Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + Wzmacniacz

Piotr Brzyski

Rekomendowane odpowiedzi

Bry !

Bez zbędnego, jak to na mnie przystało, pisania o rzeczach nieważnych, przejdę do konkretów.

Dysponuję Denonem AVR 3808 + Tannoy M2/M1/mC/mSub. Moje pomieszczenie ma 11m2, tak więc nie jest to duża powierzchnia, a moje stanowisko wygląda tak, i przeważnie siedzę przy własnie tym biurku, i najczęściej tam słucham muzyki. Czasami się odsuwam na 1,5-2m od ściany z monitorem, jak oglądam film, albo w coś gram, czasami zdarza się że chcę sobie tam posłuchać muzyki, ale jednak nie za często, i nie wiem czy nie będę zmieniał głośników, i własnie do tego odniosę się później jak będę pisał o tej zmianie. Moje stanowisko:

Jednak zdjęcia będą na samym końcu moich wypocin ;d

Chciałbym dokupić sobie wzmacniacz, i tutaj moje pytanie, czy jeśli wyciągnę fronty z ampli przez pre-out do wzmacniacza, to ma to rację bytu ?

Rzeczą kolejną jest to, jaki wzmacniacz ? do 400 zł chciałbym coś kupić, zależy mi na lekko ocieplonym brzmieniu, ale dosyć zrównoważonym, dobrej stereofonii, i w miarę ładna góra + głęboki mięsisty bas, no i w mairę słyszalny. Rzeczą bardziej poboczną jest to, że mam jeszcze jedną parę kolumn, które zbierają kurz, i chciałbym je podpiąć pod strefę B, tak więc jak jest możliwość 4 terminali to jeszcze lepiej ;d A rzeczą na którą też zwracam uwagę, ale jest najmniej ważna, albo prawie że wcale, to estetyka. No wiadomo, to ma grać, a nie wyglądać,ale jednak będę zmuszony patrzeć na to przez prawdopodobnie dłuuugi czas, to jednak, wygląd też ma pewne znaczenie.

Generalnie to myślałem o Cambridge Audio A5. Jestem w stanie dopłacić, ale nie wiele, a ile to się okaże od oferty :D

I chciałbym się jeszcze dopytać, jak wygląda kwestia głośności ? Przy dwóch potencjometrach z ampli i wzmaka :d

I w ogóle to NAJWAŻNIEJSZE pytanie. Czy odczuję róznicę w odsłuchu muzyki, między moim obecnym sprzętem, a tym co mam teraz + wzmacniacz stereo w podanej przeze mnie cenie ?

Nie wiem czy te głośniki będę miał długo, bo chyba jednak przy moim pomieszczeniu oraz pozycji przy biurku, gdzie nie są daleko ode mnie, brakuje im jednak br z przodu. Takie jest moje zdanie, ale aż tak się nie znam :d jest sens to trzymać ? z góry zaznaczam, że nie chciałbym juz dopłacać do głośników, bo pochłonęło to jednak pieniądze z cąłych wakacji, a jak mam możliwość pracowania tylko na wakacjach, to trochę dużo :d

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-64097-0-00638200-1506195105_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/134872-amplituner-wzmacniacz/

Cześć. Zapomnij że coś polepszysz, w tej kwocie nie ma dobrego grania. Fakt dynamika zyska ale reszta straci.

Konkurencji dla Denona 38xx szukaj w używanych wzmacniaczach powyżej 1500. CA651. Denon 1500. Tutaj nie doradzę sam jeszcze nie kupiłem.

Jak Koledzy Ci napisali - strata pieniążków.

Dobrych parę lat temu jak był wysyp sprzętu ze starej UE i całe tiry tego na allegro były, miałbyś szansę na coś w tej kwocie.

Teraz to wydatek ok. 2000 zł. Okazji nie ma już. Jeśli coś jest w okazyjnej cenie to zazwyczaj okazuje się złomem naprawianym x-razy, przez stada Januszków serwisu...

Czyyyli że...mój Denon jest taki dobry, czy te wzmak takie słabe ? :D

No ale w sumie i tak chciałbym coś kupić, bo mam pare kolumn, których nie mam do czego podpiąć. Są to Sony Ss A505, i przy dobrej kalibracji wydaje mi się ze grają lepiej niż Tannoy M2, ale maja niestety zamkniętą obudowę ...

Coś godnego polecenia ? Ma to grać w tym samym pokoju 11m2, upodobania już napisałem ;d

Te wzmaki są słabe.... ale Denon kosztował 6500 jako nowy, ten CA A5 140 funtów.. więc nie ten poziom.

Kup sobie Yamahe AS 700.. to nie jest ciepłe granie ale naturalne z super powerem.

400 za NAD 352? Raczej 800-1200.

No chyba.

Nie wiedzialem, ze w PL ten sprzet tak trzyma cene.

Sam sprzedalem swojego za €120 z rok temu.

No to moze c320bee lub bez bee, tez powinno byc dobrze.

Bo złom najlepiej sprzedaje się w biednych krajach (auta, elektronika, meble, ba nawet używane okna (serio))

Nie bierz tego co swojego nada - ja stwierdzam tylko ogólny trend.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.