Skocz do zawartości
IGNORED

Kable polaczeniowe wzmak-CD wzmak-komp

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jesli chodzi o kabelki jestem absolutnie zielony w tym temacie ale musze cos kupic tak narazie i chialbym abyscie polecicli mi "absolutne minium" nie musza byc nowe moze byc cos z allegro itp. Widzialem tam kable 2xRCA na 1x jack wykonane nie najgorzej w granicach 25-40zl lub kable 2xRCA na 2xRCA do polacznie CD ze wzmakiem ,wiem ze to smieszna cena i nie ma dobrych kabli za taki budzet ale ma to byc cos poprostu leprzego od zwyklego czincza za parenascie zlotych ale takie absolutne minimum dorazne , napewno kiedys jak juz obadam swoj sprzet zdecyduje sie na zakup czegos leprzego.

A wiec moja elktronika to Yamaha AX 870 i CDek Technics SL-PS770D ktory juz jest w drodze:) Kolumny : jamo 707i

kable jakie potrzebuje to : kablek do spiecia CD z wzmakiem i Komputera z wzmakiem , posiadam karte muzyczna SB live 5.1

Takie pytanko na marginiesie czy kable Coaxial Digital nadaje sie do polaczenia CD z wzmakiem i czy takim kable moze roznie dobrze isc sygnal analogowy jak i cyforwy do ktorego ponoc zostal przystosowany , czy to inna konstruckaj i lepij zrezygnowac z takich wydziwadel.

Wiem ze moje pytanak sa prozaiczne ale skladam sobie sprzet i to bedzie moje pierwsze powazniejsze Hifi wiec musze nabyc jaks wiedze w tym temacie. Dzieki za rady :)

https://www.audiostereo.pl/topic/13699-kable-polaczeniowe-wzmak-cd-wzmak-komp/

troche nie chcialem sie w to bawic bo potrzebny jest chyba jeszcze ekran itd ale akurat sie sklada ze mam kable cordiala ktore dostalem z kolumnami po 2,5m dl 2,5mm grube z miekiej gietkiej miedzi zupelnie mi nie odpowidalay brzmieniow kupilem kable Hama 2x2,5mm w markecie po 5zl/m i graj wedlug mnie lepiej niz ten cordial ktory jak patrzylem kiedys na tronie stoi po jakies ok 8zl/m ale czy 2,5mm to nie zagrubo na interconnect i jesli byly tak beznadziejne na kable kolumnowy to skad pewnosc ze sprawdza sie w interconnekcie, poztym zaznacze ze mam do wydania na kable CD-wzmak tak okolo 60zl max

wlasnie moj znajomy ma profigolda ale nie pamietam teraz jaki model , laczy nim NAD 317 z HD750 i mowi ze ten kable to beznadzieja ze na podmianke zrobil interconnect z glosnikowego AST 75 0,75mm gr i zalutowal koncowki RCA i chodzi o niebo lepiej niz Profigold ....ciekawe....

A profigolda wrzucil narazie nie polaczenie komputerowe w ten sposob (ktory wydaje mi sie dosyc hauturowski :) )

i jeszcze jedno , jak oceniacie oba te kable :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Profigold 60zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Monster 17,50zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i ten Prolink 20,00zl

Czy to jeden i ten sam marketowy shit i nie oplaca sie doplacac do Profigolda 3 razy tyle i jak w tej klasie to lepij brac tanszy kable do polaczenie Wzmak - Komp (SB live 5.1) ???

Bardo chailbym uzyskac jaks opinie w tej sprawie jaka tu przedstawilem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie ma jak konstruktywna rada :) doswiadczonego audiofila :D inne tematy kabli tak dlugo sa wlakowne na tym forum ludzie piper.... bzdety nad ktorymi chce sie plakac a prostego rozwziania w kablach budzetowych nik nie chce sie tknac ciekawe .... to znaczy ze one sa nic nie warte? ze kupowanie kableka ponizej 300zl to hanba dla was :) i temat nad ktorym wogole nie ma sesnu debatowac i rozmawiac

do połączenia do-wzmak warto zastosować coś prządniejszego od hipermarketowego szitu, ale komp-wzmak to jak nie masz profesjonalnej karty dźewiękowej to możesz nawet kablem telefonicznym połączyć

Posiadam kabel Profigold taki sam, tylko o rozmiarze 1,2 m. Wykonanie naprawdę przyzwoite. Najlepsze jest to, ze zapłaciłem za niego 31 zł z przesyłką - trafiłem na okazję:)

Teraz poluję na przyzwoity kabelek 2xRCA-2xRCA... tutaj wydam więcej...

do takiego polaczenie sie liczy tylko to aby był dobrze ekranowany, zeby nie "buczał" przy właczonym kompie i tym bardziej przy wyłaczonym gdy bede działał wzmacniacz, ja mialem zwykły i buczął jak cholera kupiłem tego profigolda 5m i jest super nic nie buczy i jak na jakoś karty tez SB live jest naprade ok.

Pozdrawiam kolege misiowiec:)

czy ktos moze mi powiedziec jeszcze co to jest do diazka ten kable kierunkowy czym sie on rozni od takiego przy ktorym nie jest napisane kierunkowy ? czy to jakas korzysc ze jest kierunkowy i co sie z tym wiaze , chodzi o interconnect Wzmak- CD ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.