Skocz do zawartości
IGNORED

POMOC!Jaki CD:Onkyo, Denon może inny???

W_incent

Rekomendowane odpowiedzi

Onkyo nie słyszałem, ale Denona porównywałem z wieloma innymi odtwarzaczami i wypadał znacznie lepiej od droższych i nowszych cd-ków. Poza tym ma znaczne możliwości upgrade'u, nie wiem jak z Onkyo. No i Denon posiada mnóstwo funkcji i czyta bezproblemowo cdr.

Niniejszym informuję że mój wybór padł na DENONA DCD 1520!

Czekam teraz na przesyłkę tego sprzęciku i nie omieszkam opisać moich wrażeń po jego przesłuchaniu.

Dziękuję wszystkim, którzy pomogli mi dokonać wyboru - mam nadzieję ze właściwego :).

A nie zauważyłeś że CD już zakupione? Poza tym Denon 1520 jest i tak lepszy od wszystkiego co tu proponowano, a z Twojego wpisu nie wynika nic ponad to, że jesteś zadowolony ze swojego CD. Pewnie go nie porównywałeś z Denonem 1520, bo już byś nie był taki zadowolony.

Podłącze się do wątku żeby nie zaśmiecać forum.

Czy ktoś z was miał styczność z denonen DCD 1400. Moge coś takiego kupić na Allegro, człowiek ,który to sprzedaje jest z tego somego miasta co ja więc jest to dodotkowa zaletom. Nie moge tylko znależć żadnych konkretnych informacji co do tego cd nawet na tym forum. Jak on się ma do DCD 1420 i do DCD1520 i DCD1560.

Dzięki za info

Denon DCD 1400 jest to starszy model aniżeli DCD 1420. DCD 1400 wyposażony jest w laser KSS 152 i DAC PCM 56. W DCD 1420 zamontowany jest w laser KSS 151a i DAC PCM 64HP. W DCD 1520 KSS 151a i DAC PCM 64. W DCD 1560 KSS 151a i DAC PCM 1701. Lepiej chyba skupić się jednak na nowszych modelach, tym bardziej, że jak sam zauważyłeś cieszą się one pozytywnymi opiniami. Ale skoro sprzedawca tego DCD 1400 jest z Twojego miasta, to może uda się go Tobie dokładnie obejrzeć (to bardzo ważne) i posłuchać.

A co Powiecie na temat Kenwood DP-4090 ? Wiem że miał bardzo pozytywne opinie i nawet gdzieś tam był uznany za CD roku chyba 1999 o ile się nie myle, ale to nie istotne. Sprawa jest innej wagi bo w podobnej cenie mogę dostać Denon'a z tym że nie kojarzę modelu...

A różnica taka, że Kenwood ma przetworniki 1Bit'owe a denon się chwali 20Bitowymi co polecacie bardziej? lub chodź co powiecie na temat tego Kenwood'a ??

Serdecznie Pozdrawiam,

Audio-Nie-Fil

• 3 lata później...
  • 2 lata później...

wiem wiem starszego wątku juz chyba bez koparki bym nie odkopał, ale czytając niektóre absurdy w tym temacie to poprostu musze cos napisac.

DENON DCD-1520 - KSS151A

DENON DCD-1420 - KSS150A

DENON DCD-2560 - KSS151A

DENON DCD-2520/ DCD-3560 - KSS151A

DENON DCD-635 - KSS240A

denon nigdy nie wypuscił cdków na laserach serii kss212 czy kss213. (mowa o rocznikach od xxx do 2000) były zawsze kss150a, 151a, 240a.

miało byc 3520/3560 w ktorejs tam linijce (nie bylo takiego cuda jak 2520)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.