Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 800 zł (kolumny Mission M34i)

Peebuls

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję wzmacniacza do kolumn Mission M34i. Wśród polecanych na forach w oczy rzuciły mi się nazwy Yamaha A-S700 oraz Denon PMA-860. Czy jest ktoś w stanie porównać te dwa wzmacniacze? Będą się sprawdzać przy tych kolumnach? Do wydania mam ok. 800 zł, chętnie wysłucham innych alternatyw :).

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

Pozdrawiam

Mission m34i znam , a wzmacniaczy obu też słuchałem z tym że na różnych kolumnach . Generalnie wskazanie do tych kolumn to jednak bardziej Yamaha a-s700, choć w tym wypadku porównanie Yamahy z tym Denonem to nie jest jakiś ogień i woda. Bo 860 nie jest takim typowym brzmieniowo Denonem jak mogłoby się wydawać. Pomijając te twoje kolumny w innych przypadkach wołałbym też as700 niż ten właśnie model Denka.

Yamaha as700 za 800zł to świetna okazja, Denon 860 za 800zł to przepłacenie.

Dzięki za odpowiedź. A jakie alternatywy byś polecał do 800 żeby dobrze to zabrzmiało z tymi kolumnami? Wymieniłem dwa modele, które często się pojawiają w parze z tymi kolumnami ale nie mówię, że jestem w 100% na te dwa typy zdecydowany :)

I jeszcze pytanko - a co sądzisz o A-S500? Jak się ma do A-S700?

Zastanawiałem się czy kupic 700ke czy 500kę i wybór padł na tańszy model gdyż różnicy w odsłuchu nie zauważyłem (może słoń mi stanął na ucho :) ) jedyna różnica jaką zauważyłem to gorszej jakości kontakty do podłączenia głosników (strasznie plastikowe) w AS 700 w porównaniu do AS500. AS 700 posiada zasilacz wbudowany do podpięcia jakiegoś dodatkowego klocka co wg mnie idzie na minus gdyż jego praca może zaburzać dźwięk.

Ja postawiłem na AS500 gdyż cenowo wychodzi lepiej a róznicy w odsłuchu nie wyłapałem. Dobrze kontrolowane są wysokie i niskie tony. może środkiem mogłaby zagrać lepiej ale loudnessem mozna to skorygować.

W tym budżecie wybrałbym jeszcze raz AS500

Ciekaw jestem Twoich odczuć po odsłuchu, bo nisko oceniam M-34i. Jeśli chodzi o dźwięk, a w szczególności tony wysokie. Wyjątkowo męczące dla moich uszu. Natomiast ich wygląd bardzo mi odpowiadał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.