Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc przy wyborze monitorów studyjnych

Kaczooorek

Rekomendowane odpowiedzi

Mi osobiście jakoś focale nie podchodzą...
Na odsluch biore 4 modele

Genelec m030/m040

Aps klasik

Aps coax

Po odsluchu napisze na co sie zdecydowalem

Wysłane z mojego LG-M160 przy użyciu Tapatalka

Jest druga, czyli prawidlowy "impuls".

Widziałem już kolumny bass-reflex z lepszym impulsem ( KRK Expose E8B) od obudowy zamkniętej (Neumann KH o300) - da się? Da! :) ... tak samo, jak widziałem kolumny bass-reflex z tragicznym impulsem (KRK VXT8). Po prostu bass-reflex daje ogromne możliwości wyboru ... można iść w jakość lub ilość.

Na odsluch biore 4 modele

Genelec m030/m040

Aps klasik

Aps coax

Lista fajna - jestem ciekawy porównania Klasika do m040. Geneleców nie słuchałem. U mnie Klasik zastąpił Adama (ten wcześniej zdecydowanie bardziej mi odpowiadał niż KRK) i dobrze się sprawdza.I to właśnie przy słuchaniu muzyki a nie "pracy" na nich.

Jeżeli chodzi o interfejs do kompa i monitorów to ja sobie chwalę TC-Electronic BMC-2. Ale teraz raczej trudny do kupienia. Z tego co widzę, to na Alle jest obecnie w jakiejś chorej cenie, ale bywały czasem używki w dobrych pieniądzach.

Widziałem już kolumny bass-reflex z lepszym impulsem ( KRK Expose E8B) od obudowy zamkniętej (Neumann KH o300) - da się? Da! :) ... tak samo, jak widziałem kolumny bass-reflex z tragicznym impulsem (KRK VXT8). Po prostu bass-reflex daje ogromne możliwości wyboru ... można iść w jakość lub ilość.

Da się, ale nachylenia charakterystyki się nie przeskoczy. Dół w rezonansie jest opóźniony o pół okresu i nie będzie inaczej.

nagrywamy.com

hej

Proponuję wziąć pod uwagę monitory Dynaudio AIR6

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Poszukując monitorów aktywnych trafiłem na te kolumienki,słuchałem ich ,niestety cena w salonie była zaporowa(16tys).

Zakupiłem również z drugiej ręki używane,bardzo dobre końcówki mocy,DAC na pokładzie i możliwość różnych konfiguracji,dźwięk to klasyka tej firmy czyli bardzo duża szczegółowość dźwięku,świetny jak na monitory bas,oraz wciągająca stereofonia i efekty przestrzenne z łatwo wyczuwalnym "czarnym tłem".Polecam to naprawdę uczciwy głośnik.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Te Dynaudio AIR faktycznie kosztowały zwykle kupę kasy i warte są uwagi.
Fakt sa drogie. Ale moze cos innego od nich np: xeo 2/4, m10/m20, x14, BM5 mkIII, BM6A ?

Fakt sa drogie. Ale moze cos innego od nich np: xeo 2/4, m10/m20, x14, BM5 mkIII, BM6A ?

AEON'y ! To mój wybór. Przy odsłuchu starałem się słuchać wszystkiego co sie dalo.Mimo swoich rozmiarow Aeony zjadly klasiki, coaxy i bm5 mkiii nie mowiac o reszcie. Nie. Mialem na odsluchu Dynek Air 6. Ale aeony wygrały chyba tym ze maja bass reflex z przodu poniewaz monitory musze mjec ustawione jak najblizej sciany. Ustawilem jen na marmurowych płytach z kolcami ktore mialem juz wczesniej zamowione. No i najwazniejsze moj budzet na to pozwala :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.