Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana Onkyo A-8850

Malinex20

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję napisać jaki hajs chcesz położyć i jakiej muzyki słuchasz oraz jakie masz preferencje co do dźwięku. Dopiero wtedy może ktoś zdecyduje się doradzić.

Kwota to jakieś 5000zl za nowy wzmacniacz. Czy za tę cenę znajdzie się coś lepiej grającego niż to Onkyo? Muzyki słucham głównie rock, country. Muzyka jazzowa odpada całkowicie.

Sam mam a8850, coś Ci w nim nie pasuje? Według mojego rozeznania ta kwota za nowy jest za mała żeby przeskoczyć na wyższy poziom. Słuchałem wzmaka za 7000 zł i jak na razie nie widzę potrzeby zmiany.

Kwota to jakieś 5000zl za nowy wzmacniacz. Czy za tę cenę znajdzie się coś lepiej grającego niż to Onkyo? Muzyki słucham głównie rock, country. Muzyka jazzowa odpada całkowicie.

Baltlab Epoca 3 i pozamiatane.

Sam mam a8850, coś Ci w nim nie pasuje? Według mojego rozeznania ta kwota za nowy jest za mała żeby przeskoczyć na wyższy poziom. Słuchałem wzmaka za 7000 zł i jak na razie nie widzę potrzeby zmiany.

Daj spokòj Pawle,to że Ty nie widzisz potrzeby zmiany nie oznacza to że ktoś inny słyszy tak samo jak ty.

Audio to nie łatwa sprawa,aby dobrać zestaw to nie wystarczy wpaść do sklepu.

Co to niby za wzmak za 7k??? Jeśli można wiedzieć.

Ja wymieniłem Baltlaba którego poleciłem wyżej na Primare i32 ze względu na lepsze pierdyknięcie basu w rock i metalu oraz 120w na kanał a dostałem ex demo w cenie nowej Epoci.

Baltek trzyma podobny poziom co wzmaki za 10k a nawet ciut więcej

Daj spokòj Pawle,to że Ty nie widzisz potrzeby zmiany nie oznacza to że ktoś inny słyszy tak samo jak ty.

Ależ oczywiście to jest tylko moje subiektywne zdanie. Zresztą Twoje również jest subiektywne, nie słyszałem tego Baltlaba, ale słyszałem cambridge azur 851.

Audio to nie łatwa sprawa

Tu również się zgadzam, każdy ma inne preferencje brzmieniowe, dlatego pytanie się na forum może tylko naprowadzić , niekiedy nawet może wprowadzić w błąd.

@Malinex20 moim skromnym zdaniem warto by napisać do s4home, to jest branża ale gość trochę się nasłuchał, jeśli określisz mu preferencje to jestem pewny że wskaże Ci drogę. Mi osobiście bardzo pomógł.

@Floki a Ty słyszałeś a8850?

Z gry 8850 jestem zadowolony ale chciałem wskoczyć na wyższy poziom i myślałem że z nowych coś do tej kwoty zagra klasę lepiej. Tak szczerze to rozmyślałem nad Onkyo A-9070 lub NAD C375BEE ale skoro twierdzicie że do kwoty ok 5000zł nic go jakoś wyraźnie nie przeskoczy to chyba nie warto zmieniać.

rozmyślałem nad Onkyo A-9070

Ten wzmak gra inaczej niż 8850. A8850 to stary wzmak, warto by w nim przeprowadzić renowację, wymiana kondensatorów w torze audio, czyszczenie potencjometrów i uwaga najważniejsze wymiana przekaźników głośnikowych oraz ustawienie prądu spoczynkowego łącznie z wymianą potencjometrów do ustawieniu tego prądu. W moim bias się rozjechał bo stare były potencjometry i wartość nie zmieniła się liniowo.

Być może są jakieś wzmaki które za te pieniądze dadzą radę przeskoczyć, ale ja takich nie słyszałem co nie oznacza że takich nie ma. Może ktoś Ci doradzi, naprawdę polecam s4home.

Bez przesady 21-dno letni wzmacniacz to nie jest jeszcze Vintage. Lata 95/96 kiedy był produkowany to najlepsza era w świecie audio. Vintage to sprzęt z lat 60-70-tych :-) Ale do przeglądu jak najbardziej już się nadaje. Nie słyszałem osobiście, ale ponoć zacny klocek jeśli chodzi o Onkyo.

No nie chciałem już tego prostować, zacny? Cała seria była zacna. Miałem 8830 i klocki za 2000 zł nie satysfakcjonowały mnie, zresztą to konstrukcja bliźniaczo podobna do 8870 tylko trochę okrojona. 8850 to już wyższa klasa . Ale może jest potrzebne inne brzmienie. Wiadomo zajączek ucieka.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.