Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór zestawu na start do +/- 1000zł z dobrym basem

pavlu2014

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem ze znalezieniem odpowiedniego zestawu, przeczytałem już wiele tematów i nie znalazłem żadnego konkretnego rozwiązania dla mnie.

Zaznaczę, że jestem kompletnie zielony w tym temacie.

A więc chcę kupić używany wzmacniacz/amplituner + kolumny żeby zamknąć się w budżecie najlepiej do 1000zł, maksymalnie mogę wydać około 1500zł.

Wiem, że w tej cenie cudów nie dostanę, ale nie jestem audiofilem, chcę żeby zestaw grał lepiej od mojej aktualnej miniwieży LG.

Lubię konkretny, głęboki, niski bas, żeby było go pod dostatkiem więc oczekuję od kolumn na pewno dobrej jakości tonów niskich (przynajmniej jak najlepszych w tym przedziale cenowym), tony średnie i wysokie mają grać poprawnie/dobrze. Słucham często dość głośno, głównie rapu/hip-hopu,trapu, popu, techno,klubowej itp.

Kolumny będą się znajdowały w pokoju na poddaszu o powierzchni prawie 20m^2. Wzmacniacz/amplituner będzie podłączony do komputera z dość dobrą kartą dźwiękową.

Zastanawiałem się głównie nad JBL z serii E/ES (60,80,90) oraz nad tańszymi Magnatami Supreme (800,1000) ale nie wiem czy będą odpowiednie.

Nie mam pojęcia jaki wzmacniacz czy amplituner zastosować, byłbym najbardziej skłonny do urządzeń Yamahy.

Więc co radzicie zakupić?? Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

cześć,

co do kolumn to ci nie pomogę na odległość ale jeżeli chodzi o bas i rytm, którego potrzebujesz i do stylów muzyki, których słuchasz to są w tej cenie tylko dwie firmy wzmacniaczy, które mogą ciebie

zaspokoić. Słuchasz podobnej muzyki jak ja i wg mnie najlepiej się tu sprawdzą modele Harmann Kardon od HK630-do HK680 z wyłączeniem HK670 bo to już nowsza konstrukcja.

A najlepiej zagra w tej muzie Philips FA 880, bo ma takiego kopa na basie, że to co on robi z kolumnami, na których pod innym wzmacniaczem nie było basu, tu masz trzęsienie ziemi.

Oczywiście jak trzeba, bo potrafi zagrać też delikatnie, elegancko. U mnie testowałem z Polaris 200 i klonami Radmor LS10.

Piszę to na podstawie moich doświadczeń z odsłuchu około 10 wzmacniaczy w domu. Które kupiłem i sprzedałem.

Powiem tak Harmany chodzą w cenach 700-1200pln za egzemplarz. Philipsy ok 500pln. Wg mnie jak odniesiemy to do ceny to Philips jest mega faworytem. Zostaje jeszcze dużo na kolumny.

Poza tym masz wyrobione ucho na dźwięk z LG, który swym charakterem w dużej mierze bazował na układach Philipsa, jak kiedyś Eltra i Diora. Mi ten charakter brzmienia odpowiada.

Acha i nie myśl, że to tylko Philips, bo w niektórych przypadkach, to to samo co Marantz ale płacisz mniej za markę.

Philipsa Fa 880 mam akurat na sprzedaż, Jak co to pisz.

Jak już będziesz miał wzmacniacz pójdziesz i dobierzesz kolumny.

Pozdrawiam Adam

Rozbawiłeś mnie gościu przy kolacji, dzięki.

Nie rozumiem, co w tym zabawnego. Gdybym chciał zareklamowac to bym nie pisał, że mam na sprzedaż, tylko wystawił. Nawet go jeszcze nie wystawiłem. Mam też inne np nad 3020, którego nie promuje, bo nie tego kolega szuka. A z moją opinia mozesz się zgodzić lub nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.