Skocz do zawartości
IGNORED

Zgrabny zestaw audio na prezent

Zdunek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wrazenie, ze autorowi tematu, podobnie jak mi jeszcze kilka kat temu, haslo "monitory aktywne" kojazy sie z efektowna nazwa glosniczkow komputerowych. Nic bardziej mylnego, bo to hifi pelna geba! Podajcie kilka modeli w budzecie, niech w jakims salonie poslucha przy okazji i sam porowna jakosc dzwieku z micro.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Nie rozumiem dlaczego co niektórzy chcieliby na siłę uszczęśliwić autora tematu, który sprecyzował oczekiwania i warunki odsłuchowe.

Zdunek zachęcam przede wszystkim do kolejnych odsłuchów na żywo, bo tylko w ten sposób z córką zweryfikujecie co będzie najlepsze i najciekawsze w założonym budżecie.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Nie rozumiem dlaczego co niektórzy chcieliby na siłę uszczęśliwić autora tematu, który sprecyzował oczekiwania i warunki odsłuchowe.

Jezeli widzidz cos zlego w napisaniu autorowi, jaki zakup najlepiej spelnilby jego oczekiwania to poradz zeby kupil to, co przyszlo mu do glowy kupic i nie mecz buly. A ja napisze zeby z gory nie wykluczal, byc moze z powodu blednego wyobrazenie najlepszej wg mnie opcji. Rozumiesz juz?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Panowie spokojnie. Każde rady, sugestie są bardzo mile widziane. Wszystko to zbieram do kupy, biorę pod uwagę i porównam to jeśli tylko będzie dostępny taki i taki sprzęt. Z powodu wyjazdu odsłuchy i zakup będą w przyszły weekend. Pozdrawiam.

Podpowiedzcie mi czy ktoś słuchał połączenia: Pionieer XC-hm86d plus Q Acoustics QA 3020. Taki zestaw by był za ok. 2600 zł nowy. Słuchałem i ładnie to grało, zrobiło na mnie dobre wrażenie. Nie miałem porównać bezpośrednio w starciu z zestawem Yamaha RN602 wraz z Dali Zensor 3.

Chyba niewielu jest posiadaczy Q Acoustics na forum.

Tak sie sklada, ze mam model 3020 w drugim zestawie w sypialni (podlaczony do Rotela). Szczerze mowiac mocno mi przeszkadzaly wysokie tony, wydawaly mi sie szorstkie i niezbyt przyjemne w odbiorze. Po dokupieniu subwoofera, dzwiek jest bardziej zrownowazony, ale dalej nie jestem w pelni zadowolony. Moze mam troche ucho wypaczone przez wieloletnie sluchanie na Dynaudio, gdzie wysokie wlasciwie nigdy nie draznia...

Co do punktu odniesienia ze stajni Dali, znam dosc dobrze serie Ikon, tweeter jest tam zdecydowanie wyzszej klasy. Zensora nie sluchalem, ale jak gra podobnie jak Ikon, to zdecydowanie poszedlbym w tym kierunku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.