Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do MF A308 + A308CR

Robinson

Rekomendowane odpowiedzi

Gutekbull : Ano niestety. MM nie dla id.... umie w tej kwesti doradzic najlepiej. Podobno!

W sumie jeszcze jedna uwaga do Panow z Nautilusa, na ich stronie jest cennik kolumn Totem w sumie to je pojechalem ogladnac, ale Pan nie wiedzial wogole co to za marka jest, pyta mnie Totemy ??? A co to jest ??

Usmialem sie troszke i wrocilem do domku :-).

Pozdrowki

Paweł

Ale za to na kolumnach KEF znaja sie doskonale , zwlaszcza tych z glosnikami superwysokotonowymi , gwizdkow tam bylo ciut ciut i jeszcze troche i wszystkim je proponowali. Totem pewnie nie jest popularny w KD.

pozdrowki

> Robinson

Sprawdź jeszcze CDM 9NT (teraz raczej tylko z drugiej ręki) lub, zastępujący je, model 703. Są to konstrukcje bardzo zbliżone do Nautilusa 804, ale w innych skrzynkach. Jeżeli brałeś pod uwagę model 704, to... jednak 9-tkom lub 703-kom znacznie bliżej do 804, niż do 704, mimo, że wygląd skrzynek sugerowałby co innego.

Janusz z Torunia

Myslalem takze i o nich wiec bede sluchal. Nie bardzo planuje zakup z drugiej reki. Jezeli 804 spelni moje oczekiwani to poczekam na nowe modele z podbno lepszymi glosnikami basowymi.

Pozdrowki

Paweł

Jeżeli cena N-804 jest dla Ciebie do zaakceptowania, to zapewne będzie to dobry wybór.

Zasugerowałem CDM9NT lub 703, bo brzmieniem są zbliżone do N-804 (w każdym razie o wiele bliższe, niż 704, czy CDM7NT), a ich cena jest sporo niższa, niż N-804.

Janusz z Torunia

Witam !

Panowie z Krakowskiego Top HiFi staneli na wysokosci zadania, mimo, ze 804 krakowskie sie sprzedaly maja skombinować skadys jeszcze jedna pare dla mnie do odsluchania. Mile to ze sprzedawcy dbaja o klienta, mimo ze nie dalem zadanej gwarancji zakupu. Posluchamy zobaczymy jak to mowia w B&W. Po doswiadczeniach z Nautilusa to tym bardziej mile.

Pozdrowki

Paweł

Witam !

Do ARGOS: Jestem za 12.02, niestety odrzuca mi maile do Was. Plzz zalozcie jakiegos platnego maila to niewiele kosztuje a daje pewnosc kontaktu.

Pozdrowki

Paweł

--->Robinson

Nasze maile są juz od listopada płatne :-)

Nie wiem czemu odrzuca maile - prosze spróbować na

[email protected]

[email protected]

Jeśli dalej będzie problem - pozostaje kontakt telefoniczny.

Pozdrawiam

Waldek

Robinson,

Czy mógłbys sie podzielić swoimi wrażeniam z odsluchów B&W 804 oraz ARGOS (jeżeli już słuchałeś)?

Ja szukam kolumn do zestawu MF A 3.2. więc podobnego z niższej półki.

Witam !

Coz z 804 byla cala przygoda, nie zostaly jednak u mnie. Problemy natury technicznej nie pozwoliły mi na ich zakup i dotyczyły niestety kolumn. Poprostu nie mam pewności czy wszystko było OK z tymi kolumnami i dlatego nie wypowiem sie na temat brzmienia. Zainteresowanym info na priv. Co do Argos to jutro rano bedziemy ich sluchac o ile Panom nic nie wypadnie wiec wrazeniami sie podziele okolo poludnia.

Pozdrowki

Paweł

Robinson => daj info. na prv. namawiałem cię troszkę na te 804 ???

Sam je posiadam od 3tyg. dźwięk się zmienia radykalnie na plus.

Dużo więcej basu, aż mnie to zaskoczyło i dźwięk subtelnieje, staje się bardziej słodki.

Witam !

Gutekbull : napisz do mnie na adres [email protected]

Niestety mialem reset kompa i wszystkie adresy uitracilem.

Pozdrowki

Paweł

PS

Dzisiaj odsluchy ARGOS-ow wlasnie czekam na Panow :-)

Witam !

W koncu wolna chwila, zeby opisac wrazenia. A te sa ...... jak najabrdziej pozytywne. Argos Beta bardzo milo mnie zaskoczyly. Jak na monitory sa potezne, a waza wiecej o 10 kg niz B&W804 o czym moglem sie przekonac na wlasnych krzyzach :-).

Zagraly dynamicznie, a w moim bardzo trudnym akustycznie pomieszczeniu basu po raz pierwszy bylo dokladnie tyle ile sobie wyobrazalem ze powino byc. Stereofonia nie rozlozyla mnie na lopatki ale bylo jak najbardziej ok. Zreszta to kwestia eksperymentow z ustawieniami, a tutaj dodatkowo byly ciut za wysokie stendy, wiec mysle ze moglo by byc tylko lepiej zwlaszcza biorac pod uwage moje trudne pomieszczenie z nieszczesnym telewizorem posrodku i wysoka szafka. Srednica i wysokie tony jak dla mnie byly OK, ale bez fajerwerkow. Moja zona stwierdzila ze Nautilusy maja lepsza gore i maja jej wiecej co jej bardziej sie podoba. Jak dla mnie Nautilusy maja jej ciut za duzo , Argosy w sam raz choc detalicznosci (nie ilosci) brakowalo im w porownaniu do 805.

Z waznych zeczy to BETY lykaja waty jak ruscy gorzalke. Lubia mocne wzmaki, moj MF rozruszal je dopiero kolo godz. 11, wiec ludziska z SET 300B te kolumny nie dla Was (chyba).

Ogolnie moge powiedziec, ze jak dla mnie Bety maja bardzo dobrze zrownowazone pasmo. Tzn graja rowna od dolu do samej gory. Troche krotko ich sluchalem ale jestem pod wrazeniem (nie tylko ciezaru). Jak na monitory (choc jedne z wiekszych) maja doskonaly bas taki jak lubie (obudowa zamknieta - mniejszy wplyw pomieszczenia) i gore oraz srednice ktora swobodnie moge zaakceptowac. Sa mocnym punkterm na mojej liscie. Acha moja zona myslala ze jakies stare glosniki zamontowali bo takie jakies zmechacone ;-). Mam jednak nadziej ze byly nowe ;-).

Pozdrawiam serdecznie i chetnie udziele dalszych informacji jezeli bedzie takie zapotrzebowanie.

Paweł

PS

Jeszcze kilka zdjec ponizej.

[obrazekLUKASZ-260442_1.jpg] [obrazekLUKASZ-260442_2.jpg] [obrazekLUKASZ-260442_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-4172-100009847 1170264420_thumb.jpg

post-4172-100009848 1170264419_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze jedno zdjecie.

Pozdrowki

Paweł

[obrazekLUKASZ-260446_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wrazenia mamy podobne - zgadzam sie, ze nie powalaja stereofonia (ale jest na tyle dobrze, ze to mi w ogole nie przeszkadza), ale jestem mniej krytycznie nastawiony co do wysokich tonow. Bez ograniczen ciesze sie muzuka i dzwiekiem i o to chodzi :)

Nie wiem jak ten Scan-speak moze wciskac ludziom uzywane glosniki ;)

Zdjecia dalem do watku 'Wasze ustroje' - srednio na nich widac, pstrykne jeszcze przy swietle dziennym, ale akurat pozyczylem kumplowi swoja cyfrowke. Naprawde sa duzo ladniejsze niz lakierowane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.