Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z możliwościami stereo do 10 tysi

worms

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie szanowne grono.

Potrzebuję pomocy w wyborze nowego kina domowego.

Z początku miała być tylko podmiana frontów Jamo E 470, by uzyskać lepsze stereo.

Żeby nie było łatwo tylko kolumny podstawkowe, po wielu tematach na różnych forach, zdecydowałem się na Klipsch RP-160M.

Póżniej sobie pomyślałem, ampli stare Yamaha RX 496, pewnie te doznania mocno ograniczy, czas też podmienić. Padło na Onkyo TX-RZ820.

Myślę sobie kolumny małe, to może zmienić subwoofer na lepszy, bo Jamo 1008SW stary.

Zastanawiam się między Klipsch R-12SW, a R112SW.

W kinie przydałby się lepszy centralny głośnik Jamo 4cen pewnie już do najlepszych nie należy i podobno trzeba mieć wysztko z jednej linii , więc wybrałem Klipsch RP-250C.

Jak już szaleć to szaleć i Fronty z Jamo E410 zamienię na Klipsch RP 240S.

Pokój dość dziwny , ale chyba znów nie tak zły, wykładzina, pełno poduszek i mebli jedna duża szafa i małe komody. Wymiary 4 x 6 metrów i 3 metry wysokości, ale to taki dość dziwny układ na rysunku wszystko jest pokazane.

Odległość od centralnego do miejsca gdzie będę wypoczywał przy filmach i muzyce to jakieś 3 metry. Komoda na której staną Fronty ma 255 cm, subwoofer będzie stał w dość dziwnym miejscu, mogę go jeszcze wsadzić między fronty rozsuwając komodę w połowie, bo jest dzielona, ale nie wiem czy się zmieści, wolałbym by nie wystawał.

Proszę o wypowiedzi i radę, czy ten zestaw jest dobrze skonfigurowany, czy wszystko się będzie dobrze uzupełniać?

Onkyo RZ 820

Klipsch RP 250C

Klipsch RP 160M

Klipsch RP 240S

Klipsch R 12SW / R 112SW

Może coś jest za mocne i zupełnie nie potrzebne.

Tak jak pisałem oczekuję lepszego kina domowego i lepszego stereo.

Nie chciałem wydać więcej kasy jak 10 tysięcy, ale podobno w tej konfiguracji warto jest dołożyć i zakupić coś takiego , oczywiście z tym mocniejszym subwooferem.

Bardzo dziękuję za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Gość

(Konto usunięte)

Całkiem w porządku to wygląda. Szczerze to sam miałem plany z 160m ale nie wiem jak się sprawdzą w muzyce bo centrale to wiadomo że klipsch robi jedne z lepszych . Pewnie padnie sugestia 440c zamiast 250c bo różnica w cenie niewielka a zawsze lepszy. I mógłbyś się szarpnąc na 115 sub. Onkyo kupisz w okolicach 4tys ale jeżeli o klipschu mowa to może być tańsze ampli denon 3400h nawet używka i reszta kasiory na suba:))

Pewnie padnie sugestia 440c zamiast 250c

oczywiście, że padnie ;) warto w tym secie na poważnie wziąć pod uwagę taką wymianę 250C na 440/450C. Z czystym sumieniem polecam

Nie wiem za bardzo jak miałbym tego dokonać, interesuje mnie tylko sprzęt na gwarancji.

Naprawdę jest taka różnica w jakości że trzeba dołożyć do 440C, będzie to słyszalne przez moje niewprawione ucho, co się zmieni względem 250C?

112SW to dla mnie maks na jaki mogę sobie pozwolić.

Za system który podałem wyżej ze 112SW wyszło już 11 tysięcy, kasy nie mam z czego dołożyć, a przydałoby się jakieś rozsądne kable do tego dobrać, a kasy brak.

Gdzie to można kupić za granicą taniej bo jakoś nie znalazłem. Ta oferta którą dostałem wydaje mi się bardzo ok?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Gość

(Konto usunięte)

Oferta jak pogoda,zawsze może być lepiej . Nie bierz pierwszej lepszej oferty za standard bo każdy chce zarobić i walczy o klienta. Sprzęt jak najbardziej jest na gwarancji tyle że z Niemiec. Z t3go co liczę umieścisz się w 10 z 112sw subem . W Niemczech to 500€ ale 115 to 600€ i tego bym kupił bo różnica w cenie niewielka a w praktyce przepaść. Idealo.de -tu szukaj .

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Zestaw Klipsch z subem r112sw to 1800€ jeżeli miałby być center 440c to plus 60€ a jeżeli sub 115SW to plus 120€ czyli 2tys € a w pl hmmm przy dobrym targowaniu to może i te 11 styknie

115SW miałem. Jest masakra. Mialem r12sw, r110sw i 115SW z tych wszystkich to ciśnieniem i zejściem zamiatał wszystkie

I do mojego pomieszczenia to wszystko jest potrzebne, tak mocne?

Widzę że podmianka jeszcze jest na Denon 3400h, to chyba gorszy wybór od Onkyo rz820.

Ma rozumieć że ten onkyo to zły wybór, tyle się naczytałem że tak dobrze Onkyo zgrywa się z Klipsch-em

Żeby to wszystko kupić trzeba znać język, niemiecki jest tragedią. Angielski zresztą też, hehe.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

To nie problem piszesz co chcesz i sprawa załatwiona ja przywoze do polski i tyle

Masz 22-23 m2 ja miałem 2x12sw+2x112sw jednocześnie w 26m2 po tem zmieniłem na 115 to szyby latały w oknach

Jakby to wyglądało, skąd kolega jest ?

Sprzęt nowy nie śmigamy?

A jak w tym całym zestawieniu ma się Marantz 5012?

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Ocena ? Haha +1 Tylko?

Nie to jest plus dla ciebie.

Korzystam z telefonu i aplikacji mobilnej i nie wiem gdzie się daje te plusy.

A plus za dobrze powiedziane

Gość

(Konto usunięte)

Denek 3400h ma xt32,dużo lepsza kalibracja niż 5012.

Stivi bym tak nie szalał z tym przywozem bo nie dość że branża się bulwersuje to i od zamówień się nie ogonisz hahaha

Gość

(Konto usunięte)

Worms- dogadaj sobie ze Stivim szczegóły na pw bo ceny są super a zestaw bdb w tej cenie , łeb na karku też ma i bez lipy będzie. Jak już poczytaj właśnie czy popytaj który ampli byś wolał.

Maraś ma xt- z tego co znalazłem.

Tak,sprawdziłem i xt32 jest od 6012

Nie za bardzo znam się na nowościach technicznych, tylko rzuciłem takimi nazwami bo te amplitunery przewijają się w tematach, a który z nich będzie naj to nie bardzo wiem.

Przyznam ze troszkę mam też obawy co do wpłacaniu tak dużej kasy na konto osobom których nawet nie znam.

Druga spraw gwarancja i ewentualne uszkodzenia , a później zabawa z odsyłaniem.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Worms- dogadaj sobie ze Stivim szczegóły na pw bo ceny są super a zestaw bdb w tej cenie , łeb na karku też ma i bez lipy będzie. Jak już poczytaj właśnie czy popytaj który ampli byś wolał.

Maraś ma xt- z tego co znalazłem.

Tak,sprawdziłem i xt32 jest od 6012

Masz rację patrzyłem na stronie marasia i jest jednak xt zmyliło mnie zdjęcie obok opisu

Gość

(Konto usunięte)

Worms zajrzyj na alle czy inną stronę z ogłoszeniami i zobacz ile stuffu jest z drugiej ręki. Dwa lata bez łaski przelata i jeszcze sprzedaż za parę zł. To nie jakieś ryzykowne klocki tylko sprawdzone marki. Z drugiej strony jeżeli coś się stanie to tylko koszta przesyłki i jest ok to lepiej niż używka bez gwarancji. Stivi jest na forum nie od dziś i jakby co to da radę każdego namierzyć kto jest tu zalogowany. To najgorszy scenariusz i wątpię żeby nim jakieś podstępy kierowały bo ma okazję i chce Ci pomóc, to źle? Postawisz wodę ognistą czy coś i jakoś się dogadacie

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Miałem już tyle sprzętu w niemczech kupionego i w Polsce wylądował i do dziś ludzie na nim grają. Tego suba 115sw sprzedałem po pół roku używania za 2tys. I koleś ma go do dzisiaj, denon 3200 gra też do dzisiaj, jbl, monitor audio, Klipsch Yamaha, sony, Dali, Dynaudio teraz ostatnio sprzedałem za 2570 ledwo wygrzane bo nie używane , nówki kupione 11.11.2017

Powiem Panowie że czacha mi dymi, muszę poważnie to przemyśleć, trochę mnie przy tym wszystkim boli brak polskich papierów, większość funkcji nie będę rozumiał, Denon będzie miał pl wgrany, czy to raczej mało prawdopodobne.

Z jednej strony człowiek chciałby mieć wszystko co najlepsze, skarbonkę już ostro nadwyrężyłem i chyba bym wolał zapłacić mniej, czyli nie brać tego 440C, Onkyo bardzo mnie kusi, bo mi tak go zachwalali za dynamikę , szczegółowość, separacje, moc i doskonałe zgrywanie z klipsch.

440c jeszcze swoje gabaryty posiada, tak mocno on jest lepszy od 250, co robi lepiej?

Przypomina mi się sytuacja jak 6-7 lat temu przyleciałem do Wrocka i ojciec czekając na mnie, też trafił doskonałą okazję, kupił piłę i agregat, jakiejś znanej firmy za 1/3 ceny, teraz o tym program kręcą, chyba wszyscy wiedzą jaki.

Nie mówię że w tym przypadku tak jest, ale sami rozumiecie moje obawy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.