Skocz do zawartości
IGNORED

Kupujemy nowy tv do 6500zl

przemal87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam od niecałych 3 lat Sony bravia kupiony za podobną kwotę. Lecz jeszcze niestety nie 4k.

Dlatego chciałbym się doradzić czy warto w tej chwili kupić tv do kwoty 6500 4k hdr?

Korzystam bardzo dużo z Netflixa,czasem z PS4 pro, plus kino 5.1. A po wizycie u kolegi który posiada tv 4k wiem że u siebie nieco tracę:/

Dylemat jest tylko taki czy warto?

Ze starym mam co zrobić bo zastąpi 42"w sypialni.

Brałem pod uwagę Sony i Panasonic.

Doradzicie

https://www.audiostereo.pl/topic/136817-kupujemy-nowy-tv-do-6500zl/

Ale ile cali bo to kluczowe dla pln-ów. ..???

Jeśli lcd to:

Sony xe9005

Panasonic ex780

Jak chcesz dobry efekt HDR to niestety minimum te dwa modele... A dla tego efektu kupujemy tv bo rozdzialka 4k w takim calarzu i tak nie powoduje efektu "wow"...tylko HDR i rec2020...

Yodas przedstawił Ci wg mnie najciekawsze propozycje. Przy 65 calach byłyby jednak ponad budżet. Kosztem kontrastu (nie jest to na szczęście IPS, ale jednak brakuje nieco do w/w modeli) można obniżyć cenę do 65XE85 od Sony, którego obecnie widzę za niecałe 6200zł.

Ja kupuje :p

To popraw tytuł bo błędnie napisałeś...

Co do TV to na dzień dzisiejszy pakowanie kupę kasy w topowe LCD jest bez sensu ( a żeby było OK to muszą być topowe - średniaków jak dla mnie nie da się oglądać szczególnie w tych rozmiarach) - tylko OLED od LG (LG bo cena znośna w porównaniu) jeśli ma być dobrze a jeśli brakuje kasy (co nie jest dziwne bo na razie Oled w tych rozmiarach baardzo drogi) dozbierać i kupić raz a porządnie. Chyba że nie jesteś kapryśny o obraz z takich średniaków cię zadowala..

....prawie idealnie w budzet sony 65" xe9005... spiesz się bo to tylko tymczasowa oferta... :) ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też stałem przed podobnym wyzwaniem,tylko potrzebuję jednak jeszcze większy za 6500 nie kupisz dobrego lcd 65 calowego,ten Sony przekracza te 6500 zł,i to taki średni wybór jednak,nie jest zły,ale nie jest to lcd bardzo dobry.

Też stałem przed podobnym wyzwaniem,tylko potrzebuję jednak jeszcze większy za 6500 nie kupisz dobrego lcd 65 calowego,ten Sony przekracza te 6500 zł,i to taki średni wybór jednak,nie jest zły,ale nie jest to lcd bardzo dobry.
Oczywiście że nie jest b.dobry ale ograniczeniem jest kwota..... wg mnie za tą kasę to b.dobry tv z bardzo jasnym HDR dość dobrą czerni itd... przy granicach finansowych trzeba iść na kompromis... jak portfel nie ma dna to możemy kompromis pominąć i iść tylko za ogólną jakością...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.