Skocz do zawartości
IGNORED

Co dostalem(am) od Mikolaja!

Jazz :-)

Rekomendowane odpowiedzi

A ja dostałem od Mikołaja ... kota! Siedzę sobie przy komputerze, przeglądam forum i nagle dzwonek do drzwi. Pierwsze pytanie - czy ja przypadkiem nikogo dzisiaj nie zapraszałem? Myślę - trudno, idę otworzyć. No to otwieram drzwi szczerząc zęby, a tu nikogo nie ma. No i znowu gówniarze się wygłupiają. Ale po chwili zauważam na podłodze pudełko od Abstynenta -cała zgrzewa! Któż mógłby być tak wspaniałomyślny ...

Więc podnosze (jakieś podejrzanie lekkie) a tu mi coś miauczy! Jest i liścik - "w pudełku jest mały kotek, załatwia się do kuwety i blabla itd." Kota mi brakowało w domu! (chyba nie każdy pochwali taką decyzję:) Wyniosłem go na dwór i postawiłem przy furtce - może ktos zabierze. Wracam do forum, czytam, czytam i w końcu jakoś mnie ruszyło - no dobra, prezyniosę go do domu. Idę pod furtkę, biorę pudełko, które jest już puste i myślę - o jak dobrze, ktos go zabrał! No i niestety zauważam go pod samochodem (wie, gdzie ciepło). Zabrałem do domu i dałem mu mleka. No i takim sposobem mam kota - jak widać dla uczestników tego forum jest to nieuniknione :)

Pozdrawiam

Simonello

P.S. Zaraz cyknę parę zdjątek.

W zeszłym roku jakiś bezmyślniec postawił pod moimi drzwiami /obok wystawionych śmieci/ karton. Wychodząc wieczorem i zabierając śmieci podniosłem ten karton ale czuję, że coś w środku jest i pakunek zapieczętowany - myślę, że może to sąsiada jakaś własność, zostawię. Jednak po jakimś czasie nikt się pakunkiem nie zainteresował. Otwieram. W środku dwa ciasno upakowane, przerażone maleństwa. Jakby tak do rana posiedziały to udusiłyby się na bank. Co najgorsze po miesiącu historia powtórzyła się.... Jak znajdę tego debila to za jaja powieszę.

A ja tylko ruzgi, bo pobiłem Świętego Mikołaja w sklepie... Ciągle śpiewał i spiewał, a wszedzie tłumy, nic nie mozna znaleźć, tłok, duszno. A ten Sk... / Święty drze koparę i ho ho ho. No, sie trochę zestresowałem i walnąłem go karpiem. Karp zszedł, Mikołaj się zamknął ale prezentu to już chyba nie będzie - nie?

-> Simonello

Gratuluje prezentu ;-) Niesamowita wigilijna historia... ;-) A jak ma na imię kotek/kotka ??

Ale żeby było na temat wątku - ja w tym roku od Mikołaja dostałem m.in. tuner Pioneer F-99X ;-)

O taki...

Simonello:

POD ŻADNYM POZOREM NIE DAWAJ MU MLEKA!!! Sam niestety popełniłem podobny błąd i dałem moim kotom jak były małe a ja nie miałem pojęcia jak je zywić. Jeden dostał rozwolnienia, zaniosłem go do weterynarza a ten z miejsca zapytał czy kot dostawał mleko... wyjaśnił mi, że krowie mleko ma za dużo cukru i to jest przesąd że koty powinny je pić. Do picia tylko zwykła przegotowana woda, można zrobić hi-end i dać im mineralnej.

Poza tym zapewniam Cię że nie pożałujesz tego prezentu, z takim zwierzakiem na prawdę robi się weselej, mnie moje sierściuchy wcisnął kolega, wziął mnie na litość, ale nie oddałbym teraz żadnego z tych dwóch gałganów, mimo, że powodują sporo szkód :) Wesołych świąt!!

Pozdrawiam!

Bartek

No tak, ARGOS m rację - kotom mleka krowiego się nie podaje, co najwyżej odrobinę jogurtu naturalnego raz na jakiś czas. Simonello - jeśli masz jakieś pytania dotyczące kotów - pisz do mnie na priva (jest w "o mnie") - jako posiadacz trzech kotów jestem gotów Ci pomóc w każdej sytuacji ;-) A u weterynarza byłeś z tym kotem ??

Nie trzeba czekać do przyszłego roku. Już w tym po odejściu od wora reklamacje uwzględnia się. Czego sobie życzysz, dziewczynko (o ile byłaś grzeczna) ? ;)

Śnięty Mikołaj (bo po północy)

A ja dostałam prezent moich marzeń. Mój najmilszy audiofil sprawił mi na gwiazdkę monitory Ushera, na które chorowałam od Audio Show. :-)

Od rodziny dostałam natomiast prezent, z którego jeszcze nie wiem, czy powinnam się cieszyć. Do mojego nowego mieszkania nie chciałam bowiem żadnego gadającego pudła, tymczasem siostra wraz z narzeczonym wpadli na genialny pomysł kupienia mi... telewizora. Mam nadzieję, że siostra nie będzie zbyt często do mnie wpadać, bo wyjmowanie jej podarunku z szafy przy okazji każdej wizyty może być dość męczące. ;-)

Darcy, Śnięty Mikołaj po północy przeistacza się prawdę mówiąc w very nasty wilkołaka i pyta: Czy jesteś pewna, że to Tobie audiofil ów kupił Usherki. A może to tak jak z fikuśną bielizną ?

A z telewizorem "aluzju nie poniała". Jak nie zaczniesz oglądać jak to czynią wszyscy, to ostrzegam, "nic z tego nie będzie". Nie próbuj pytać z czego nie będzie. :)

A to i ja muszę rozmyslanie nad marzeniami myszki odłożyć na później. Wszak Święta dopiero przed nami.

Oddalam się ze stosowną pieśnią na ustach.

"Sunday, bloody Sunday..."

Darcy, co za palant kupił ci Ushery?

Toż to jakaś tajwańska podróba Pro Aców przemieszanych z Vienna Acoustic Haydn. Ja bym takiego faceta spuścił z szóstego piętra, razem z tymi jego pseudo-grającymi wynalazkami. Pewnie sam ma jakieś wypasione Elaki na Nordostach i cieszy się, że nie musi słuchać tych Usherów.

Ty się, dziewczyno, dobrze zastanów z kim przestajesz.

Gutten, masz w sumie trochę racji. Mój luby to zimny drań, który najpierw raczy mnie Meridianami, Sonneteerami i innymi audiofilskimi wynalazkami, a następnie każe mi zadowalać się Usherami grającymi z marnym NADem. Z szóstego piętra go nie zrzucę, bo mieszkam na drugim, a on - jeszcze gorzej - na pierwszym, ale na pewno znajdę skuteczny sposób, aby ukarać go za ten pożałowania godny prezent. ;-)

P.S. Kubedes, tak, to są Ushery S-520.

archiwalne nagrania the nat king cole trio. rycze ze wzruszenia. mieliscie cos takiego przy rozpakowywaniu prezentow? kocham swoja kobiete, ktora nie jest ani melomanka, ani audiofilka:-) od niej ten prezent:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.