Skocz do zawartości
IGNORED

Hertz Hi-Energy HX300 12'' do kina domowego, da sie?

AmiGarver

Rekomendowane odpowiedzi

Moj pierwszy temat wiec prosze o wyrozumialosc ;)

Po przeprowadzce do nowego domu potrzeba wiecej basu, mialem szukac cos gotowego ale przypomnialem sobie ze w pudle mam Hertz Hi-Energy HX300 12'' sub o calkiem przyzwoitych paramatrach ktory jakies 4 lata temu kosztowal mnie 1700zl, wiec co ma sie kurzyc dalej.

Teraz moje pytanie czy mozna go uzyc do zastosowan domowych? Skrzynie moge wykonac sam, dobrze radze sobie z takimi rzeczami, potrzebuje jeszcze wzmacniacza i tutaj problem PA400 na 4ohm to duzo za malo, nawet PA 600 Goliath tez nie pomoze bo glosnik 4ohm, czy raczej podwojnie 4ohm cokolwiek to znaczy. To zupelnie nowy temat dla mnie.

Size: mm 300 (12”)

Peak 1200W Continuous 600W

Impedance Ohm 4 + 4

Frequency response: Hz 28 - 700

Sensitivity dB/SPL 90

Magnet: Double magnet, High density flux ferrite

Cone: Polypropylene with Mica injection

7d332f6493fb0e0f34893c4dd665e4ba--hertz-reproduction.jpg

Głośnik jest dwucewkowy, a więc możesz połączyć cewki równolegle i użyć wzmacniacza stabilnego przy impedancji 2ohm'y

Głośnik zapewne da radę użyć w domu, ale nie zdziwię się jak będzie mieć duży apetyt na prąd, a poza tym nie zagra tak jak w samochodzie(różna akustyka pomieszczeń) do czego był zaprojektowany.

Gdyby nie fakt, że głośnik już masz i szkoda ze stratą sprzedawać to zapewne w tym budżecie znalazłyby się głośniki znacznie lepiej sprawdzające się w domu

nawet PA 600 Goliath tez nie pomoze bo glosnik 4ohm, czy raczej podwojnie 4ohm

u mnie ten wzmacniacz napędza 4 szt stx12.2.500 połączone rownolege czyli 2x4ohm i gdybym przekręcił vol poza połowę to spaliłbym glośniki,ten wzmacniacz jest 2 kanałowy ,więc jaki problem podpiąć każdy kanał do osobnego odczepu

Może tak?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wg tych parametrów

Hertz.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może przy większej ( 85 - 100 mm ) durchmesser ;-) BR zszedłby niżej ?

Długość BR pewnie by się jeszcze zmieściła ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.