Skocz do zawartości
IGNORED

Kino domowe z możliwościami stereo do 10 tysi

worms

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj pendrive zrobić formatowanie, wgraj na nowo pliki mp.3 i wtedy sprawdź, dobrze by było aby jeszcze innego pena wpiąć do avr i zobaczyć czy faktycznie pen czy usb padło.

Hehe ja jeszcze od zakupu nigdy usb nawet nie sprawdzałem

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Chłop wie co robi, aż miło się słucha co ma do powiedzenia, niczego nie narzuca czeka na rekreacje i wszystko jest podparte w 100% testami.

Co do Klipsch, w moim systemie nie ma męczącej góry, wynika to z akustyki, Bipo tak stwierdził i tego się trzymam.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Hehe jak Bipa odwiedzę to wpadniemy na testy hehe.

Najważniejsze, że teraz wiesz na czym stoisz i co dalej trzeba zrobić.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Worms no to super, że system gra tak jak trzeba i sluchasz go z wielką chęcią. Teraz muzykę odkrywasz na nowo siedząc nieraz 4h godziny ... :-)

Pamiętaj aby to co inni mówi czy piszą traktować jako naprowadzenie lub ewentualnie traktować to jako sugestia. Nie zawsze jest tak że to co komuś się spodoba Tobie nie koniecznie. Pamiętaj to jest Twój system i Tobie ma sprawiać radość... :-)

Kup blu ray zajmiemy się testami kina, materiał się znajdzie... :-)

Spróbuj pendrive zrobić formatowanie, wgraj na nowo pliki mp.3 i wtedy sprawdź, dobrze by było aby jeszcze innego pena wpiąć do avr i zobaczyć czy faktycznie pen czy usb padło.

Hehe ja jeszcze od zakupu nigdy usb nawet nie sprawdzałem

....

Nie wiem co się stało , ale chyba Bipo wytwarza jakieś dobre pole i wszystko naprawia, dziś wszystkie pen drive normalnie działają> Co prawda jeden sformatowałem do NTFS i też jest normalnie widoczny.

Co do zmian jakie zamierzam poczynić to nie byłbym taki pewny czy dobrze robię, wiem że już mi się włączył tryb nakręcania i ciężko będzie przestać.

Już się cieszę na przyszłą wizytę, szukam BR.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Za sprawą właśnie akustyki pomieszczenia, grają niesamowicie i jest to granie chyba inne od tego co niekiedy można wyczytać na forach.

Pozwolę sobie zacytować to co już napisał kolego Bipo:

" dźwięk głośników wysokotonowych co w przypadku klipscha i moich uszu były zawsze jakieś nie dopasowanie a dokładnie nadwrażliwość na wyższe składowe dźwięku. A tu niespodzianka nic takiego nie miało miejsca. Dźwięk był czysty bez natarczliwosci i podbitych najwyższych częstotliwości. Z uwagi na pomieszczenie, iż jest w całości umeblowane oraz położona jest po całości wykladzina (duży plus) to najwyższe pasmo jest złagodzone. Dlatego akustyka pomieszczenia ma niesamowity wpływ na brzmienie naszego zestawu. Jest to drugi raz się z tym spotkałem że kolumny, które były w konkretnym pasmie natarczliwe w trakcie odsluchu w sklepie to w domu tego efektu nie ma. "

Czytając różne tematy, obawiałem się że coś z moim słuchem jest nie tak, jakby nie było w poligrafii pracuję, a tam maszyny do cichych nie należą.

Ale jeżeli mam potwierdzenie od kogoś kto jest osłuchany i ma dużo większe doświadczenie, to więcej dowodów na to iż dźwięk jest ok mi nie potrzeba.

Z mym słuchem nie jest też najgorzej skoro słyszę zmianę kabelków.

Znów szykują się koszty, ale też i jest zabawa.

Hehe zamiast kabelków to Klipsch RP280 kup wtedy usłyszysz muzykę dopiero, skoro małe dają frajdę to pomyśl co w stereo mogą podłogowe kolumny + wzm pma1520ae lub pma2020ae i z domu nie wychodzisz tylko słuchasz muzyki :)

Jak czar pryśnie to może i bym o tym pomyślał, choć nie sądzę bym mógł to zrealizować.

Za małe pomieszczenie i mocno nie ustawne, zbyt wielu domowników, by na głównym planie były kolumny, pominę fakt że i tak pokój jest zdominowany przez moje zabawki.

Na szczęście żona złota kobieta i jeszcze z domu nie wyrzuciła, pozostaje zabawa kabelkami, przy okazji człowiek się dowiedział że nie do końca taki głuchy jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.