Skocz do zawartości
IGNORED

Dali 505 problem z kupnem górnego zawieszenia

Tomek1pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem na forum nowy ale od dluzszego czasu czytam Panstwa opinie na temat sprzetu hifi. Wertujac tematy kolumn wpadlem na pare ciekawych i dobrych opinii na temat kolumn dali 505. Szczerze napisze ze w pospiechu pojechalem je nabyc. Wszystkie pianki sa popekane ale szybko wszedlem w internet wyczytalem ze to nie problem nabyc pasujace. Jako ze sprzedajacy nie mial mozliwosci odsluchu uruchomilem je dopiero w domu. Moje zdziwienie bylo wielkie gdyz okazalo sie ze jedna kolumna nie gra. Po wyjeciu glosnikow przez znajomego, ktory mial mi wymienic pianki okazalo sie , ze cewki w 2 glosnikach sa kompletnie spalone. Az czarne zweglone. Cewki 8 ohm zamowilem. Mam problem z piankami. Moze mi ktos pomoc poszukac pasujace do tych nietypowych glosnikow? Szukam juz 3 dzien lacznie z ebayem allegro aliexpress i kompletnie nic. Przyblizone wymiary pianki to 155/144/125. Ten mymiar powinien wejsc klejeniem do membnany od spodu jak w oryginale. Jesli niema takiej mozliwosci prosze pomoc dobrac mi odpowiednia pianke do wklejenia na wierch membrany. Ewentualnie jesli to nic nie zmieni moze byc gumowe zawieszenie. Bardzo was prosze o pomoc. Zrobilem sobie prezent na swieta przez , ktory jestem teraz zalamany. Sprzedawca sie wypial twierdzac ze to moj wzmacniacz spalil kolumne. Do tej pory gral z bang olufsen s45-2 i nie bylo zadnego problemu. Z gory dziekuje za pomoc

Spróbuj u tego Pana [email protected] kiedys bardzo go chwalono nie wiem czy jeszcze sie tym zajmuje

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Zapytaj też sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem serwis to ostatnie miejsce gdzie powinieneś szukać rozwiązania. Idź na policję albo go postraszyć policja. Sprzęt jest nie sprawny. Musisz wymienić praktycznie wszystko w kolumnach. Skoro cewka też jest spalona.

Po prostu się z nim kluc. A finalnie nie wiem czy taniej nie wyjdzie ci zamontować innych głośników. To absolutnie nie to samo. Ale po serwisie też nie będą grały tak samo.

Piotrek

Dzis dojada zawieszenie. Wejda jak oryginaly pod spod membrany. Jedynie trzeba bedzie zewnetrzna krawedz zawieszenia dociac aby weszla w kosz. Kolumny beda naprawione bo ich szkoda. Rachunek za naprawe wysle do sprzedajacego z wezwaniem do zwrotu poniesionych kosztow.Tylko to nie jest taka prosta sprawa. Upiera sie ze to ja je spalilem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.