Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze zdanie nt Ancient Audio Lector III

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuje raczej zajrzeć tutaj :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jozwa ma racje. Jak czytam te bzdety nt PC-tow i super brzmienia przez Denona PMA 725 R to noz mi sie w kieszeni otwiera... Panowie zlitujcie sie PC to nie jest zadne zrodlo dzwieku moze kiedys ale szczerze mowiac watpie. Nie pomoze zadna karta dzwiekowa i wcale nie o recenzje Jozwie chodzilo ale o fakt ze PC-ty nie moga konkurowac brzmieniem z cd i dlugo jeszcze nie beda mogly. A co do jakosci Dynaudio zgadzam sie z darkulem:):):)

skoro ten wątek i tak daleko odbiega od biednego Lektora III, to dorzucę od siebie, że też nie lubię dynaudio jak darkul i discomaniak. Z darkulem nie zgadzam się tylko w tej części, że te poniżej 9000 zł są kiepskie, dla mnie wszystkie są kiepskie -miałem w chacie contour 1.3se i niejednokrotnie słuchałem znacznie droższych modeli :) Całkowite zaprzeczenie tego co lubię w kolumnach.

Dla cyfry podstawa [punktem odniesienia]jest wzorzec czasu.

I od tego nalezałoby zacząć dysputę.

Pod tym względem compy sa lepiej dostosowane od przeciętnych dekeków.

Swojego czasu wielokrotnie bawiłem sie na compie radiowym w systemie Ella Audio,na którym można było robić niesamowite rzeczy.brało sie jako zródełko cedeka Studera 727 i mischpult panel[sterownik].

Mozna było ustawić sobie naprzykład fragment pod obróbke co do pita... i sobie przerabiac cały oryginalny materiał..fakt zadanie dla ambitnego na kilkadziesiat godzin,ale jakość perfekt.

Suma sumarum Soft,Soft i jeszcze raz soft,za to się płaci.

Swojego czasu dałem temat chłopakom dotyczący kolumienek dlamnie do 10 000 ZŁ...

o jej jak było kiepsko z tymi legendami... albo jebały sztucznym basem,albo piszczały...stwereofonia na siłe..JM lab,Dynaudio,Elac,Paradigm i jeszcze troche klamotów... nawet usłyszałem teksty w rodzaju[wiesz bo te tak graja teraz bo maja standy zaniskie]...wkurzyłem sie i tyle.Wybrałem speaki firmy [po której bym sie tego niespodziewał]Phonary Compact 2,za ich naturalny i nie na siłę przekaz,poprawna stereofonie i mozliwosc prostego tuningu..zamiana gwizdka Vify na wyzszy model...efekt bardzo rozsadny.

ciekawie grały Spendory,ATC,uwaga..Visatony.rzecz jasna wszystkiego niebyłem wstanie odsłuchac ale nieukrywam że byłem zdołowany co poniektórymi przykładami swietnych recenzji.

Przy odsłuchach kierowałem sie swoim podejsciem [lubie duże głośniki z duza efektywnościa],więkrzośc małych bzykadełek mnie meczy a wcale niemam na myśli głośnego napiprzania...ale o prosty efekt..który ja nazywam powietrzem czy jego krztałtem w materiale fonograficznym.

[tak nawiasem do Dynaudio m.inn]

Ale sa trudne w aplikacji.... są i lepsze 3.0 ale to juz do gigantycznych systemów.

Na dzień dzisiejszy z tych systemów które sa dostepne jako gotowce..hmm...to jak dlamnie jedyne godne uwagi choć nie tanie to SPENDORY SP.-100.

Zgadza się trudne bo wymagają zwrotnic wyższego rzędu. 3-i teoretycznie są lepsze bo niżej schodzą, ale to i tak tweeter a nie mid-tweeter jak reklamują i są dużo droższe. Spendory SP100 istotnie są bardzo dobrymi kolumnami.

No i jest nawet nowa trojka:

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

T.

Ukryta Zawartość

americano

ale chetnie bysmy posluchali opinii innych,tych ktorzy slyszeli.

tyle ze wyczerpujacych opinii,na temat dzwieku,porownania z innymi CD.

temat ceny mamy wyczerpany i zakonczony.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zbig ale z ciebie filozof:):):) To co moze wymienicie Panowie klocki ktore waszym zdaniem graja lepiej od Ancient Audio: osobno Lector IV i Grand? Czekam na wpisy i pozdrawiam.

a od lektora granda gra lepiej Krell CD-DSP który można wyrwać w USA za 1000 USD, czyli przyoszczędzamy na niezły nowy samochód lub dwa używane nissany 300ZX w dobrym stanie :)))))

Jest teraz na audiogonie ale drogo (1500). Topowy napęd industrialny philipsa, zajebiste wykonanie, lepszy od wszystkich młodszych z serii KAV. Na formacie CD gra lepiej jak Accuphase DP-77. Dobra nie będę reklamował więcej. A jak będzie tanio i ktoś mi wyrwie sprzed nosa to dojdę kto i zabije. No kidding :)

discomaniac71

Lektora IV ktorego mam satysfakcję być właścicielem meczowałem w tych samych warunkach akustycznych

z lepszymi w - mojej ocenie i na podstawie odsłuchów - żródłami jak LP12,DCS,860x,Mikado oraz Lektor Grand.

To są źródła z innej bajki,natomiast podtrzymuje, że do 15K nie znalazłem lepszego dżwięku.

Cętnie poznam opinię Panów którzy słuchali innych żródeł w bezpośrednim porównaniu i na wspólnej sesji

z Lektorem Grandem.

Pozdrawiam

PS.Tak jak autor ponawiam gorącą prośbę abyśmy pisali na temat "Wasze zdanie nt Ancient Audio Lector .."

mysle ,ze powinienes posluchac Accuphase,Audiomeci.

sam kiedys przegapilem Advantage.gdybys kiedys to namierzyl ,kupuj w ciemno(chodz zaraz odezwa sie glosy,ze nalezy posluchac,owszem,ale nie przez 3 miesiace).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.