Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do muzyki głównie klasycznej (poważnej)

japawka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Dynavoice Definition DF-6

Fajne te kolumny...regulacja średnich tonów fajna sprawa...przydała by mi się taka opcja...największa bolączka, moim zdaniem, realizacji...

Zapisuje do ulubionych co by o nich pamiętać...

Tak jak na innym forum pisałem - gratki wyboru - w Krk niestety nie mieli df-6 , a df-5 miały dla mnie za mało basu , natomiast malowanie sceny , efekt 3d itd. które tworzy poniekąd układ z 2 wysokotonowcami (wstęga) robią ogromne wrażenie.

Daj znać jak partię smyczkowych na tym zestawie słychać ;)

300B DualMono SingleEnded by SinusAudio

• 4 tygodnie później...

Sprzęt juz jakis czas testuję i naprawdę jestem zadowolony. mam tylko wrażenie, że muszę więcej głośnosc podkręcać, niz w sklepie. Może to kwestia pomieszczenia, kabli (mam tylko Chord Clearway, nie jakieś cudo za kilka tysięcy), źródła (stary CD Technicsa)

Mam też pytanie - czym się różni trym Direct od Pure Audio - jakos nie słyszę różnicy.

I drugie - czy kabli głosnikowych (wspomniane wcześniej clearway, mam zapas) mozna uzyć do zrobienia interkonektów?

Pozdrawiam wszystkich

Można użyć, ale tylko solid, czyli z drutu do 0,5 jak np. nowe wersje DNM czy Nordost.

Polecam zwykły kabel YTDY 2 x 0,5 i byle jakie wtyki, chyba że z Chorda wyciągniesz podobny drut,

byle nie był grubszy, niż te 0,5 mm. Lepszy trudno kupić za rozsądne pieniądze.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Sprzęt juz jakis czas testuję i naprawdę jestem zadowolony. mam tylko wrażenie, że muszę więcej głośnosc podkręcać, niz w sklepie. Może to kwestia pomieszczenia, kabli (mam tylko Chord Clearway, nie jakieś cudo za kilka tysięcy), źródła (stary CD Technicsa)

Mam też pytanie - czym się różni trym Direct od Pure Audio - jakos nie słyszę różnicy.

I drugie - czy kabli głosnikowych (wspomniane wcześniej clearway, mam zapas) mozna uzyć do zrobienia interkonektów?

Pozdrawiam wszystkich

A Onkyo po sieci gra lepiej? Jest na to szansa bo DAC amplitunera z 2017 r może być sporo lepszy od starego CD Technicsa(w każdym razie warto sprawdzić). Jeśli CD ma wyjście cyfrowe proponuję spróbować jak gra jako transport(trzeba nabyć kabelek cyfrowy - prawdopodobnie coax). Kolejnym krokiem powinno być zgranie wszystkich płyt do flac. Jak CD padnie nie będzie potrzeby kupowania nowego(jest to też opcja kiedy CD nie ma wyjścia cyfrowego a DAC Onkyo gra sensownie).

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Po sieci lepiej zdecydowanie. Poziom zależy tez od jakosci płyty, nowsze lepiej grają. A wyjścia cyfrowego w CD nie mam.

Jeszcze jedna sprawa - w CD mam wejście na remote control, a w Onkyo wyjście. Czy jest szansa,że pilot Onkyo obsłuzy CD Technicsa?

Można użyć, ale tylko solid, czyli z drutu do 0,5 jak np. nowe wersje DNM czy Nordost.

Polecam zwykły kabel YTDY 2 x 0,5 i byle jakie wtyki, chyba że z Chorda wyciągniesz podobny drut,

byle nie był grubszy, niż te 0,5 mm. Lepszy trudno kupić za rozsądne pieniądze.

Kabel Chord to wielożyłowy, czyli widzę, że się nie nadaje

To kup w markecie wyżej polecany po złotówce albo i taniej - uważam, że warto i wtedy zobaczysz,

co może dany sprzęt zagrać, a CD'ki Technicsa to był całkiem niezły poziom.

Dużo wyższa klasa, niż ich wzmacniacze czy kolumny.

Podłączyć remote możesz, ale czy zadziała, to 10/90 że raczej nie :-(

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• 2 miesiące później...

Myślę, że do klasyki warto także odsłuchać Cyrusa oraz Creeka. Jeśli bywasz w Poznaniu lub masz niedaleko i jeśli słuchasz klasyki polecam salon Hi End Corner na ul. Szewskiej. Tam siedzą goście, którzy zaprezentują

brzmienie dalekie od efekciarstwa. Mają sporą wiedzę a na klasyce też znają się - mogę Cię zapewnić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.