Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO 6170 problem z czytaniem z twardego dysku.

keszel.ak@gmail.com

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mój odtwarzacz sieciowy odmówił współpracy z twardym dyskiem. Na początku wszystko było w porządku, pliki były widoczne zarówno w aplikacji onkyo, jak i samym odtwarzaczu. Po ostatnim dodaniu paru folderów z muzyką na dysk, pojawiły się problemy. Wszystkie pliki i foldery są widoczne zarówno w aplikacji, jak i odtwarzaczu, jednak odczyt to sprawa losowa, przy większości plików odtwarzacz się wiesza(connecting prze 2 min, a potem powrót do inicjacji) Nie ma znaczenia, czy próbuję otworzyć ostatnio dodane pliki, czy te, które były już wcześniej. Reguła jest taka, że jeżeli dany plik otwiera się raz, to i podczas kolejnych podejść będzie się otwierać. Tych plików nie ma jednak zbyt wiele... Zastanawiam się nad przyczyńą, do głowy przychodzą mi dwie: 1. Wspomniane wcześniej dołożenia plików 2.Upgrade firmwaeru, Onkyo, który miał miejsce w tym czasie. Dodam, że dysk jest w formacie NFTS, jak się wyczytałem w manuala, to tam jest informacja, że pliki z takiego formatu, nie będą czytane, a przecież odtwarzacz je na początku czytał, bez najmniejszego problemu.Dodane pliki to flac 44,1/ 16 że zripowanych CD, Tak jak większość plików na tym dysku. Jakieś pomysły na przyczynę i rozwiązanie? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Leszek

skopiuj pliki w inne miejsce z tego dysku

dysk sformatuj na FAT32

przenieś pliki na dysk

ciesz się ze słuchania

link do infa jak sformatować dysk na FAT32 pod Windą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

skopiuj pliki w inne miejsce z tego dysku

dysk sformatuj na FAT32

przenieś pliki na dysk

ciesz się ze słuchania

link do infa jak sformatować dysk na FAT32 pod Windą

Ukryta Zawartość

Czyli jednak raczej stawiasz na kwestię formatu dyski niż firmwaeru.

Dzięki za linka.

Ukryta Zawartość

Ja mam na nfts bez problemu HDD działa pod USB.

Na takim samym odtwarzaczu? Robiłeś update firmwaeru w ostatnich dniach?

Dodawałeś ostatnio jakieś pliki? U mnie na początku też wszystko działało na NTFS bez zastrzeżeń...

Czyli jednak raczej stawiasz na kwestię formatu dyski niż firmwaeru.

Dzięki za linka.

Na takim samym odtwarzaczu? Robiłeś update firmwaeru w ostatnich dniach?

Dodawałeś ostatnio jakieś pliki? U mnie na początku też wszystko działało na NTFS bez zastrzeżeń...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.