Skocz do zawartości
IGNORED

Zakupy w Mouser - grupowe zamówienia, małe i duże tu :)

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Daniel_68412 napisał:

tak, na jakies 10 zamowien wszystkie po 2-3 dniach byly u mnie, nie bylo cala, vat oni sami pobieraja, wydaje mi sie ze nie wpadniesz ale dla pewnosci wystarczy rozbic na dwa zamowienia po prostu

czegoi sie niestety nie da powiedziec o digi

Gdzieś czytałem, że w głównej mierze to od magazynu wysyłki zależy. Zazwyczaj to Niemcy w UE i oprócz Vatu nie doliczają nic. Gorzej jak się kupuje coś co mają w USA wtedy opłaty są.

Najbezpieczniej będzie w sumie tak jak zasugerowałeś. Dzięki.

W takim razie jak będę zamawiał 2 x w Mouser za około 300zł to jeśli ktoś czegoś potrzebuje to mogę dobrać.

Bardzo się nie spieszy więc mogę zaczekać do świąt z zamówieniem.

Osobiście będę zamawiał między innymi:

10x LT3045 oraz 10x LT3094 wersja EMSE#PBF i obudowie MSOP-12, ponieważ wychodzi taniej 10 sztuk niż na pojedyncze sztuki (szczególnie LT3094). Na chwilę obecną nie potrzebuje aż tylu więc jeśli ktoś potrzebuje takowe, to również mogę odstąpić po cenie zakupowej.

Edytowane przez zamar

Możesz śmiało kupować za jednym machem.

Kupowałem za około tysiąc PLN i nieczego nie doliczają bo niby z jakiej racji.

Płaci się VAT (w Mouser zawsze), cło (elektronika zwolniona).

W Mouser pieniądzem urzędowym jest PLN (jest oddział Polska) i nie ma problemu. Towar zawsze do mnie leciał z USA. Gdyby kupować w USA w $ to byłoby drożej ze względu na przeliczniki stasowane przez banki, jakichś brokerów,... można  osiwieć!

Towar w Europie jest najdalej po 2 dniach, w Polsce jeszcze z kilkanaście godzin. Fajnie tylko, że przewoźnikiem jest FedEx. Oddział Polska, w szczególności w zachodniopomorskiem to porażka! Ostatnio z moim towarem jeździli tydzień i kurier nie     raczył zadzwonić (!). Taki rarytas jak przekierowanie to tam nie istnieje. Dopiero przez centralę raczyli przywieźć po określonej godzinie! Wcześniej (również kurier FedEx) nie było takich cyrków; dzwonił, rozmowa i zaostawiał w sklepiku na rogi, było git. 

Patrzcie ile to zależy od ludzi...

W dniu 16.12.2024 o 19:28, Grzegorz7 napisał:

Możesz śmiało kupować za jednym machem.

Kupowałem za około tysiąc PLN i nieczego nie doliczają bo niby z jakiej racji.

Płaci się VAT (w Mouser zawsze), cło (elektronika zwolniona).

W Mouser pieniądzem urzędowym jest PLN (jest oddział Polska) i nie ma problemu. Towar zawsze do mnie leciał z USA. Gdyby kupować w USA w $ to byłoby drożej ze względu na przeliczniki stasowane przez banki, jakichś brokerów,... można  osiwieć!

Towar w Europie jest najdalej po 2 dniach, w Polsce jeszcze z kilkanaście godzin. Fajnie tylko, że przewoźnikiem jest FedEx. Oddział Polska, w szczególności w zachodniopomorskiem to porażka! Ostatnio z moim towarem jeździli tydzień i kurier nie     raczył zadzwonić (!). Taki rarytas jak przekierowanie to tam nie istnieje. Dopiero przez centralę raczyli przywieźć po określonej godzinie! Wcześniej (również kurier FedEx) nie było takich cyrków; dzwonił, rozmowa i zaostawiał w sklepiku na rogi, było git. 

Patrzcie ile to zależy od ludzi...

Skoro tak mówisz to pewnie tak jest. Poczekam jeszcze parę dni i zamówię, może akurat ktoś będzie chciał coś sobie dobrać.

Ogólnie temat jakości usług w Polsce coraz bardziej ostatnio kuleje. Akurat przewoźnicy to idealny tego przykład.

Tak naprawdę to zazwyczaj kwestia ludzkiego lenistwa i braku zaangażowania. Ktoś zaoszczędzi pięć minut swojej roboty skutkiem czego ktoś inny ma pod górkę. 

Chociaż ostatnio nie mam co narzekać. Od jakiegoś czasu w DPD u mnie pracuje człowiek złoto. Jak jestem w pracy to zadzwoni i potrafi nawet obskoczyć całą klatkę po sąsiadach. Jak nikogo nie ma w domu to pyta grzecznie czy może zostawić w sklepie obok 🙃 Jakby tak zawsze nie mogło być...

Edytowane przez zamar
  • 3 tygodnie później...

Potrzebuję coś z Mouser za ok. 50 zł. Gdyby ktoś szykował zamówienie, proszę o kontakt PW.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

• 3 tygodnie później...
W dniu 6.01.2025 o 22:07, terminus napisał:

Potrzebuję coś z Mouser za ok. 50 zł. Gdyby ktoś szykował zamówienie, proszę o kontakt PW.

Nieaktualne.

• 2 tygodnie później...

Witam, robię zakupy w mouser. Jak ktoś coś chce, to do środy na pw. Uwaga, wysyłka tylko paczkomat(bez wyjątków), więc doliczyć należy koszt przesyłki 16,99 PLN.

W dniu 10.02.2025 o 17:29, OLES napisał:

Witam, robię zakupy w mouser. Jak ktoś coś chce, to do środy na pw. Uwaga, wysyłka tylko paczkomat(bez wyjątków), więc doliczyć należy koszt przesyłki 16,99 PLN.

Lista zamknięta. Zamówienie poszło. 

• 2 miesiące później...

Cześć

Dłubię troszkę według schematu NAD S300-Gryphon Tabu. Czy ktoś byłby może zainteresowany tranzystorami z Mouser, występującymi w tym projekcie. Chciałbym zakupić w Mouser ,aby były oryginalne. Jak by się kilku kolegów zebrało to spadnie cena według progów ilościowych (plus 23% VAT). Opampy mam , tranzystory końcowe mam.

ZTX653 , 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ZTX753 , 

Ukryta Zawartość

ZTX553 , 

Ukryta Zawartość

ZTX453, 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

MJE15031 , 

Ukryta Zawartość

MJE15030, 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Czy bylibyście chętni na wspólny zakup ?

elektron18

ZTX653 - 30 sztuk

ZTX 753- 30 sztuk

ZTX 553- 20 sztuk

ZTX453- 20 sztuk

MJE15031- mam, lecz dokupię jeśli będzie potrzebne do progu ilościowego

MJE15030- mam, lecz dokupię jeśli będzie potrzebne do progu ilościowego.

Zamówienie chciałbym złożyć 25 kwietnia.

Pozdrawiam

Damian

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez elektron18
  • Pokaż nowe odpowiedzi