Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo

robek73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum i chciałbym prosić o poradę

Chcę kupić wzmacniacz stereo maks do1700zł i mam na oku YAMAHĘ AS501

obecnie posiadam zestaw kina domowego DENON AVR1705 z kolumnami CANTON LE170 i sub JBL ES250PW

Pokój ma 30m. muzykę jaką słucha to rock typu Papa Roach ,Seether , klasykę rocka oraz trochę Jazz

Chciałby uzyskać w pokoju w którym słucha przynajmniej trochę basów bo jak na razie to jest jakaś porażka i niestety bez suba nie da rady

Wiem że Cantony grają metalicznie i Yamaha trochę też ale mogę je w przyszłości wymienić

Zastanawiam się nad tym wzmacniaczem bo akurat mogę go mieć nowego w cenie 1390zł

Jeszcze jedno pytanie może to się wydać dla nie których dziwne ale chcę zostawić ten Amplituner do oglądania filmów i chciałby się dowiedzieć czy można

podłączyć te same kolumny odrębnymi kablami do wzmacniacza jak i do amplitunera ,oczywiście nie będę jednocześnie grał i oglądał filmu ,po prostu nie chcę się pozbywać tego amplitunera a zależy mi na dobrym stereo

Bardzo dziękuję za wszelkie porady i pomoc

Robert

https://www.audiostereo.pl/topic/136376-wzmacniacz-stereo/

Twpje Cantony mają nie metalową, ale tekstylną kopułkę, więc skąd to metaliczne granie ?

Może masz w ustawieniach AV wyciętą część pasma przy korzystaniu z subwoofera;

fakt, że metrów sporo, ale bas jednak powinien być.

Nie znam obsługi tego Denona, ale powinien być tryb tylko dużych kolumn z pełnym pasmem.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

https://www.audiostereo.pl/topic/136376-wzmacniacz-stereo/#findComment-4257627

Wiem że Cantony grają metalicznie i Yamaha trochę też

A w którym z kolorowych pisemek to wyczytałeś? Ten model Yamahy ma spore ograniczenia w zakresie rozdzielczości i budowania precyzyjnej sceny ale metaliczność ?????

Gdzie???? Zestrojony jest tak aby grać dźwiękiem bardziej przyjemnym niż dokładnym

https://www.audiostereo.pl/topic/136376-wzmacniacz-stereo/#findComment-4257680

Twpje Cantony mają nie metalową, ale tekstylną kopułkę, więc skąd to metaliczne granie ?

Nie znam obsługi tego Denona, ale powinien być tryb tylko dużych kolumn z pełnym pasmem.

Dzięki za przeczytanie tego postu

w ustawieniach oczywiście mam ustawione jako duże kolumny ale to i tak nie wiele zmienia może po prostu ten model Denona tak gra choć przed zakupem czytałem że nadaje sie do 5.1 jak i do stereo

A w którym z kolorowych pisemek to wyczytałeś? Ten model Yamahy ma spore ograniczenia w zakresie rozdzielczości i budowania precyzyjnej sceny ale metaliczność ?????

Gdzie???? Zestrojony jest tak aby grać dźwiękiem bardziej przyjemnym niż dokładnym

kolego nie czytałem żadnych pisemek tylko zdałem się na ludzi którzy pracują w sklepie audio i nie mam tu na myśli typu Media Markt itd.

to oni powiedzieli że ta yamaha nie nadaje się do cantona i polecali mi Denona pma 720ae

https://www.audiostereo.pl/topic/136376-wzmacniacz-stereo/#findComment-4258251

Dzięki za przeczytanie tego postu

w ustawieniach oczywiście mam ustawione jako duże kolumny ale to i tak nie wiele zmienia może po prostu ten model Denona tak gra choć przed zakupem czytałem że nadaje sie do 5.1 jak i do stereo

kolego nie czytałem żadnych pisemek tylko zdałem się na ludzi którzy pracują w sklepie audio i nie mam tu na myśli typu Media Markt itd.

to oni powiedzieli że ta yamaha nie nadaje się do cantona i polecali mi Denona pma 720ae

Witam jeszcze raz wszystkich na forum

Jeszcze raz proszę o poradę bo nie jestem biegły w elektronice Jak połączyć kolumny jednocześnie odrębnymi kablami do mojego ampli Denon AVR1705 i do Yamahy as501

oczywiście nie będą grały jednocześnie jeden będzie wyłączony z prądu Pytanie czy nawet gdy jeden z nich będzie wyłączony z zasilania też może dojść do uszkodzenia czy po prostu pozostaje mi przepinanie kabli z jednego do drugiego

Dziękuję za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/136376-wzmacniacz-stereo/#findComment-4258497

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.