoba.... co kto lubi

Mnie ta szkoła dźwięku nie przekonuje, wyraziłem tylko Swoja opinię :)

P.S: A Ty "kolego" Tomku mógłbyś jakoś inaczej zacząć zdanie, bo już widzę od przebywania na AS chamstwo wchodzi Ci w krew

Andrzej a Witek to nazwisko

:)

Polecam Ci kolego przejazdem wstąpić do Akkusa jednak !!!

Z Akkusa widzę niezły model AKKUS MONOLITH F2S - ktoś słuchał ?

Nie słyszałem wersji "S" tylko tą starszą, z Usherami 8935a (wersja S ma teraz Scan Speak-i jako woofery).

Wcześniejsze grały ciepłym dźwiękiem, miękkim basem z iskierką na górze (jak dla mnie, bo jestem wrażliwy na wysokie tony).

Wersja S gra podobno lepiej :)

Co do poprawności konstrukcji to nie ma tutaj o czym mówić, AKKUS zawsze robił tak jak należy :)

Reszta to kwestia gustu i wymagań.

No we wtorek kolumn posłucham u pana Andrzeja no przygotowanym dla mnie zestawie - monobloki i przedwzmacniacz na lampach, podobna gra super ale się okaże, jak zabrzmi to je biorę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.