Skocz do zawartości
IGNORED

Tymczasowy ratunkowy zestaw audio :)

maks1026

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! Przedstawię pokrótce mój temat - przerobiłem już nieco sprzętu audio, mój ostatni zestaw oparty był o lampę DIY na 6s33s i kolumnach Bodnara Hornton 2. Do tego wcześniej był CD Abrahamsena, a później DAC i Tidal. Grało to pięknie, ale z racji na inne, aktualnie nieco ważniejsze wydatki musiałem całość sprzedać. Plan był taki, że rok jakoś wytrzymam, a później skompletuję znów coś, co nieco przewyższy poprzedni zestaw. Ale okazało się, że tego roku jednak nie wytrzymam bez mojej ukochanej muzyki :) Tak więc postanowiłem skompletować jakieś tanie audio, nie chciałbym przeznaczyć na to więcej niż 2 tys. Wcześniej napiszę może, że mój pokój ma ok. 15m2 a muzyka której słucham to raczej spokojne klimaty, głównie instrumenty i wokal. Znalazłem ciekawą ofertę z okolicy podstawek Monitor Audio BR2 i myślę, że te kolumny pozwolą mi cieszyć się muzyką. Pozostaje pytanie co dalej. Wiem, że oczywiście najlepszą opcją byłby wzmak w okolicy 600-700 zł, ale pojawia się problem. Tak jak wspomniałem, przerzuciłem się praktycznie w 100% na bezdusznego Tidala :) i żeby dalej móc tak słuchać potrzebowałbym jeszcze konwerter. A ta kwota raczej nie pozwala na takie ekstrawagancje. W związku z tym zaczęło mi chodzić po głowie, czy nie sprawić by sobie.... amplitunera :) Myślałem o czymś w stylu Yamahy V800 lub Denona 1906. Troszkę już siedzę w audio i wiem, że w tej kwocie muszę iść na spore kompromisy, dlatego jestem na to przygotowany. Tak jak wspomniałem, potrzebuje czegoś, co o prostu pozwoli mi słuchać muzyki. Co myślicie o takim połączeniu? Może ktoś słuchał takiego zestawu. Lub ewentualnie co można by jeszcze wykombinować. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady, a może i kubeł zimnej wody :) Pozdrawiam serdecznie.

https://www.audiostereo.pl/topic/136818-tymczasowy-ratunkowy-zestaw-audio/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak na Twój budżet cena spora ale wzmacniacz jeszcze na gwarancji a i cena dobra.Połowa nowego przy wyprzedaży.

Myślę że lepiej troszkę dołożyć niż kupić starego hi-enda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na Twoim miejscu rozważyłbym Malinę z DAC jako odtwarzacz do Tidala. Mam bardzo pozytywne doświadczenia z Allo The Boss DAC. Do tego jakiś rozsądny wzmacniacz i będziesz mógł cieszyć się dźwiękiem.

Np. Monitor Audio MR2 + Denon PMA 720AE + Mailna z Boss DAC wychodzi 2400.

Dziękuje za propozycje. Ale zdecydowanie będę szukał czegoś używanego bo teraz nie ma sensu kupować nowych rzeczy. A co powicie na wzmak Onkyo 9511? Ponoć ciekawa propozycja... A z innej beczki, wspomniałem o tych amplitunerach (nie musiałbym kupować dac-a bo mam kartę dźwiękową z wyjściem optycznym) - może nie będzie aż tak źle w stereo? Słyszałem, że Yamahy od modelu v800 w górę dają radę. A może zanim powrócę do prawdziwego stereo, kupiłbym jeszcze jakąś parę podstawek surround i pobawiłbym się w mini kino domowe bo w sumie nigdy nie miałem takiego :D Kombinuje, wiem, ale póki mogę... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.