Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża do 2000+

Alex81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem,że tematów o podobnej tematyce jest sporo,ale większość jest niestety nieaktualna.Prosiłbym bardzo o pomoc,ponieważ z racji miejsca i przeprowadzki zmuszony jestem kupić wieżę do mniejszego pokoju.Jak na kogoś kto posiadał głośniki Klipsch RF62 + HK 980 pewnie ciężko będzie mnie jakkolwiek zadowolić z wieżą,ale sytuacja życiowa jest taka a nie inna.Budżet nie jest spory ale może coś uda się znaleźć w kwocie około 2k,maksymalnie 2500 zł.Przeglądam wszelkie Pioneery,Philipsy itd ale wciąż najbardziej podobają mi się Pianocrafty,lecz ciągle czytam że są mocno przereklamowane a cena zawyżona.Jak jest naprawdę ? Zależy mi na radiu internetowym i jak najlepszej jakości dźwięku przez BT.Muzyka to głównie Pop oraz symfoniczny metal z tendencją do najcięższej muzyki.Lubuję się w mocnym i nisko schodzącym basie,wiem że to "tylko" wieża ale liczę,że pomożecie wybrać jak najlepiej.Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/137605-wie%C5%BCa-do-2000/

Pianocrafty moim zdaniem są super ale z tego co pamiętam to raczej po tej ciepłej stronie brzmienia.

Philipsy, sony, pioneery odpuść.

Postaraj się porównać yamahy z kilkoma modelami mini/micro od Onkyo i Denona. Tylko te 3 marki brałbym pod uwagę.

Mam Onkyo micro CS 220 i w sypialni nadal świetnie się sprawuje po 12 latach. Pomimo posiadania stereo w tzw salonie za 20k nadal z przyjemnością zasiadam przy onkyo.

Onkyo w porownaniu z pianocraftem bedzie bardziej konturowe i na początku szorstkie. Głośniki dochodziły dość długo. Warto pograć mocnym volume na poczatku. Denonow dawno nie słuchalem.

Onkyo powinno wyjść taniej.

Witam

Wiem,że tematów o podobnej tematyce jest sporo,ale większość jest niestety nieaktualna.Prosiłbym bardzo o pomoc,ponieważ z racji miejsca i przeprowadzki zmuszony jestem kupić wieżę do mniejszego pokoju.Jak na kogoś kto posiadał głośniki Klipsch RF62 + HK 980 pewnie ciężko będzie mnie jakkolwiek zadowolić z wieżą,ale sytuacja życiowa jest taka a nie inna.Budżet nie jest spory ale może coś uda się znaleźć w kwocie około 2k,maksymalnie 2500 zł.Przeglądam wszelkie Pioneery,Philipsy itd ale wciąż najbardziej podobają mi się Pianocrafty,lecz ciągle czytam że są mocno przereklamowane a cena zawyżona.Jak jest naprawdę ? Zależy mi na radiu internetowym i jak najlepszej jakości dźwięku przez BT.Muzyka to głównie Pop oraz symfoniczny metal z tendencją do najcięższej muzyki.Lubuję się w mocnym i nisko schodzącym basie,wiem że to "tylko" wieża ale liczę,że pomożecie wybrać jak najlepiej.Będę ogromnie wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

A słuchasz w ogóle płyt? Bo jeśli tylko radia i serwisów po BT to wadą klasycznej wieży jest to że płacisz za szufladkę czyli 1/3 ceny idzie na rzecz nieużywaną. Może pomyśl o kolumnach aktywnych z aptX i wejściem cyfrowym. Dali Zenzor 1AX przekraczają budżet o 500 zł ale może trafią się lepsze oferty. Inna opcja to wieża lub osobny zestaw oparty wyłącznie na amplitunerze cyfrowym.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.A proszę o podpowiedź,gdybym system oparł np. na Yamasze R-N602 + jakieś głośniki stereo do tego,lekko przekraczając budżet,czy była by spora różnica w jakości dźwięku do Pianocrafta ? Płyt już nie zamierzam używać,raczej BT z telefonu ale Pianocraft wydaje mi się dobrze spasowany jako całość no i DAB.Problemem jest to że sprzęty miałby chodzić właściwie przez 24h na dobe i chodzi mi o pobór prądu,czy taki amplituner nie będzie przez cały czas ciągnął o wiele więcej niż np. pianocraft mcr‑n670 ?? Jeśli różnica będzie spora to myślę właśnie nad takim ampli zamiast wieży.Proszę doradźcie

Witam

Dziękuję za odpowiedzi.A proszę o podpowiedź,gdybym system oparł np. na Yamasze R-N602 + jakieś głośniki stereo do tego,lekko przekraczając budżet,czy była by spora różnica w jakości dźwięku do Pianocrafta ? Płyt już nie zamierzam używać,raczej BT z telefonu ale Pianocraft wydaje mi się dobrze spasowany jako całość no i DAB.Problemem jest to że sprzęty miałby chodzić właściwie przez 24h na dobe i chodzi mi o pobór prądu,czy taki amplituner nie będzie przez cały czas ciągnął o wiele więcej niż np. pianocraft mcr‑n670 ?? Jeśli różnica będzie spora to myślę właśnie nad takim ampli zamiast wieży.Proszę doradźcie

Z tego co widzę na stronie salonów denon jest kilka zestawów na bazie amplitunera Maranz(wygląda na mini, midi)+ różne zestawy kolumn. Zerknij, może coś Ci przypasuje. Jest kilka w cenach 2-3 kpln.

W Top HiFi mają podobnie do pianocrafta można dobrać różne kolumny.

Trudno powiedzieć jak zagra akurat ten. Jak ja byłem daleko od kasy, która pozwalałaby mi kupić niezależne klocki to po kilku sprawdzeniach doszedłem do wniosku, że dobra mini/mikro wierzyczka zagra lepiej niż cienki amplituner z jakimiś małymi monitorkami też niedrogimi sumarycznie w podobnych pieniądzach.

Podkreślam, że to były moje subiektywne odczucia 15 lat temu :-) Do tej pory mogło się coś zmienić.

Myślę że sporo się zmieniło,poza tym to chyba nie jest zły amplituner,może ktoś się wypowie :) ?

No to wycieczka do sklepu Cię czeka. Lub ...

S4Home wypożycza do domu na testy, widzę, że mają tą Yamaszkę - wypożycz i będziesz wszystko wiedział.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.