Skocz do zawartości
IGNORED

Renowacja hd 580 - gdzie kupić części?

Marekban

Rekomendowane odpowiedzi

wymyśliłe sobie, że czas zmienić w sennheiserach hd 580 nakładki pluszowe na nauszniki - i może przy okazji te gąbki pod sufitem.

Może ktoś wie gdzie to można kupić w Polsce?

wklepuwałem w wyszukiwarkę, ale nawet nie wiem jak się to fachowo nazywa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jedyny oficialny dystrybutor sennheisera na polske . . . sam jestem ciekaw czy dostaniesz u nich czesci zamienne .. . mi nawet nie raczyli odpowiedziec na maila z pytaniem, pozatym ich ceny sa poronione bo u nich hd580 kosztuje chyba 1300 pln a w normalnych sklepach mozna spokojnie kupic za 750 pln.

Generalnie nie polecam firmy konsbud - jak bede musial wymienic cos do moich sennheiserow to zamowie z niemiec ;) pewnie nawet z przesylka za 25 euro wyjdzie taniej niz z konsbudu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Siema Marek i Liam!

Ostatnio padł mi kabelek w moich hd600 kabel w 580 i 600 jest ten sam..kosztowało mnie toto w konsbudzie 150zł za sztukę kupiłem drugi na zaskę aby za rok, połtora nie ponosci horendalnych kosztów przesyłki 27zł za paczuszke o wadze k**wa 300GRAM jakby tego nie mozna było listem poleconym polskiej poczty za 9 zł z pobraniem wysłać.Podejrzewam ze poduszki i gabeczki wysciełajace maja ..Ciekawe tylko za ile???

Liam dziekuje za fajnego maila powiedz koledze ze jak co to w kwietniu wmaka mu zrobie..ales mnie podbudował :):)

na amerykansiej stronie sennheisera poduszki do 580/600/650 kosztuja 27$ sam kabel to wydatek 17$

czyli 17$ do 150pln ma sioe tak samo jak 27$ do 238 pln

ale konsbud jest dokladnie 3x dorzszy od amerykanskiej strony bo u nich kabel kosztuje w przeliczeniu 51 pln czyli cena poduszek wychodzi 238x3= 714 pln :D

wcale nie zdziwil bym sie gdyby konsbud taka wlasnie cene zaspiewal . . .

napisałem do konsbudu - ciekawe czy odpowiedzą

jak nie do jutro zadzwonię z pracy i zrobie małą awanturę - w końcu po co są maile - tyle kasują,ze mogliby odpowiadać

dzieki

spilner - 180 zł za zestaw poduszek (tych pod sufitem też?)

a nawiasem mówiąc

w poszukiwaniu nowych słuchawek odsłuchwałem dziś satx 202 -

po powrocie do domu nie mogłem się oswoić z moimi 580tkami.

Ale pocieszam sie

1. gdzie kkupować takie płyty, ktore nie drażniłyby kiepskim nagraniem w staxach - przeciez w sklepie nawet namiastki jakości nagrania nie usłyszę,

2. a jak się wkurzę to po prostu je kupię - na dobrą sprawę to tylko jakieś 1000 Euro (he he)

That's the spirit:) Ja tak samo na wariata zamawiałem 650-tki. I nigdy potem nie żałowałem.

Według mojego serwisanta 180 zł kosztuje komplet - ale wiesz, że to się pierze ręcznie:) Ja prałem kilkakrotnie poduszki od HD590. A jakie były miękkie po wypłukaniu w Coccolino:)))

a po tym jak zdejmowales i zakladas kilkakrotnie te poduszki to nie uszkodziles sobie tych pianek zakrywajacych mebrane ?

ja z ciekawosci otworzylem moje 580 i potem zlozylem, nastepnie musialem z koniecznosci otworzyc je ponownie (wlos mi wlecial i mebrana zaczela trzeszczec) i okazalo sie ze ta pianka byla mocno nadwyrezona w miejscu gdzie byla dociskana miedzy obudowa a mocowniem pianki . .. miejscami nawet przetarta zupelnie. Na head-fi czytalem kiedys ze te pianki sa dozyc wazna czesci sluchawek i ich brak albo uzycie zlwyklej ponczochy zmienia dosyc mocno charakter brzmienia.

We wszystkich moich sennheiserach zdejmuję welury dosyć często, właśnie w celu wyciągania włosów dostających się do środka. Jak one to robią - nie wiem, ale robią. I co ciekawe - w każdych już po pierwszym zdjęciu widać było przetarcia gąbek w miejscu, gdzie jest zgnieciona. Ale później mimo wielokrotnego demontażu i mimo upływu lat, nigdy nie udało mi się doprowadzić do ich zauważalnego uszkodzenia na powierzchni istotnej dla dźwięku. Więc się nie przejmuję i ściągam je bez wyrzutów sumienia.

Na head-fi pojawił się też kiedyś ciekawy patent polegający na zastąpieniu gąbek trwalszą materią w postaci skarpetki, ale nie próbowałem:)

ja na head fi czytalem o ponczochach, generalnie czyms cienszym od standardowej pianki, ze podbija wysokie co w sumie ma ses bo przepuszczalnosc/kierunkowosc dzwieku jest zalezna od dlugosci fali i kiedys nawet sobie przeliczylem grubosc pianki w 580 i wyszlo ze wiecej niz 25 kHz nie przepusci ;) natomiast na basy rodzaj materialu nie powinien miec zadnego wplywu (dlugosc fali basowej to ok 1m). A co do wlosow to pewnie wlasnie przez te szczeliny/starcia pianki tam sie dostaja, w kazdym razie teraz bede spokojnie otwierac moje senki i prac gabki a nie czekac do momentu az bede miec problem z odklejeniem ich od glowy ;D

Panowie,

jeszcze jedno w tym temacie.

Czasem hd580 grają mi jakby na pół gwizdka. Są "przygaszone" , dźwięki oddalone i ... hmm ... no wiecie o co mi chodzi.

Jest moment, że sie po prostu "włączą" i zaczynają normalnie grać.

Kiedy są w stanie przygaszenia co chwila jest problem z kabelkami - nie mogę ruszyć głową żeby cos nie trzeszczało. Poprawiam kabelki i nic. Muszą jakby same wskoczyć na obroty.

co to może być?

najprawdopodobniej jest to uszkodzenie kabelka w okolicach tych malych wtyczek podlaczanych do sluchawek albo sprezynek w samych sluchawkach (gniazdo tych wtyczek).

Jezeli to sprezynki to trzeba sluchawki otworzyc i je dogiac a jezli kabelek to kupic nowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.