Skocz do zawartości
IGNORED

Anti Mode 8033, czy ktos uzywa, jak sie sprawdza, czy jest sens?

BlueDot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Natknalem sie na pewnym serwisie aukcyjnym na Anti Mode 8033.

Jest to urzadzenie korygujace pasmo czestotliwosci przeznaczonych tylko i wylacznie dla subwoofera.

Czy ktos z Was testowal a moze nadal uzywa czegos takiego lub czegos podobnego?

Cena to jakies €300 z przesylka wiec tanio nie jest, ale czy tego typu inwestycja bedzie miala adekwatny do ceny wplyw na brzmienie?

Jest sens sie w to pakowac?

Pozdrawiam

Ja na forum angielskim wyczytalem, ze jednym pomaga wiecej drugim mniej... pewnie duzo zalezy od pomieszczenia, ustawienia suba itp.

W swojej salce kinowej dostawilem drugiego suba i problemu juz nie ma.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Ja na forum angielskim wyczytalem, ze jednym pomaga wiecej drugim mniej... pewnie duzo zalezy od pomieszczenia, ustawienia suba itp.

W swojej salce kinowej dostawilem drugiego suba i problemu juz nie ma.

Ale jakiego problemu juz nie ma?

To urzadzenie ma za zadanie wyrownac pasmo pprzenoszenia suba.

Ja po dostawieniu drugiego suba pozbylem sie problemu z lokalizacja jednego, ale czy to wyrownalo pasmo przenoszenia to nie wiem.

Nadal mam czasami wrazenie, ze suby graja troche zbyt duzo wyzszego basu w stosunku do tego niskiego. Niestety odcinanie ich nizej pozbawia mnie czesci pasma LFE, dlatego pomyslalem ze takie urzadzenie mi to wyrowna.

Stad ten temat.

Moze ktos uzywal, albo moze polecic jakies inne sprawdzone metody na wyrownanie pasma przenoszenia subwoofera.

Ale suby w większości mają dość równe pasmo w tym zakresie, w którym je przenoszą. Jeśli jest tak jak piszesz, to stawiałbym raczej na problem z akustyką pomieszczenia. Takie urządzenie może pomóc, ale to trochę półśrodek. Najlepiej byłoby powalczyć trochę z jakimiś basstrapami czy innymi ustrojstwami, które pochłoną niskie częstotliwości na tyle, że przestaną się wzbudzać.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Ale jakiego problemu juz nie ma?

To urzadzenie ma za zadanie wyrownac pasmo pprzenoszenia suba.

Ja po dostawieniu drugiego suba pozbylem sie problemu z lokalizacja jednego, ale czy to wyrownalo pasmo przenoszenia to nie wiem.

Nadal mam czasami wrazenie, ze suby graja troche zbyt duzo wyzszego basu w stosunku do tego niskiego. Niestety odcinanie ich nizej pozbawia mnie czesci pasma LFE, dlatego pomyslalem ze takie urzadzenie mi to wyrowna.

Stad ten temat.

Moze ktos uzywal, albo moze polecic jakies inne sprawdzone metody na wyrownanie pasma przenoszenia subwoofera.

Tak, pozbylem sie problemu lokalizacji... dla mnie w moim pomieszczeniu teraz gra dobrze, choc oczywiscie gdybym mial mozliwosc sprawdzenia Anti Mode to napewno bym to zrobil.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.