Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do 10 000zł

pdi90

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni.

Poszukuję dla siebie nowego projektora.

Zatrzymałem się kilka lat temu na etapie 720P.

Budżet relatywnie duży, bo w granicach 10 000 pln. Zakup z FV.

Co najlepszego można w tej cenie trafić? Widziałem używane Sony i JVC które jako nowe są poza budżetem ale ekspozycyjne z salonów AV zmieszczą się w cenie (modele 2015-2016r.).

Wiadomo, że technologia idzie do przodu, i być może nowsze modele z niższych serii mają już lepszą jakość niż poprzednicy.

Rozdzielczość to minimum FHD, najlepiej 4k.

Proszę o pomoc.

D.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

https://www.audiostereo.pl/topic/135966-projektor-do-10-000z%C5%82/

...pamiętaj tylko projki w technologi LCoS... czyli tak jak wspomniałeś Sony HW i JVC...i następna rzecz nie zawsze nowsze znaczy lepsze...

napisz coś o warunkach w jakich bedzie projekcja... jaki pokój, ile cali ekran , odległość oko pj - ekran itd....

...pamiętaj tylko projki w technologi LCoS... czyli tak jak wspomniałeś Sony HW i JVC...i następna rzecz nie zawsze nowsze znaczy lepsze...

napisz coś o warunkach w jakich bedzie projekcja... jaki pokój, ile cali ekran , odległość oko pj - ekran itd....

Pokój 26m2,

możliwość całkowitego zaciemnienia do projekcji (na co dzień używany telewizor 65", projektor raczej tylko wieczorami).

Siedzenie w odległości 4 m od ekranu.

Ekranu jeszcze nie wybierałem. Mam wielki, rozwijany (150"?). Ale będę kupował mniejszy, pod konkretny wymiar (pomieszczenie będzie po remoncie).

Możliwość całkowitego zaciemnienia kurtyną wokół ekranu projektora (chcę zrobić kurtynę na rolkach, która będzie do rozwinięcia wokół całego pomieszczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.