Skocz do zawartości
IGNORED

co kupić za wzmacniacz - max 400zł

NADek

Rekomendowane odpowiedzi

w związku z tym że się nie doczekam naprawy obecnego wzmacniacza NAD 317.... chce coś kupić na "przeczekanie" może akurat za pare lat go naprawią... . Cena maxymalnie 400zł i ani złotówki więcej. Chce cos sprawdzonego i mało awaryjnego o dźwieku jak najbardziej naturalnym za tą cene ale żadnych ostro brzmiących, wole już ciepły i łagodny charakter brzmienia. Pozostałe klocki to CD Harmana 740, kolumny Paradigm Monitor 9v2. Dodam że tylko i wyłącznie coś używanego.

Pozdr.

NADek, a nie lepiej Ci przeznaczyć tą kaskę na chociażby już naprawę Twojego wzmaka???

Myślę że kupowanie wzmaka za 400 PLN, kiedy już przyzwyczaiłeś się do "konkretnego" wzmaka jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto...

I jednego Ci znalazłem, Luxman L-200:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Za dokładnie tyl, ile masz. O resztę dopytaj się Luxmanologów w wątku 8050. Jest tam błąd jeśli idzie o datę produkcji. Pochodzi on jednak z lat 1982-4 czyli tych co trzeba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

NADek , nie będę oryginalny i zaproponuję coś co sam dobrze znam :-) , czyli... WS504 lub WS704. Można kupić naprawdę zadbane egzemplarze zaok.350zł , są muzykalne i z Twoimi kolumnami mogą zagrać naprawdę ciekawie!Aż sam jestem ciekaw jakby to zagrało?Może się skuszę i wymienię kolumny?Na zarzut , że wzmacniacze nie są najnowsze odpowiem , że można kupić z końca okresu produkcji , czyli rok 2000-2001 , a awaryjne to już napewno nie są.J co TY na to?

I jeszcze jeden Luxman, tym razem L-190:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ten akurat tańszy.

Ukryta Zawartość

hehe no to co wymieniacie w propozycjach nawet ciekawe ale jak w ogóle one grają jaki mają charakter brzmienia??? nigdy nie słucham podbnych i tanich wzmacniaczy jedynie techniksa su v500 otrego szeleszczącego nie powiem czego...hehe. ja szukam jak wyzej napisalem cos cieplego słodkiego i najbardziej zblizonego do naturalnego zebym nie musiał uzwyac pokreteł bass/wysokie.

->NADek

Właśnie takie jak piszesz jest brzmienie 504 - oczywiście zachowując odpowiednie proporcje,W każdym razie nie ma ono nic wspólnego z charakterem technicsów.Dlatego właśnie go zaproponowałem.Spróbuj go od kogoś pożyczyć do odsłuchu , za te pieniądze , z Twoimi dynamicznymi kolumnami o wysokiej efektywności to może być naprawdę ciekawe -możesz się zdziwić!

--- > Pedros

a gdzie je moge kupić znajsz kogos kto sprzedaje go??? i ile one mają mniej wiecej lat??? i najwazniejsze czy jak sie i on popsuje czy łatwo sie je naprawia??

---> micmar

a on ma taki charakter brzmienia jak napisalem??? bo zupełnie nie znam tego wzmaka.

Mialem kiedys tego Rotelika. Nazwalbym go "wesolym piecykiem". Napedzal u mnie (tzn. ozywial w bardzo pozytywnym znaczeniu tego slowa) Tannoye M1 i M2, po zmianie na B&W 602 niestety sie nie sprawdzil. Trudno mi ocenic zestawienie z Paradigmami M9 - one tez sa chyba "wesole"? (sluchalem 7 i 3). Balbym sie troche o gore w tym zestawieniu.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

W tej cenie szukałbym Denona 250SE, ewentualnie okazyjnie 350SE; Pioneer A400X albo Pioneer 207R,307R, okazyjnego 407R, jednakże w ich przypadku obawiałbym się zestawienia z Paradigm Monitor

poki co nic nie wymieniam bo czekam az mi naprawia wzmacniacz bo jestem z niego bardzo zadowolony gra swietnie i jest o klase czy dwie wyzej niz reszta sprzetu paradigm i harman wiec bede wymieiam najpier kolumny a potem CD ale to jeszzce troche. Poki co chce na przeczekanie cos kupic zeby potem zaraz łatwo spzredac.

Luxman L 230 to jest wzmacniacz ktory zamienilem za Kenwooda DA9010.Ten pierwszy to taki sredni modelik,srednio nizszy-:) ktory mozna wlasnie kupic do 400zl. KENWOOD DA9010 był najwyzszym modelem w 1993 roku z serii zintegrowanej wyposarzonym w przetwornik cyfrowy,wiec do CD mozna go podlaczyc poprzez swiatlowod).Od momentu kiedy posluchalem Luxmana,którego na niemieckim bazarze kupilem za 5 euro -:) KENWOOD poszedl w odstawke.Jesli bylbys zainteresowany to moge ci sprzedac tego Kenwooda za 400zl.Luxman zostaje u mnie do momentu do poki nie kupie starszego brata L230-model L530.

Niestety nie ma jednej malej gałki od REC-OUT

[obrazekLUKASZ-228228_1.JPG] [obrazekLUKASZ-228228_2.JPG] [obrazekLUKASZ-228228_3.JPG]

Ukryta Zawartość

post-4948-100001033 1170262522_thumb.JPG

post-4948-100001034 1170262520_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja prponuje sie rozejrzec za PROTONEM

Wlasnie ostanio przerzucilem sie z Luxmana L-210. Kolosalna roznica w porowaniu z Protonem. Slyszalem pare drozszych sprzetow i moge stwierdzic ze moj Proton gra na poziomie wiekszym niz wskazuje cena za jaka go kupilem 400 zl. Troche rozciagnieta bardziej scena w protonie ale da sie skompensowac kabekami ( probowalem )

wyrazniejsza gora niz w luxmanie gdzie jest troche zamulona albo raczej mniej wyrazna. Proton ma lepsza stereofonie i mimo ze luxman ma dosc ladnie nisko schodzacy bas wg mnie to proton gra w tej materii znacznie lepiej. Bardziej precyzyjnie i lepiej kontroluje dolne pasmo.

->NADek

nie znam nikogo kto chce sprzedać 504-kę lub 704-kę , ale często można znależć je na allegro.Jeśli chodzi o awaryjność , to jest ona naprawdę niewielka , a w razie czego , z naprawą nie powinno być problemu- są one wykonane na typowych elementach elektronicznych.Gdy już naprawisz swojego NAD-a , to łatwo też będzie go sprzedać - jest chętnie kupowany.Jeśli chcesz wiedzieć więcej , to podaj maila - wyślę Ci coś.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.