Skocz do zawartości
IGNORED

Kto pomoże mi rozkminić

Kordian_67920

Rekomendowane odpowiedzi

Siema w temacie audio jestem nowy, mniej więcej orientuje się w pojęciach ale wielu rzeczy dalej nie rozumiem, stąd moja prośba, szukając sprzętu audio/sorry stereo/ nie No kompa natknęłem się na takie coś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jest to najmocniejszy lapek od msi który ma dac, technologię nahmic 3 i wg opisów jest to wyjątkowo zdolne cacko pod kątem sprzętowym, audio pytanie tylko jak to się ma do Waszej wiedzy na ten temat, konkretnie chciałbym wiedzieć czy takie coś mogłoby służyć za źródło dźwięku, czy jest to tylko cacko na miarę łapka, kompa, a na miarę sprzętu audio już nie za bardzo, zobaczcie i oceńcie. (Trzeba zescrollować trochę na dół żeby się dokopać do opisu audio)

Podobny system jest zastosowany w tej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) płycie głównej, jednak na razie nahmic 2+ i dac jest zastosowany tu w wersji starszej niż np w lapku, powodem tego jest to że płyta jest starsza. Niedługo mają wyjść nowe procesory intel, więc i płyty będą nowsze więc i pewnie zobaczymy tu nahimic 3 i być może lepszy dac (nie wiem???).

Zarówno płyta jak i lapek mają technologie hi res audio, o której też nie wiele mi wiadomo, tylko tyle co z opisu, i z Google.

Wypowiedzcie się

Dziękuję

Kordian

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/138497-kto-pomo%C5%BCe-mi-rozkmini%C4%87/

Olej to i jeśli chcesz grać dobrze z kompa, to idź w zewnętrzny DAC.

Robi się sporo naprawdę przyzwoitych sprzętów dla słuchawkowców, więc nie będzie to bardzo duże, a zagra bardzo słusznie.

Jak choćby ifi idsd nano LE, Dragonfly Black/Red , Chord Mojo itp.

Z tymi sprzętami w miarę w szranki stawała AIM SC 808, ale to do stacjonarek.

Ten lapek to faktycznie najwyższa liga ale Ja mogę się wypowiedzieć o swoich perypetiach.Swojego lapka kupiłem w październiku zeszłego roku za 4 koła więc taka średnia półka.Od wbudowanej karty muzycznej lepiej zagrał kupiony nie drogo chiński dac fx audio a obecny rdac to juz robi z lapka bardzo dobre źródło jak dla mnie.

Nie sprawdzałem przez słuchawki tylko podłączając do sprzętu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.