Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie jest ukryty ten fenomen? Childish Gambino czyli Donald Glover czyli Lando Calrissian (film: Han Solo)

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Filmu jeszcze nie widziałem ale zapytam o muzykę. Raz na jakiś czas pojawia się coś co osiąga niewyobrażalna popularność. I ja się zastanawiam co to jest?Gdzie tkwi geniusz tych twórców? Proszę o jakąś podpowiedź... Youtube w 3 tygodnie 205 mln, płyty sprzedają się jak bułeczki, Tidal wypuszcza streaming w wersji MASTER, a piosenkarz staje się wziętym aktorem (albo odwrotnie). Czy ja tego świata już nie rozumiem? Co myślicie?

Proszę o jakąś podpowiedź... Youtube w 3 tygodnie 205 mln, płyty sprzedają się jak bułeczki, Tidal wypuszcza streaming w wersji MASTER, a piosenkarz staje się wziętym aktorem (albo odwrotnie).

Tutaj trzeba sie bardziej zaglebic w przeslanie tworcy. Sam wstep w teledysku i strzal ma ogromne znaczenie, jak tekst. (choc teks pewnikiem dla amerykanow jest bardziej wymowny). Domyslam sie, ze moze byc tu polityczne przeslanie i wystarczy, ze czesc populacji w usa sie z nim utozsamia. Nie znam sie na tym, ale taka interpretacja az kluje w oczy. Podteks ma tlo rasistowskie.

Ooh-ooh-ooh-ooh-ooh, tell somebody

You go tell somebody

Grandma told me, "Get your money, " black man

Get your money, black man (black man)

Black man

You just a black man in this world

You just a barcode, ayy

You just a black man in this world

Drivin' expensive foreigns, ayy

You just a big dawg, yeah

I kenneled him in the backyard

No proper life to a dog

For a big dog

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.