Skocz do zawartości
IGNORED

C95 czy MR4? Szukam kolumn do Onkyo tx 8150 do ok. 2000 zl.

Tweeter2016

Rekomendowane odpowiedzi

W styczniu kupuje onkyo 8150, powoli rozgladam sie za kolumnami do niego. Interesuja mnie nowe podlogowe do ok. 2000 zl. Pomieszczenie to strych ponad 60 m.kw. Spodobaly mi sie Jamo C 95 za 2000 zl (poekspozycyjne C97 widzialem za2400) oraz Audio Monitor MR4. Czy jest jakas alternatywa dla nich za 2 tys. Zl.? Ktore lepiej graja C95 czy Mr4? Slucham jazz I chill out I podobne.

dziekuje za sugestie!

Dzień dobry.

Monitor Audio MR4 to zdecydowanie za małe, za słabe mocowo kolumny do tak duże pomieszczenia, w przypadku marki Monitor Audio wchodzą w rachubę przynajmniej MR6 (https://www.q21.pl/monitor-audio-mr6.html) lub oczywiście serie wyższe.

Natomiast w założonym budżecie na pewno zaproponowałbym dwie dobre konstrukcje - STX Electrino 250 (https://www.q21.pl/stx-electrino-250.html) oraz Melodika BL40II (https://www.q21.pl/melodika-bl40-mkii.html). Obydwie konstrukcje zapewnią mocny, dynamiczny dźwięk, gwarantują także dobrą współpracę z amplitunerem Onkyo.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A te Jamo C95 są warte uwagi? W testach wypadły nieźle, jak na tę półkę cenową.

Rozważam jeszcze używane Klipsch R 28 F (mogę mieć używane za 2200 zł z ponad 3-letnią gwarancją). Co o nich sądzicie? Czytałem że grają nieźle i nadają się do większych pomieszczeń.

Oczywiście zdaje sobie sprawę, że wszystko przed zakupem trzeba odsłuchać, ale chciałbym zawęzić liczbę kandydatów do 2-3. Melodiki w ogóle nie znam, ale przyjrzę się im. MA BX5 to tylko używki, a BX6 trochę wykraczają poza budżet.

Spory masz metraż. Ja bym jeszcze dorzucił do sprawdzenia Heco music style 900, co prawda nowe kosztują trochę ponad 2tyś ale uważam że są warte dołożenia tych paru złotych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.