Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchaliście może Bel Canto evo2i?

emesze2

Rekomendowane odpowiedzi

Elberoth to znawca belcanto, przyznam się ze sam ciekawy jestem jak wyglądalo by spotkanie z tymi wzmacniaczami. Podejzewam ze dzwięk naprawde moze byc tak dobry tylko heh moze to wydac sie smieszne ale cyfraki mnie jeszcze nie "podniecają"- takie bezduszne są hehehehe

Elberoth to znawca belcanto, przyznam się ze sam ciekawy jestem jak wyglądalo by spotkanie z tymi wzmacniaczami. Podejzewam ze dzwięk naprawde moze byc tak dobry tylko heh moze to wydac sie smieszne ale cyfraki mnie jeszcze nie "podniecają"- takie bezduszne są hehehehe

Ps. Elberoth pisal o bel canto w samych super latywach, z pamieci zacytowac moge cos mniej wiecej tak:"wzmacniacz w wersji evo2(koncówka) doruwnuje do maca 6900 i gryphona 2200 natomiast wersje 4 i 6 zmostkowane to juz inny system planetarny"..."jest plynny i szybki itd..." akurat ten czlowiek wydaje mi sie ze bardzo zna sie na rzeczy i wydaje mi się ze te wzmacniacze rzeczywiscie mogą byc super wkoncu to jakis nowy krok i nowy pomysl na dzwięk wiec kto wie. Zauwaz jednak ze Elberoth uzywa koncówki i ma superasny przedwzmacniacz, ciekawe jak spisuje się integra bel canto wydaje mi sie ze jak nasz znawca tematu :) wróci to chetnie napisze

Do znawcy to mi jeszcze daleko :-)

Niemniej jednak faktycznie mam pewne doświadczenie, jako że od blisko roku posiadam końcówkę eVo 4. To doświadczenie pozwoliłem sobie "rozszerzyć" na eVo 2, gdyż eVo 4 to w istocie 2 x eVo 2 w jedej obudowie (eVo 4 to wzmacniacz 4 kanałowy, z możliwością zmostkowania do 2 kanałów) tak więc słuchając eVo 4 na dwóch niezmostkowanych kanałach, mamy w praktyce eVo 2.

eVo 2i NIE SŁUCHAŁEM, jednakże biorąc pod uwagę że jest to eVo2 z dodanym preampem oraz bardzo dobre recenzje na zachodzie, postawił bym go na samym czubku mojej listy urządzeń wartych odsłuchu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A Soneteera Bronte słuchaliście? Jest dokładnie na tym samym układzie co Evo (tzn. Tripath) a kosztuje znaaacznie mniej. Ja nie słuchałem więc niestety nic nie jestem w stanie powiedzieć, ale może warto posłuchać?

Pzdr.

U mnie eVo pracuje zmostkowane - 360W na kanał zamiast 120W. Jest sporo lepiej. Bi-ampingu nie próbowałem - mój pre ma tylko 1 parę pre-outów. Jak kupię kiedyś sobie kupię ARC, to sprawdzę :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 2 tygodnie później...

Dobre wiadomości - ceny Bel Canto są teraz w EUR. eVo2i kosztuje 2990 EUR co przy dzisiejszym kursie daje 12.000zł, więc prawie 3 tys taniej !

Elberoth

i odrazu zmieniam zdanie na temat tego dystrybutora brawo!!!!!

Wiecej glowy bo tak patrząc na nasz rynek to jest jednak cholernie przyszlosciowy i rozwojowy. Dobra polityka cenowa pozwoli przeciez zarobic dla dystrybutora i umozliwic szerszej liczbie osób dostep do danych urządzeń :)

PS. Doskonale przeciez potrafie zrozumiec ze sprzet z USA jest "trochę" drozszy ale nie poand 2x drozszy jak to czesto sie zdaza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.